Muziek

Muziek in de Wijk

Blue Viola + The Circus Brothers

wo 21 aug 2019 - 19.30 uur

Parkfeest met lokaal en internationaal talent op het podium. Reserveer een plekje voor de mega-grill.

Camping Louisa!

MOODCOLLECTOR + SKYBLASTERS

wo 21 aug 2019 - 20.15 uur

Camping Louisa strijkt weer neer in park Sorghvliedt met hapjes, drankjes en sfeervolle muziek. We starten om 19 uur met DJ en straattheateract ‘Thee Shoe Shine Shakers’, vanaf 20.15 uur starten de live optredens

Bloemen noch kransen met Senne Guns, the Calicos en Alex Agnew

vr 23 aug 2019 - 20.30 uur

Diep bedroefd maar met grote dankbaarheid geven wij u kennis van “Bloemen noch kransen”, een concertreeks waarin levende muzikanten hun overleden helden eren.

Camping Louisa!

THE AKULAS + A TRIBUTE TO NEIL DIAMOND

wo 28 aug 2019 - 20.15 uur

Camping Louisa strijkt weer neer in park Sorghvliedt met hapjes, drankjes en sfeervolle muziek. We starten om 19 uur met DJ en straattheateract ‘Thee Shoe Shine Shakers’, vanaf 20.15 uur starten de live optredens

Ekeren Zingt

Zangfeest voor jong en oud

vr 30 aug 2019 - 19.30 uur

Ekeren Zingt reeds 10 jaar ! Zing samen met je vrienden, buren, familie en meer dan vierduizend Ekerenaren populaire liedjes die iedereen kent van Marco Borsato en Clouseau tot ABBA en Michel Sardou. Een unieke Ekerse avond die je niet mag missen! Kom zeker naar de jubileumeditie.

Discobar Galaxie

JTOTHEC

vr 30 aug 2019 - 20.30 uur

De podia waar het Gevaar van de Discobar nog niet mochten passeren zijn intussen schaars geworden. Hoog tijd dus om ook het OLT een keer op zijn kop te zetten! JTOTHEC is met zijn fantastische band- klaar om jou en de rest van de wereld van zijn geweldige Power Funk te laten genieten!

African Party in the Park

met Friends Entertainment

za 31 aug 2019 - 12.00 uur

Friends Entertainment organiseert opnieuw een African Party in the Park. Net zoals vorig jaar kan je er heel wat lokaal en internationaal Afrikaans talent op het podium zien, met verschillende dans- en muziekacts en een modeshow.

Kommil Foo - Oogst

Benefiet

do 12 sep 2019 - 20.00 uur

Een piano, een gitaar, een viool en hun 2 karakter-stemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen.

Laura Lynn

Feestmiddag

vr 13 sep 2019 - 14.00 uur

Laura Lynn doet de wolken verdwijnen met haar schlagerhits. Op deze feestmiddag blaast ze je omver met een mix van schlagers, pop en country. Geweldige meezingers als 'Je hebt me duizendmaal belogen' en 'Arrivederci Hans' staan alvast op het programma. Ambiance verzekerd!

Grupetto: ‘Marlene Dietrich, Falling in love again’

Klassiek in het Gravenhof

vr 13 sep 2019 - 20.00 uur

Aan de hand van cabaret- en filmsongs uit Dietrichs eigen repertoire en populaire hits uit de verschillende perioden van haar leven volgt Grupetto het begin en de evolutie van de lange carrière van dé ster van de voorbije eeuw: Marlene Dietrich.

Bella Italia met Sandra Kim, Marco Z, Begir Memeti & band

Concert

vr 13 sep 2019 - 20.30 uur

Bella Italia is een hartverwarmend en heerlijk nostalgisch theaterconcert dat menig hart sneller doet slaan. Een fantastische liveband dompelt je onder in de mooiste Italiaanse hits. Een concert om met weemoed terug te denken aan de voorbije vakantie.

Cabaretti Orchestra

Cultuurcafé

wo 18 sep 2019 - 19.30 uur

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

Sun Gods

foyerconcert Croque Musique

vr 20 sep 2019 - 12.00 uur

Pop met rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen en prominente drums. De Sun Gods creëren een eigen, uniek geluid: weidse, eigentijdse indierock die live uitstekend tot haar recht komt.

Eva de Roovere

in Naakte aap

vr 20 sep 2019 - 20.00 uur

Eva De Roovere is zangeres. Ze werd bekend als frontvrouw van de folkrockgroep Kadril. Ondertussen heeft ze al 4 solo-albums op haar palmares: “De Jager”, “Over & weer”, Mijn huis” en “Viert”. Dit laatste album loopt samen met een dichtbundel van haar hand, "Positron".

De platenkast van

Bart Hollanders aka Randy Paret

do 26 sep 2019 - 20.30 uur

De platengast van september is Bart Hollanders aka Randy Paret uit de 'Callboys'

Iris Penning

Liever Vieze Voeten

vr 27 sep 2019 - 20.00 uur

Iris Penning is de meest eigenwijze poëtische popmaakster uit de Lage Landen. Ze tourt nu door het land met haar nieuwe plaat.

