Muziek

Tutu Puoane

The Joni Mitchell Project

cultuurcentrum De Kern, do 23 nov 2017 - 20.15 uur

Tutu Puoane onderneemt een reis doorheen de muziek en poëzie van één van haar favoriete artiesten, de fantastische Canadese singersongwriter Joni Mitchell. Tutu drukt haar eigen stempel op Joni’s muziek met haar prachtige stem en unieke frasering.

Evi Roelen & Pierre Anckaert

Foyerconcert Croque Musique

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, vr 24 nov 2017 - 12.00 uur

Parels uit de Groote Oorlog, die van de huiskamers tot in de loopgraven weerklonken, bezorgen je vandaag nog steeds kippenvel.

Tournée Musicale#4

Gravenhof, vr 24 nov 2017 - 19.00 uur

Een klassieker in wording: dat is Tournée Musicale. De muziekroute langs Hobokense cafés en cultuurplekken in het centrum van Hoboken staat garant voor uren live muziek en verwennerij van lokaal en bovenlokaal blues-en jazztalent.

Della Bosiers, Bert Verbeke, Jelle Cleymans & JackoBond

Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder

cultuurcentrum Merksem, vr 24 nov 2017 - 20.15 uur

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige liedjesmakers van de vorige eeuw. En zeker ook de meest eigenzinnige. Ramses kun je niet nadoen. Maar zijn oeuvre verdient wel een hommage. Della Bosiers, Bert Verbeke en Jelle Cleymans gaan de uitdaging aan.

The Revelaires

Cockerill's

Gravenhof, vr 24 nov 2017 - 22.30 uur

The Revelaires, ontstaan uit de assen van The Whodads, brengen instrumentale surfrock van The Ventures, Dick Dale, The Surfaris, Link Wray en Henri Mancini weer springlevend. Liefhebbers van twang, rumble, surf, spy en space kunnen hun hart weer ophalen. Een waardige afsluiter van Tournée Musicale!

Sarah Ferri

Displeasure

cultuurcentrum Merksem, za 25 nov 2017 - 20.15 uur

De inspiratie voor ’Displeasure’ kwam uit een donkere, melancholische hoek, waarvoor Sarah gebruik maakte van haar lage stemregister. De songs spelen zich af tegen een filmisch decor. Met behulp van een midi-klaviertje componeerde Sarah Ferri rijkelijke orkestraties met strijkers, pauken en koortjes

Guido Belcanto - Liefde en Devotie

Concert

vrijetijdscentrum de Schelde, za 25 nov 2017 - 20.30 uur

Chanssonier Guido Belcanto stelt zijn nieuwe album 'Liefde en Devotie' voor.

Michel Verkempinck

Aperitiefconcert in het kader van de Groote Oorlog

252 CC, zo 26 nov 2017 - 11.00 uur

Gitarist Michel Verkempinck liet zich inspireren door de oorlog en maakte een soundtrack. Hij brengt een hedendaagse reactie op de gruwel van de oorlogsjaren. Ondersteund door foto’s en filmbeelden combineert hij elektrische en klassieke gitaar. Een unieke belevenis!

Eve speelt het hard (chopin)

Cavaconcert

cultuurcentrum Deurne, zo 26 nov 2017 - 11.00 uur

Pianiste Evelyn Mérida neemt deel aan het Canvas-programma ‘Thomas speelt het hard’. Daarin gaat Thomas Vanderveken op zoek naar muzikanten voor een concert met Brussels Philharmonic op 7 december. Dit cavaconcert is dus de ideale massage voor de wedstrijd

Welcome to the 80's en more...

Gravenhof, zo 26 nov 2017 - 14.00 uur

Dit concert is verplaatst naar zondag 4 maart om 14 uur

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

Muz à Muze

cultuurcentrum Merksem, wo 29 nov 2017 - 18.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

Muz à Muze

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 29 nov 2017 - 18.00 uur

Intieme en (h)eerlijke eigentijdse folk, daar staat dit duo garant voor. Verhalend repertoire met een twist, de ene keer dynamisch en ingetogen, dan weer meeslepend en hartverwarmend.

