Zaki - Ondeugend Ouder Worden

Elsschot legt uit

Ouder worden is een bevrijding. Je ontwikkelt de kunst om het aardse bestaan blijmoedig en soms zelfs euforisch te beleven, en je komt in een levensfase terecht waarin plaats is voor een goed boek, poëzie en intense, rijke ervaringen. Elke rimpel heeft een verhaal, en je kunt eindelijk naar de dingen kijken met een knipoog. Dat is de beleving van Zaki, zelf bijna zeventig.

In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd. Senioren worden meestal - onder andere door de media - als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk. Eeuwenlang stond een hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden.

Het is de tijd van de wondermooie levensherfst, waarin we meer presteren en beter tegen stress bestand zijn. We hebben meer geduld en genieten van de intense relaties met onze partners en kleinkinderen. We kunnen de deugniet in onszelf weer aan het woord laten. En problemen bestaan niet langer, of zijn in elk geval niet meer van belang. Eindelijk hebben we tijd voor kwaliteit. Het is een hoopgevend idee voor jongere mensen: oud zijn is iets prettigs om naar uit te kijken.

Het boek ‘Ondeugend Ouder Worden’ heeft de top tien gehaald, en de lezing trekt volle zalen. Verwacht geen lullige raadgevingen. Geen ongevraagde adviezen over rollators en testosterongel, maar humoristische levensinzichten. Want... wij leven langer en gelukkiger.

Intussen is een tweede boek verschenen ‘Ondeugender Ouder Worden’ ! Alweer een topper met kleine tekeningen van de hand van Zaki zelf en nog speelser, nog gevatter.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Elsschot
  • Willem Elsschotstraat 5
  • 2050 Antwerpen

Extra

Tickets zijn te koop online en aan de balie van Elsschot.

Deuren 19:00 uur

Start : 19.30 uur

€6 / €2 VT statuut/omnio

Verzilvering A-kaartpunten = €2 korting op aankoopprijs - niet mogelijk bij VT tarief

Buurtbewoners die deelnemen aan Buurtijd kunnen deze lezing 'gratis' bijwonen voor 1 Buur! Zij geven hiervoor een seintje aan Lin De Backer, lin@buurtijd.be.