Meisje, meisje

door Neeka

vr 27 sep 2019 - 20.00 uur

Singer-songwriter Neeka zingt in haar moedertaal alsof ze nog nooit iets anders gedaan heeft: puur, ontwapenend en eerlijk. In een sfeer die haar eigen is en die haar muzikanten perfect weten te vatten: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. Subliem concert!

Bar coStA : Poppel -‘Make Sense’ LP release

vr 27 sep 2019 - 20.30 uur

Met het tweede full album ‘Make sense’ bewandelt Poppel de eerder ingeslagen weg van de Janglepop. Het kempisch viertal vond onderdak bij het Spaanse Meritorio Records voor de LP, de cassette komt uiteraard uit op het eigen label van Hermanos Driesos, Gazer Tapes.

Truken van de foor

zo 29 sep 2019 - 15.00 uur

Komt dat zien! Edith Gassion, nakomelinge van een roemrijk circusgeslacht. Een overlever. Een bodemloos kind op zoek naar passie, liefde en plezier. Een vrouw die nooit alleen wil zijn. Haar houvast is de muziek. Want uiteindelijk wil ze maar één ding: zingen, zingen, zingen!

Hailu Mergia

Ethiopische jazz

vr 4 okt 2019 - 20.30 uur

Als pionier van de Ethiopische jazz behoort Hailu Mergia tot het selecte clubje muzikanten dat een eigen muziekgenre heeft ontwikkeld.

The Jacquelines

Antwerpse Andrew Sisters

za 5 okt 2019 - 20.30 uur

The Jacquelines, vooral bekend omwille van eigen composities in de retro-swingstijl van The Andrews Sisters gecombineerd met hedendaagse teksten, gaan muzikaal nog een stap verder. Naast swing hoor je soms ook blues, roots, Latijns-Amerikaanse en Caribische muziek, pop & rock. Wie het genoegen had d

Cavaconcert: Point D'Orgue

De Klassieken [+ (W)onderweg Tentoonstelling]

zo 6 okt 2019 - 11.00 uur

Point d’Orgue (letterlijk vertaald: orgelpunt) betekent in de muziek een lang aangehouden of herhaalde toon waar omheen zich andere stemmen vrij bewegen. Binnen ons strijktrio betekent Point d’ Orgue het stilstaan bij en koesteren van mooie herinneringen...

Het beste van de Bonski's

10 jaar muziek voor wie Nederlands leert!

ma 7 okt 2019 - 13.00 uur

Zanger Lennaert Maes brengt samen met de Russische broers Bonski al 10 jaar voorstellingen voor wie Nederlands leert. Zo werden de Bonski's intussen een merknaam voor studenten Nederlands!

Bloemen noch kransen - Billie Bentein eert Prince

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 9 okt 2019 - 20.00 uur

Concertreeks waarin artiesten hun overleden helden eren. Billie Bentein eert Prince in zaal Zirkus. Radiomaker Herwig Verhovert wijdt je in in zijn werk en leven. The Moonlovers staan de centrale gast muzikaal bij.

Klarinet Concerto

Vertelconcert

vr 11 okt 2019 - 20.30 uur

Vlad Weverbergh is opnieuw te gast in het vrijetijdscentrum. Deze keer brengt hij een kamerorkest van 23 muzikanten mee. Zij brengen een geheel eigen benadering van Mozart's Klarinet Concerto.

Stef Bos - Ruimte

Concert

za 12 okt 2019 - 20.30 uur

Na een druk en creatief gevarieerd jaar keer muzikale duizendpoot Stef Bos in deze solo-tournee 'Ruimte' terug naar de essentie, de song zelf.

Les Pantalons: Le Salon Doré

Klassiek in het Gravenhof

zo 13 okt 2019 - 11.30 uur

Het ensemble Les Pantalons dankt zijn ietwat frivole naam aan de eerste figuur van de quadrille of ‘Pantalon’. Het ensemble met vier muzikanten brengt het vrolijke dansrepertorium ten tijde van de Julimonarchie (1830-1848) weer tot leven.

DELLA BOSIERS, CLARA CLEYMANS, RIET MUYLAERT

Van alle tijden

zo 13 okt 2019 - 14.00 uur

Della Bosiers staat al meer dan 40 jaar op de planken. De grande dame van het (Vlaamse) luisterlied was lange tijd zowat de enige vrouwelijke singer-songwriter in Vlaanderen.

Klassiek en Architectuur

Architecten: Compagnie O - Francis Catteeuw || Musici: ChampdAction

zo 13 okt 2019 - 15.00 uur

Orfeo Producties produceert, programmeert, organiseert en begeleidt klassieke concerten, recitals en festivals. Voor elk project dat zich aandient tracht Orfeo Producties een originele en unieke locatie te vinden.

TOM ZINGT TAAL

Tom Clement

di 15 okt 2019 - 10.00 uur

Tom Clement van het MartHa!tentatief brengt met zijn nieuwe muzikale voorstelling de Nederlandse taal dichter bij wie ze oefenen wil.

TOM ZINGT TAAL

Tom Clement

di 15 okt 2019 - 14.30 uur

Tom Clement van het MartHa!tentatief brengt met zijn nieuwe muzikale voorstelling de Nederlandse taal dichter bij wie ze oefenen wil.

