Een Hoofd Vol Haar

Expo op de Catwalk

Een hoofd vol haar was het artistiek kapsalon waarin studenten, kunstenaars, bewoners en professionelen uit 2060 elkaar ontmoeten in en rond de Antwerpse Bibliotheek Permeke op donderdag 30 november 2017. Met dank aan Koninklijk Conservatorium Antwerpen, AP Hogeschool, District Antwerpen en de vele, waanzinnig straffe kappers en kapsters uit de buurt. 

BEZOEK DE TENTOONSTELLING TOT 17 DECEMBER

Werk van student-kunstenaars van de Academie wordt getoond op en rond een catwalk in de bibliotheek.

MINAH PARK OVER HET PORTRET VAN DE BUURT

92 portretten bevinden zich in een raster van doorzichtige tweezijdige spiegels. Ze dragen allemaal een haarachtig object met hun eigen gelaatsuitdrukkingen. Gezichten worden weerspiegeld en gereflecteerd. De portretten worden genomen van de buren van 2060 Antwerpen, waar de bibliotheek zich bevindt.

Dit kunstwerk reflecteert over fysieke en gedragsmatige gelijkheid. Het refereert ook aan een persoonlijke ervaring die de kunstenaar heeft met uniforme kapsels in Zuid-Korea. De bestaande uniformiteit, regels en systemen kunnen mensen beperken, langs de andere kant functioneren ze als bescherming. De haarachtige sculpturen zijn een medium dat de ervaring van de kunstenaar overbrengt, en de ervaringen van kijkers transformeren de betekenis ervan op een andere manier.

 

 


Praktisch

prijzen
  • Gratis
locatie
  • 2060 Antwerpen