Lenny & de Wespen

cultuurcentrum Deurne, do 30 nov 2017 - 20.30 uur

Lenny & de Wespen speelden samen van 2004 tot 2009. In die periode namen ze 2 cd’s op en stonden ze op de affiches van Festival Dranouter, Gentse Feesten, Nekka-Nacht en Boterhammen in het park. Hun liedjes “Als het kan”, “Het zit erin (het moet eruit)” en “Meneertje Nee” draaiden goed op de radio.
uitverkocht

De platenkast van...

Johan Petit

Gravenhof, do 30 nov 2017 - 20.30 uur

Dit najaar is Bar Louisa weer terug voor een nieuwe jaargang, en ook deze derde is een goeie keer.

WinterWakker

Warm winterprogramma

252 CC, vr 1 dec 2017

De winter is hét moment om gezellig te cocoonen bij het haardvuur. Toch willen we je niet de kans geven om in te dommelen. Het gevarieerde eindejaarsprogramma van WinterWakker nodigt j uit om tijdens de kerst zoveel mogelijk buiten te komen.

Cavaconcert: Flanders Recorder Quartet

Jubileum Afscheid : Bach

cultuurcentrum De Kern, zo 3 dec 2017 - 10.30 uur

Het Flanders Recorder Quartet “Vier op ’n Rij” bestaat in 2017 dertig jaar en is in die periode geëvolueerd tot een ensemble dat tot de wereldtop behoort. Voor hun jubileum kiezen ze voluit voor Johann Sebastian Bach...

Ella Ray

Cultuurcafé muziek

ontmoetingscentrum Nova, do 7 dec 2017 - 20.15 uur

Als songschrijfster houdt Ella Ray ervan om soul, jazz en zelfs gospel te versmelten tot haar eigen, betoverende liedjes. Geïnspireerd door haar grootmoeder, een operazangeres, begon ze al op jonge leeftijd songs te schrijven aan de piano.

JackoBond zingt Marva

Rode rozen in de sneeuw

cultuurcentrum Deurne, vr 8 dec 2017 - 15.00 uur

JackoBond brengt een ode aan Marva. Daarbij roept zangeres Riet Muylaert allerlei mooie herinneringen op: “Ik dans met een ander maar ik kijk naar jou… Dat zong mijn moeder vaak toen ze met mij als kind door de living danste. Marva deed haar dromen. Marva maakte haar gelukkig. En mij nu ook.”

Soloconcert Rudy Trouvé

Uniek concert in artistieke omgeving

cultuurcentrum Deurne, vr 8 dec 2017 - 20.00 uur

Rudy Trouvé maakte destijds hét verschil bij dEUS en Dead Man Ray en is al 20 jaar de drijvende kracht achter het label Heaven Hotel. Gitarist en kunstenaar Trouvé treedt nu solo op waarbij hij put uit het grote Heaven Hotel Songbook

Gabriel Rios - Solo (try-out)

Sterrensessies

vrijetijdscentrum de Schelde, vr 8 dec 2017 - 20.30 uur

Kosmopoliet Gabriel Rios nestelt zich solo in de intieme setting van het vrijetijdscentrum.

Pigeon on Piano

De kleinste concertzaal ter wereld

cultuurcentrum Deurne, za 9 dec 2017 - 16.00 uur tot za 9 dec 2017 - 18.00 uur

Wie binnen kijkt wordt meegezogen in een fabelachtig concertinterieur, in detail uitgebouwd als een poppenhuis waar van alles te ontdekken is: inspirerende schouwburgloges, poppetjes als toeschouwers, witte duiven, lichteffecten, pluche donkerrode gordijnen …

Borokov

balkangoden uit Dilbeek

cultuurcentrum Deurne, za 9 dec 2017 - 19.00 uur

Prettig gestoord gezelschap uit de Brusselse westrand. Met veel blaasinstrumenten, mobiele gitaar, basic drumwerk en trekzak. Borokov vertolkt op onnavolgbare wijze de balkanklassiekers en zorgt gegarandeerd voor ambiance in de keet