Jackobond & Bastien

Van Corsari tot Appermont

di 15 okt 2019 - 14.30 uur

Een wervelende voorstelling opgedragen aan alle Vlaamse en Nederlandse televisiepresentatoren en -presentatrices van weleer. Aan de hand van historische beeldfragmenten en onvergetelijke muziek blikken Jackobond en Bastien terug op de beginjaren van de Vlaamse en Nederlandse televisie.

Rimbert Haché

Muziek in de bib

wo 16 okt 2019 - 20.00 uur

In 1990 start Rimbert Haché zijn trommelgeroffel in de Stedelijke Academie Jozef Pauli te Ekeren. In 1994 krijgt het slagwerkensemble waarin hij speelt een naam: Akyur. Talloze knallende optredens volgen jaar op jaar en vullen vele zalen en festivalweides. Stilzitten lukt niet.

Guido Belcanto

Een zanger moet trachten de pijn te verzachten - 3 decennia van liefde

vr 18 okt 2019 - 20.00 uur

Belcanto's muziek klinkt tijdloos en zo is ook zijn thematiek: hij is de zanger van liefde, lust en leed, de troubadour der gebroken harten, de apostel van de romantiek, onze enige, echte en waarachtige zanger van het levenslied.

Roos Rebergen (Roosbeef) en Sun Sun Sun Orchestra

za 19 okt 2019 - 20.15 uur

In 2013 kreeg Roos Rebergen, zangeres van Roosbeef, een uitnodiging van het strijkkwintet Sun Sun Sun voor een eenmalig concert op een zomerfestival voor hedendaagse klassieke muziek.

Ivan Karizna

Aperitiefconcert

zo 20 okt 2019 - 11.00 uur

Als grootste publiekslieveling, wordt Ivan Karizna (Wit-Rusland, 1992) in 2017 laureaat van de eerste Koningin Elisabeth wedstrijd voor cello én wint hij de publieksprijzen van radiozenders Musiq3 en Klara.

Bart & Luc intiem

Vertelconcert

zo 20 okt 2019 - 14.00 uur

Bart Kaëll en Luc Appermont geven je een unieke inkijk in hun leven. Ze halen herinneringen op, delen lief en leed en vertellen honderduit over banale en belangrijke gebeurtenissen. De verhalen worden op gezette tijden afgewisseld met liedjes.

Matinee : Gène Bervoets & Fidelio Strijkkwartet

Boules De Berlin

zo 20 okt 2019 - 14.30 uur

Gène Bervoets is in deze voorstelling helemaal zichzelf: een man die graag vertelt, zingt en danst... Het Fidelio Strijkkwartet speelt NIET-klassieke bladzijden speelt: crooners, dansmuziek, chanson en een flinke dosis zuiderse muziek waaronder zwoele tango’s…

John Blek (IER)

foyerconcert Croque Musique

vr 25 okt 2019 - 12.00 uur

John Blek, dat is ongetogen folk met bloedmooie zang, breekbare liedjes, uitstekend finger pickingspel en poëtische teksten. Zeldzame klasse.

Good.Doog

Bruisende jazz in het kasteel

vr 25 okt 2019 - 20.30 uur

Zeg “drummer, experiment en verbeelding” en de naam Teun Verbruggen gaat over ieders tong. Sinds zijn afstuderen in 1999 is hij niet meer weg te slaan uit de top van de Belgische Jazzscene.

Staalhart Metalfest

Evenement

za 26 okt 2019 - 16.00 uur

Op deze herfstige zaterdag strijken er 5 Belgische metalbands, met een internationaal publiek, neer in Zandvliet. Ben je al verknocht aan metal? Of wil je de sfeer eens komen opsnuiven? We presenteren tijdens dit polderse Metalfest een gevarieerd pallet aan metalstijlen.

De platenkast van

Maud Vanhauwaert

do 31 okt 2019 - 20.30 uur

De platengast van oktober is Maud Vanhauwaert

Raymond Van het Groenewoud & Groep

Glorieuze bevrijding

za 2 nov 2019 - 20.00 uur

Raymond heeft ’t oud zot en trekt op tournee. Zonder moraal. Zonder vaste setlist. Gewoon de songs waarmee hij die ochtend is opgestaan. De ene avond zullen het meisjes zijn, de andere twee meisjes. Raymond soixante-neuf. Hij neemt de stem van zijn dagen mee en vier muzikale vrienden.

CavaConcert: Nicolas Callot & Lucas Blondeel Pianoduo

Pianofortes

zo 3 nov 2019 - 11.00 uur

Het pianoduo Callot-Blondeel combineert al jaren succesvol een carrière op zowel moderne als historische instrumenten

DE KORT

Album release ‘Kosmos’

di 5 nov 2019 - 20.00 uur

DE KORT is het nieuwe muziekproject van zanger-verteller Johan de Kort. Uit de samenwerking met muzikant-producer Geert Vanbever ontstond de CD Kosmos. Goeie teksten en sterke refreinen, volgens amateurastronomen iets tussen Spinvis en Clouseau.

The Bonnie Blues

Klassiek in het Gravenhof

zo 10 nov 2019 - 11.30 uur

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een bluesjoint in de Mississippi Delta. De perfect op elkaar afgestemde vrouwenstemmen brengen het muzikale interbellum weer helemaal tot leven.

In de geest van Wannes

zo 10 nov 2019 - 15.00 uur

Een matinee met liederen en melodieën en nog veel meer van en geïnspireerd door Wannes Van de Velde.

