‘Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij.’
Een verwonderde voorstelling over het zelf en het andere.
Over zoeken naar verbinding tussen de dingen. Over samen zijn of samen niet zijn. Een voorstelling van gedachten. Vrolijke, wilde, vragende, bange, korte en langere gedachten.

Dounia Mahammeds monoloog ‘Salut Copain’ is geïnspireerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaan Paul Auster. De tekst getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. Schipperend tussen vertwijfeling en verwondering, zet Dounia de taal in als medium om op de scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen, bevragen. Om uiteindelijk iets te vertellen over de mens en het mens-zijn.

In 2015 won Dounia met ‘Salut Copain’ de Horlait-Dapsens Prijs en in de zomer van 2016 de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op Theater aan Zee in Oostende.

Tekst, spel en regie: Dounia Mahammed
Geïnspireerd door: teksten van Daniil Charms, Paul Auster, Jozef
van den Berg, e.a.
Coaching: Tine Van Aerschot
Productie: wpZimmer
Dank aan: KASK, Gouvernement, Griet Boddez, Simon D'Huyvetter, Seppe Decubber, Anjana Dierckx, Brecht Vermeersch, Mira Bryssinck, Silke Huysmans, Wannes Gyselinck en Simon Allemeersch

in de pers

AD/Utrechts Nieuwsblad - Salut Copain

Een steengoed, absurdisch stuk, zonder reserve gebracht door de jonge theatermaakster Dounia Mahammed.

Theater aan Zee - Uit het juryrapport

De fascinaties die aan de basis van de tekst liggen worden op een zeer persoonlijke manier verwerkt en resulteren in een eigenzinnige en originele voorstelling.

KASK - Uit het juryrapport

Dounia is een mooie, ontwapenende en gevoelige actrice. Het is uitzonderlijk dat iemand een solo kan brengen die de hele ruimte vult. Het is bijzonder hoe Dounia als actrice in de voorstelling een dialoog met zichzelf voert...

Etcetera - Jan Dertaelen - Salut Copain

Zo ontstaat langzaam, opdoemend uit de werveling van absurde anekdotes, het beeld van een jonge vrouw die zich in de wereld staande probeert te houden, zoekt naar de samenhang tussen de dingen en nadenkt over haar plaats in het grote ruisen van de tijd.

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Duur: 50 min. zonder pauze