Wannes Cappelle

in Naakte aap

co Sint-Andries, za 9 dec 2017 - 20.00 uur

Wannes Cappelle is frontman/zanger, songschrijver en stuwende kracht van muziekgroep Het Zesde Metaal.
uitverkocht

Annelies Brosens, Rick de Leeuw, Guy Swinnen, Jan Hautekiet, …

Te Gek!? Open Geest XL

cultuurcentrum Merksem, za 9 dec 2017 - 20.15 uur

In 2014 en 2016 maakten Rick de Leeuw en Annelies Brosens van Laïs een drempelverlagende tournee langs de Vlaamse psychiatrische centra onder de titel ‘Open Geest’. Nu wordt die geest verruimd en krijgen Rick en Annelies het gezelschap van onder meer Guy Swinnen, Christophe Vekeman en Jan Hautekiet.

Grupetto

Aperitiefconcert: George Gershwin, Rhapsody in Blue

cultuurcentrum Merksem, zo 10 dec 2017 - 11.30 uur

George Gershwin was een geniaal componist die op onnavolgbare wijze de brug sloeg tussen kwalitatieve ontspanningsmuziek, jazz en klassieke kunstmuziek. Hoewel van alle tijden, verklankt zijn muziek perfect het New York uit de jaren ’20 en ’30.

Jackobond zingt Marva

Rode rozen in de sneeuw

Gravenhof, zo 10 dec 2017 - 14.00 uur

“Ik dans met een ander maar ik kijk naar jou”… Dat zong mijn moeder vaak toen ze met mij als kind door de living danste. Nu ik haar leeftijd heb, snap ik waarom ze uit volle borst meezong met Marva. Marva deed haar dromen. Samen met mijn band JackoBond breng ik een ode aan Marva.

Merksem Zingt

Liedjes uit de tijd van toen

cultuurcentrum Merksem, di 12 dec 2017 - 14.00 uur

In deze drukke tijden wordt er nog amper gezongen en dat terwijl zingen zoveel deugd doet. Samen zingen geeft een verbondenheid en zorgt voor een unieke sfeer. Vlaanderen Zingt toert elke zomer langs markten en pleinen en komt nu met een meezingprogramma boordevol toppers uit de tijd van toen.

De Lassies

Nederlandstalige liesdjesshow met Jelle Cleymans en Sam Verhoeven

Elsschot, do 14 dec 2017 - 19.00 uur

Jelle Cleymans en Sam Verhoeven zingen, musiceren, lachen, laten lachen, goochelen en dansen. Alhoewel ze dat laatste misschien beter niet zouden doen... .

Guido Belcanto

Liefde en Devotie

cultuurcentrum Merksem, vr 15 dec 2017 - 20.15 uur

‘Liefde en Devotie’, twee mooie woorden die op volmaakte wijze uitdrukken hoe Guido Belcanto zijn muzikale roeping belijdt en die hun ware betekenis onthullen in de liedjes die hij schreef voor zijn nieuwe plaat.

WinterWakker Feest

Party in de tent

252 CC, za 16 dec 2017 - 18.00 uur

Op zaterdag zit er muziek in WinterWakker! Gene Thomas en Raf Van Brussel zorgen voor de opbouw. Kelly Pfaff en DJ team Gomorris maken het af!

Axl Peleman & Charel Chambré

ontmoetingscentrum Nova, za 16 dec 2017 - 20.15 uur

In deze voorstelling nemen de gitaren van Axl Peleman het woord. Zij vertellen, hij vertaalt. Daarbij worden zij bijgestaan door de zeer begenadigde potloodkunstenaar Charel Cambré, tekenaar van onder andere Amoras, die de verhalen in kwestie live zal illustreren.