Bloemen noch kransen - Pieter Peirsman eert Jeff Buckley

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 13 nov 2019 - 20.00 uur

Concertreeks waarin artiesten hun overleden helden eren. Pieter Peirsman eert Jeff Buckley. Radiomaker Herwig Verhovert wijdt je in in zijn werk en leven. The Moonlovers staan de centrale gast muzikaal bij.

Tournée Matinee

Harpduo

vr 15 nov 2019 - 14.30 uur

Harpduo brengt een gevarieerd programma van romantische tot hedendaagse muziek.

Antwerpen Gitaarfestival

Impressions

vr 15 nov 2019 - 20.00 uur

Met hun Tangos y Canciones schildert het Duitse duo Orsan-Kreusch van viersnarige viool tot zes-snarige gitaar een levendige impressie van Manuel de Falla’s kijk op het Spaanse dorpsleven en versmelten de snaren in Astor Piazzolla’s passionele tijdreis, L’Histoire du Tango.

Antwerpen Gitaarfestival

Diversions

za 16 nov 2019 - 20.00 uur

Met het Oostenrijkse Trio Csakan 1800 staat de tweede concertavond van het Antwerpen Gitaarfestival opnieuw in het teken van de diversiteit. Een Csakan is een blokfluit die in de Biedermeier periode op wandelstokken werd gemonteerd zodat tijdens het wandelen een deuntje gespeeld kon worden

Eriksson Delcroix

Riverside Hotel Tour

za 16 nov 2019 - 20.15 uur

Na 3 albums voelen Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix en hun vijfkoppige orkest de onbedwingbare behoefte om de melancholie, die de rode draad vormde, even op te bergen en een zwierig dansje te placeren.

Matineeconcert 'Micha Marah zingt!'

Vlaamse levensliederen

zo 17 nov 2019 - 15.00 uur

Of je nu 7 bent of 77, Micha ken je vast wel van radio of TV. Recent heeft ze nog opgetreden in een tot de nok gevuld Sportpaleis. Wedden dat je heel wat nummers kan meezingen? Je wordt zó meegetrokken in de boeiende wereld van deze Kempense zangeres 'pur sang'!

Antwerpen Gitaarfestival

Legends

zo 17 nov 2019 - 17.00 uur

Het Braziliaanse duo The Assad Brothers is het meest legendarische gitaarduo aller tijden. De broers volbrachten net een gigantische wereldtournee ter ere van hun halve eeuw op het podium, terwijl hun prijzenkast zucht onder het toenemende gewicht van de (Latin) Grammy Awards.

An-Sofie Noppe

foyerconcert Croque Musique

vr 22 nov 2019 - 12.00 uur

In 2012 won ze de muziekklas op Radio 2. Intussen heeft ze haar talent laten rijpen én de pen gescherpt om mens & wereld mee te lijf te gaan. In de moedertaal. Niet mis te verstaan.

Tournée Musicale#6

vr 22 nov 2019 - 19.00 uur

Editie 6. Dit geliefd muziekevenement voor en door Hoboken blijft een vaste waarde in het Hobokense cultuurleven. Op liefst 11 locaties kan je genieten van live muziek. Gaande van rock tot pop, van folk tot blues.

Bram Weijters’ Crazy Men

Bruisende jazz in het kasteel

vr 22 nov 2019 - 20.30 uur

Crazy Men is een avontuurlijke duik in vaderlandse jazzrock en fusion, vertrekkend van het album ‘Here Comes the Crazy Man’ van Koen De Bruyne. De line-up van Crazy Men is samengesteld uit prominente muzikanten die elk op hun manier bezig zijn met fusies en cross-over van jazz.

Proeverij - The LVE, I Drove A Tank en Tim Dirven

Foyerconcert

za 23 nov 2019 - 20.00 uur

In dit nieuwe concept 'proeft' u elke 3 maanden in de foyer van een nieuwe expo, optredens van bekende en minder bekende talenten en van een nieuw drankje.

Spirit of Django

za 23 nov 2019 - 20.00 uur

Als ode aan de jazzlegende Django Reinhardt brengt Frederic Evrard (La Femme Belge) de beste gipsy swing uit de streek naar coStA.

Dirk De Wachter, Bram Nolf & Daan Vandewalle

Van de schoonheid & de troost

za 23 nov 2019 - 20.15 uur

Psychiater Dirk De Wachter, hoboïst Bram Nolf en pianist Daan Vandewalle buigen zich over de vraag of schoonheid (en kunst in het algemeen) van ons allen betere mensen maakt.

Firgun Ensemble

Aperitiefconcert

zo 24 nov 2019 - 11.00 uur

Het Firgun Ensemble zag het levenslicht in 2017 tussen de muren van het Antwerpse en Brusselse conservatorium. Deze Belgische kamermuziekgroep bestaant uit Emile Souvagie (klarinet), Ludovic Bataillie (viool), Ciska Vandelanotte (viool), Lotte Stuyck (altviool) en de Ekerse Fien Van Damme (cello).

Cultuurcafé: Bloemen noch kransen

Quinten en Sander (The Calicos) eren George Harrison

do 28 nov 2019 - 20.00 uur

Diep bedroefd maar met grote dankbaarheid geven wij u kennis van “Bloemen noch kransen”, een concertreeks waarin levende muzikanten hun overleden helden eren.

Guido Belcanto

Een zanger moet trachten pijn te verzachten - 3 decennia van liefde

do 28 nov 2019 - 20.15 uur

30 jaar van een leven vol muziek en hartstocht, hoog tijd dus, zo meenden platenbaas en impresario, voor een overzicht van dit uitzonderlijke artistieke palmares. In september 2019 zal een compilatie-cd worden uitgebracht.

De platenkast van

Steven Goegebeur

do 28 nov 2019 - 20.30 uur

De platengast van november is Steven Goegebeur

The Great Belgian Songbook

door Jo Hermans en band

vr 29 nov 2019 - 20.00 uur

De mooiste nummers uit het nationale erfgoed. Op een verrassende manier omgebouwd door vier topmuzikanten. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

CavaConcert: Duo Eolienne (Kurt Bertels & Daphne Vandemeuleboucke)

Kleppen en Snaren

zo 1 dec 2019 - 11.00 uur

Kleppen en snaren: ronde en warme tonen van een saxofoon en zachte, parelende resonanties van een harp...

The Human Orchestra

Beatboxevent met Scale en coSTA

za 7 dec 2019 - 20.00 uur

Scale gaf in de loop van dit jaar workshops Beatbox in coStA. Niet zomaar wat workshops en de kous is af, nee: er werden beats gemaakt die echt gebruikt zullen worden. Een aantal speciale gasten zullen van de partij zijn om deze beats op te smukken met eigen materiaal. Een avond vol verrassingen.

Duo Eolienne: Kleppen en Snaren

Klassiek in het Gravenhof

zo 8 dec 2019 - 11.30 uur

Het programma ‘Kleppen en snaren’ brengt de ronde en warme tonen van een saxofoon en zachte, parelende resonanties van een harp samen.

Wim Opbrouck

Singalong

wo 11 dec 2019 - 20.00 uur

Als de donkere dagen naderen komen wij naar u toe. Met een piano, liedjes, trompet, drum en bas. Geen karaoke of polonaise, maar wel een hartverwarmend concert door een kwartet dat de liefde voor muziek midden in de hartstreek draagt.

Bloemen noch kransen - Eva De Roovere eert France Gall

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 11 dec 2019 - 20.00 uur

Concertreeks waarin artiesten hun overleden helden eren. Eva De Roovere eert France Gall. Radiomaker Herwig Verhovert wijdt je in in zijn werk en leven. The Moonlovers staan de centrale gast muzikaal bij.

Cami Moonen

De platenkast

do 12 dec 2019 - 20.00 uur

Cami Moonen groeide op in Ekeren en woont er nu weer. In haar oude huis met nieuwe bewoners. Alles is herkenbaar en alles is anders. Ergens daartussen studeerde ze kleinkunst aan het conservatorium te Antwerpen. Ze houdt zich bezig met zowel theater als muziek.

Concert Magiq (instap tot 3de kleuterklas)

Esme Bos & Bart Voet

vr 13 dec 2019 - 11.00 uur

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet laten zich inspireren door derwisjen, sjamanen en hun repetitieve rituelen, door ritmes, ademhalingen en door de stilte.

Concert Magiq (instap tot 3de kleuterklas)

Esme Bos & Bart Voet

vr 13 dec 2019 - 13.30 uur

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet laten zich inspireren door derwisjen, sjamanen en hun repetitieve rituelen, door ritmes, ademhalingen en door de stilte.

Jean Bosco Safari

in Naakte aap

vr 13 dec 2019 - 20.00 uur

Jean Bosco Safari is een rock, soul, folk singer, songwriter en performer. Zijn basisinvloeden zijn te situeren bij "The Beatles", "Bach" en de Rwandese traditionele drums. Deze muzikale duizendpoot en charismatische performer is moeilijk thuis te brengen onder één noemer.

The Golden Glows

The Songbook of Harry Smith

vr 13 dec 2019 - 20.15 uur

The Golden Glows nemen je mee op sleeptouw door de wondere wereld van The Anthology. Weinig verwonderlijk, want het Antwerpse trio specialiseert zich al sinds 2005 in popmuziek uit lang vervlogen tijden.

WinterWakker

Back’n Forth Trio, Along comes Mary, Guy Swinnen en Level Six

za 14 dec 2019 - 14.00 uur

Bangelijke optredens tijdens WinterWakker. De ideale muziek om je te verwarmen tijdens de donkere dagen.

Pussy Kontrol

za 14 dec 2019 - 20.00 uur

“Pussy Kontrol” is een vrij verkrijgbaar generisch middel tegen Weltschmerzen. Werkzame bestanddelen; ZRMH (zwevende ritmiek, melodie, harmonie), strijkers, pedalen, synths, rioolpoëzie, psychohygiëne, Russisch, antisymmetrie.

Cavaconcert: Taurus Quartet

250 jaar Beethoven

zo 15 dec 2019 - 11.00 uur

Op 16 december 2020 is het 250 jaar geleden dat Beethoven geboren werd. Reden te meer om deze grootmeester te vieren. Het Taurus quartet zal alle strijkkwartetten van Beethoven uitvoeren. De kwartetten van Beethoven worden door niks anders overtroffen.

Jackobond en Bastien

Van Corsari tot Appermont

zo 15 dec 2019 - 14.00 uur

Een wervelende matineevoorstelling opgedragen aan alle Vlaamse en Nederlandse televisiepresentatoren en -presentatrices van weleer. Sonja Barend, Sandra Reemer, Rudi Carrell, Tony Corsari, Jan Theys, …. A trip down memory lane … naar de legendarische beginjaren van de Vlaamse televisie.

Philippe Thuriot

De Goldbergvariaties

zo 15 dec 2019 - 15.00 uur

De Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach rekent men tot de belangrijkste klavierwerken van de achttiende eeuw. Goldberg was een leerling van Bach en beschermeling van Graaf von Keyserlingk

HouseMan & Lee

foyerconcert Croque Musique

vr 20 dec 2019 - 12.00 uur

Twee stemmen, twaalf snaren, een ukelele links, een speelgoedpiano rechts & veel schone liedjes. Een intieme set country met bitterzoete en tragikomische duetten.

20 jaar Yevgueni

Kerstconcert

zo 22 dec 2019 - 14.00 uur

Yevgueni bestaat 20 jaar en dat moet gevierd worden. Met een bijzondere bezetting, nieuwe instrumenten en arrangementen toont de band zich van zijn meest ingetogen kant.

SCALA

Meisjesnamen (Succesherneming!)

za 11 jan 2020 - 20.00 uur

Je kent ze ongetwijfeld, de dames van Scala met hun engelachtige stemmen. Ze wijken af van het traditionele parcours en banen zich al jarenlang een weg doorheen het muzieklandschap met een indrukwekkend repertoire van pop- en rockarrangementen.

Alec De Bruyn, Reindert Swaegers, Menno Buggenhout, Mario Leko en Amber De Saeger

Young Brides

za 11 jan 2020 - 20.00 uur

Alec De Bruyn, Reindert Swaegers, Menno Buggenhout, Mario Leko en Amber De Saeger werken samen onder de naam Young Brides aan een project waarin muziek, video, kostuum en scenografie een even prominente rol krijgen met een filmisch concert in ccBe als eindproduct.

BSO-Producties

Winters Galaconcert

za 11 jan 2020 - 20.15 uur

Een avond gevuld met heerlijke klassiekers die de kille wintermaanden vullen met muzikale warmte. Songs als All I Want for Christmas is you, Bring Him Home en One Moment in Time zijn slechts enkele voorbeelden van de talrijke muzikale hoogtepunten waarin dit concert gul voorziet.

BSO-Producties

Winters Galaconcert

zo 12 jan 2020 - 15.00 uur

Een avond gevuld met heerlijke klassiekers die de kille wintermaanden vullen met muzikale warmte. Songs als All I Want for Christmas is you, Bring Him Home en One Moment in Time zijn slechts enkele voorbeelden van de talrijke muzikale hoogtepunten waarin dit concert gul voorziet.

De Bonanzas

The wonder years

di 14 jan 2020 - 14.30 uur

Nadat De Bonanzas u al op onnavolgbare wijze de allergrootste sixtieshits voorschotelden, gaan ze dit seizoen weer een stapje verder met ‘The wonder years’. Met hun gekend aanstekelijk enthousiasme bladeren ze samen met u nog wat dieper door de onuitputtelijke sixtiescataloog.

Nieuwjaarsconcert: Christa Biesemans & Friends

Klassiek in het Gravenhof

zo 19 jan 2020 - 11.30 uur

Het nieuwe jaar starten we met een concert van Christa Biesemans. Ze heeft een mannelijke collega van OperaBallet Vlaanderen uitgedaagd om met haar een programma te maken.

Aarschots OperetteGezelschap Aquila

De Tsarewitsch van Franz Lehár

zo 19 jan 2020 - 14.30 uur

Een operette met werkelijk alles erop en eraan, meeslepende muziek, wervelend ballet en ‘meezingaria’s’, in een setting aan het hof van de Russische Tsaren ergens eind 19de eeuw...

Esmé Bos & Bart Voet

Lied

vr 24 jan 2020 - 20.00 uur

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet vertolkten tot hiertoe songs in verschillende talen en genres. Met het concert ‘LIED’ slaan ze een nieuwe weg in. Ze schreven zelf nieuwe, Nederlandstalige liedjes en vertaalden een paar anderstalige favorieten naar het Nederlands.

House of Music & Academie Wilrijk (afdeling Woord - Muziek)

Creatie Festival!

zo 26 jan 2020 - 14.30 uur

Twee muziekorganisaties (van de buurt): Academie Wilrijk en House of Music, geven het antwoord op de vraag waar de jeugd van vandaag op muzikaal vlak mee bezig zijn, en zij tonen dit graag aan jullie op het Creatie Festival!...

Cultuurcafé: Bloemen noch kransen

Leonie Gysel (Arsenal) eert Serge Gainsbourg

do 30 jan 2020 - 20.00 uur

Diep bedroefd maar met grote dankbaarheid geven wij u kennis van “Bloemen noch kransen”, een concertreeks waarin levende muzikanten hun overleden helden eren.

Kleptomatics

za 1 feb 2020 - 20.15 uur

Kleptomatics zet je lichaam in beweging, doet je hoofd tollen en steelt je hart met een mix van aanstekelijke grooves en inventieve arrangementen.

Cavaconcert : EnAccord Strijkkwartet

Scarlatti, Puccini & ...

zo 2 feb 2020 - 11.00 uur

De leden van het EnAccord Strijkkwartet bundelen in hun spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving...

Anthony Claeys 4tet

Bruisende jazz in het kasteel

vr 7 feb 2020 - 20.30 uur

Anthony Claeys is een bekend begrip in en rond de Ekerse jazzwereld. Met zijn 4tet brengt hij eigen composities, moderne jazz met knipoog naar andere stijlen, iets wat het publiek enorm smaakt.

Barbara Dex

In een notendop

za 8 feb 2020 - 20.00 uur

Barbara Dex dacht als dochter van een zingende vader in het begin van de jaren 90 niet meteen aan een eigen zangcarrière, toch staat ze ondertussen al 25 jaar aan de Vlaamse top.

Franzerl (9+)

Klassiek in het Gravenhof

zo 9 feb 2020 - 11.30 uur

Hoe lang is het nog? Nog vijf minuten. Nog vijf minuten en dan loop ik door het gordijn het podium op. En dan … de muziek, de schoonheid, het applaus.”

Joke van Tilborg en Jennik Verlinden

Muziek in de bib

wo 12 feb 2020 - 20.00 uur

Joke Van Tilborg (viool) en Jennik Verlinden (gitaar en zang), beiden afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, vonden mekaar in een gemeenschappelijke passie voor kwaliteitsvolle, lichte muziek.

Sofie

I love you

di 18 feb 2020 - 14.30 uur

Pop, jazz, funk & soul. Dat is Sofie. Een eerlijke en creatieve artieste die steeds haar eigen weg volgt. Met haar uitgebreide stembereik slaagt ze erin elk nummer op een gevoelige en persoonlijke manier te brengen waardoor haar concerten uitzonderlijke klasse en sfeer uitstralen.

Opening zadenbib

Nieuwe zaden in de zadenbib

za 22 feb 2020 - 10.00 uur tot za 22 feb 2020 - 17.00 uur

Op zaterdag 22 februari nodigt de bib iedereen uit voor het nieuwe seizoen van de zadenbib. Naar goede gewoonte luiden we de lente in met een heel mooi aanbod aan nieuwe zaden. Naar aanleiding van de opening start er een lezing met Peter Bauwens.

Een Tuin Van Eten

Peter Bauwens

za 22 feb 2020 - 13.30 uur

Steeds meer mensen willen opnieuw een moestuin. Maar wat en hoe willen we precies kweken en oogsten? Peter Bauwens brengt een nieuwe kijk op wat de moestuin kan bieden. Groenten en vruchten die tegelijk mooi én lekker zijn.

Arel Ensemble

Arguing with Beethoven

zo 23 feb 2020 - 11.00 uur

Dit strijkkwartet uit Luxemburg, biedt een muzikale reis aan van de grote klassieke componisten, zoals Mozart, Beethoven en Brahms, tot de vrolijke en inventieve muziek van de 20ste en 21ste eeuw. Ze vertolken de hele kwartetliteratuur van klassiek tot hedendaags

Cavaconcert : Trio Khaldei

Family Business #1 - Clara en Robert Schumann

zo 1 mrt 2020 - 11.00 uur

In de nieuwe reeks Family Business focust Trio Khaldei de komende seizoenen op een aantal muzikale families... In cc De Kern presenteert het trio muziek van Robert en Clara Schumann...

Hans de Booij & Didier

Blijven

vr 6 mrt 2020 - 20.00 uur

Hans de Booij staat voor eeuwig in het collectieve geheugen gegrift als de vertolker van onverwoestbare hits zoals ‘Ik hou van alle vrouwen' en 'Annabel'. In eigenzinnige chansons, geïnspireerd door zijn non-conformistische manier van leven, bezingt hij de liefde, geweldloosheid en levensvreugde.

Beth & Flo: Rachtime

Klassiek in het Gravenhof

zo 8 mrt 2020 - 11.30 uur

In Rachtime zoeken Beth & Flo de verbinding op met hun publiek. Want wie zijn dat eigenlijk, die vrolijke meisjes die zo eensgezind vierhandig kunnen spelen, maar die ook niet schuwen hun klauwen in het klavier én in elkaar te zetten...?

Mira

Heilig Hart

vr 13 mrt 2020 - 20.15 uur

Heilig hart is het vijfde album van zangeres Mira. Ook deze plaat is weer een collectie oerdegelijke, spitsvondige Nederlandstalige popsongs. Fris van klank, poëtisch van vorm en inhoud.
afgelast

Matinee: Manoesh

Today's girls, sing yesterday's songs!

zo 15 mrt 2020 - 14.30 uur

Heerlijke close harmony, een warm kader en retro feel worden ondersteund door een strakke, vaudeville ritmesectie...

Cavaconcert: Duo Eolienne

Kleppen en snaren

zo 22 mrt 2020 - 11.00 uur

Kleppen en snaren, ronde en warme tonen van een saxofoon en zachte, parelende resonanties van een harp. Kurt Bertels en Daphne Vandemeulebroucke betreden nieuwe paden door bekende en minder bekende composities op een verrassende manier nieuw leven in te blazen.

Jean Bosco Safari, Ben Crabbé & band

Imagine No Lennon

di 24 mrt 2020 - 14.30 uur

Een strijdproject met en rond Lennon. De Opper-Beatle. De Superster. De Relschopper. De Vredesapostel. De Twijfelaar. De Wereldverbeteraar. Het Genie. De Liefdesprofeet. The Walrus. De Revolutionair. De Dromer.

WINTERLAND '76

The Beatles….. na The Beatles

za 28 mrt 2020 - 20.00 uur

De messcherpe rebellie van John Lennon, de ongeremde muzikale experimenteerzucht van Paul McCartney, de spiritualiteit van George Harrison, het laconieke charisma van Ringo Starr: de grote kracht van de Beatles lag in de unieke combinatie van hun karakters en talenten.

Esmé Bos & Bart Voet

Lied

za 28 mrt 2020 - 20.15 uur

Een poëtische liedjestrip met nieuwe zelfgeschreven Nederlandstalige songs. Liedjes over vallen, de zee, de liefde en altijd meer.

Cavaconcert: Jan Vermeulen & Veerle Peeters

Franz komt ook! Schubert 4-handig

zo 5 apr 2020 - 11.00 uur

De Schubertiade behoort tot een van de meest tot de verbeelding sprekende begrippen uit de 19e eeuwse muziekgeschiedenis...

Inge Paulussen, Ella Leyers, Tine Reymer & Eva De Roovere

Te Gek!? Nerveuze vrouwen

za 18 apr 2020 - 20.15 uur

Vier vrouwen. Vier nerveuze vrouwen. Ze horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels, zien wat wij niet zien. Wat doen die vrouwen samen op een podium?

1958 Exposed

Along comes Mary

di 21 apr 2020 - 14.30 uur

De Belgische regering besloot in 1958 een wereldtentoonstelling te organiseren in de Heizel. En mogelijk weet u ook nog welke muziek ons toen beroerde? Mary en haar muzikanten hebben het alvast voor u opgezocht en brengen de muziek van toen weer helemaal tot leven

Salades De Fruits

Muziek in de bib

wo 22 apr 2020 - 20.00 uur

De heren van Salade de Fruits zijn niet aan hun proefstuk toe. Eerder maakte ze het mooie weer op diverse jazz- en kunstenfestivals, nu is het tijd voor onze Ekerse bib. Verwacht je aan oude Franse chansons in een swingkleedje, standards uit het Amerikaanse swing repertoire.

Emily

Bruisende jazz in het kasteel

vr 24 apr 2020 - 20.30 uur

De Ekerse Emily Van Overstraeten, kortweg Emily, heeft een stem als een nachtegaal. Liefhebbers van Joni Mitchell, Nina Simone, Feist, Angel Olson, Sam Amidon, The Smiths en anderen kunnen hun voorliefde delen tijdens dit optreden.

Cultuurcafé: Tiny Legs Tim

do 30 apr 2020 - 20.00 uur

In 2017 bracht de Gentse bluesman Tiny Legs Tim maar liefst twee platen uit: in februari het fel bejubelde stripped-down akoestische album ‘Melodium Rag’ en daarna verscheen ‘Live At Sint-Jacobs’; een ferme live plaat

CavaConcert: Ratas del Viejo Mundo

Rions Noir

zo 3 mei 2020 - 11.00 uur

Onder het palindroom RIONS NOIR verkent Ratas del viejo Mundo de fascinerende wereld van het chanson uit de late middeleeuwen en renaissance.

Ladies of the seventies

do 7 mei 2020 - 14.00 uur

Na meer dan 100 optredens met Ladies of the Fifties en Ladies of the Sixties staan deze topzangeressen opnieuw op het podium met hun 6-koppige live-band. In deze swingende en nostalgische show geniet je van de grootste hits van de bekendste jaren zeventig zangeressen.
uitverkocht

The Jacquelines

Leaving the circus

di 12 mei 2020 - 14.30 uur

Leaving the circus brengt nummers met een eigen karakter, wat resulteert in een verfrissende plaat. De rode draad blijft de typische Jacquelines-sound: de op elkaar ingespeelde ritmesectie die voor het juiste buikgevoel zorgt, met driestemmige zang en de songteksten doorspekt met humor en engagement

Bart Delacourt

De platenkast

do 14 mei 2020 - 20.00 uur

Bart Delacourt begon zijn muzikale carrière in 1996, als bassist bij K’s Choice. Na studies aan de Antwerpse Jazz Studio en het Conservatorium van Rotterdam was hij te horen op TV als bassist van oa Swingpaleis, Peter Live, enz.

Tutu Puoane & Ewout Pierreux

Music & Words

vr 22 mei 2020 - 20.15 uur

Al jarenlang is Tutu Puoane een van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots.

Cultuurcafé: Dries

do 28 mei 2020 - 20.00 uur

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk

Flat Earth Society & David Bovée

Boggamasta II

vr 29 mei 2020 - 20.15 uur

David Bovée en Peter Vermeersch schreven samen nummers en bedachten rauwe en kritische teksten over het Boggamasta-fenomeen. Een uitbundig repertoire, directe, energieke en uitzinnige muziek: broeierig, met drive en groove en veel electro!