Tom Vanstiphout

Theatertour

cultuurcentrum Merksem, za 16 dec 2017 - 20.15 uur

Prachtige songs, virtuoos gitaarwerk en een innemende frontman, dat is Tom Vanstiphout ten voeten uit. Minder en minder is hij dan ook het best bewaarde muzikale geheim van België. Een ware topmuzikant. Hij sluit zijn theatertour af in Cultuurcentrum Merksem.

Factor 7 - Happy A Cappela!

Klassiek in het Gravenhof

Gravenhof, zo 17 dec 2017 - 11.30 uur

Factor 7 is een door de wol geverfde zevenkoppige a capellagroep, steeds op zoek naar muzikale vernieuwing. Zo ontstaan frisse bewerkingen van actuele pop- en rocksongs, Nederlandstalige nummers en close harmony. De songs worden afgewisseld met grappige bindteksten rond een centraal thema.

Scala & Kolacny Brothers - DECEMBER

Kerstconcert

vrijetijdscentrum de Schelde, zo 17 dec 2017 - 14.00 uur

Scala & Kolacny Brothers trakteren u voor het jaarlijkse kerstconcert op kerstnummers met een twist. De perfecte soundtrack bij de donkere dagen op het einde van het jaar.

WinterWakker Klassiek

Wegdromen met Annelien Van Wauwe en Jean Muller

252 CC, zo 17 dec 2017 - 15.00 uur

Op zondag bollen we uit met een klassiek concert in de kerk aan "den Bund". Droom weg op de klassieke tonen door Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe de Luxemburgse pianist Jean Muller, die hun muziek als een pluizig dekentje over je heen draperen.

WAJD-ensemble

Soefimuziek uit Aleppo

cultuurcentrum Deurne, zo 17 dec 2017 - 16.00 uur

De bandleden van het WAJD-ensemble ontvluchtten hun land Syrië in 2013 voor de oorlog. Alle drie bereikten ze Europese bodem na een lange en gevaarlijke bootreis. De muzikanten vonden elkaar terug in België, waar ze hun liefde voor de Soefimuziek opnieuw exploreerden.

Kerstconcert 2017

cultuurcentrum Berchem, ma 18 dec 2017 - 14.30 uur

Tijdens dit nostalgisch kerstconcert zingt Cristel De Meulder de pannen van het dak, samen met Hanna Grociak op harp, Paul Klinck met viool en Jan Van Mol op het orgel. Op het programma staan traditionele kerstliederen en romantische melodieën om bij weg te dromen. Het publiek mag ook meezingen!

Evelyn Mérida

Cultuurcafé

Elsschot, wo 20 dec 2017 - 19.30 uur

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

Eddy et les Vedettes

Chansons Fatales - Dernière

cultuurcentrum De Kern, do 21 dec 2017 - 20.15 uur

Na het bejubelde Chanson. Une Belle Histoire, met schrijver Bart Van Loo, is er nu Chansons Fatales waarin Eddy en zijn vedetten een ode brengen aan de duivelse dames van het Franse lied: Juliette Gréco, Edith Piaf, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots.
uitverkocht

Kommil Foo

SCHOFT.

cultuurcentrum Berchem, do 21 dec 2017 - 20.30 uur

Het blijft de broers Walschaerts voorstelling na voorstelling inspireren: de mens die met moeite recht blijft. Maar struikelt. Die telkens de moed vindt om weer op te staan. Om dan weer te struikelen.
uitverkocht

De platenkast ...

For Life

Gravenhof, do 21 dec 2017 - 20.30 uur

Dit najaar is Bar Louisa weer terug voor een nieuwe jaargang, en ook deze derde is een goeie keer.

geTIKt! (Try-out)

Percussive

Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal, za 23 dec 2017 - 20.30 uur

In het visueel slagwerkspektakel “geTIKt” krijgen timing, ritme en power een nieuwe dimensie. Het energieke trio Percussive rijgt de spectaculaire acts, doorspekt met verbluffende muziek en aan elkaar gelijmd in een tijdloos thema, naadloos aan elkaar.

Concertband Antwerpen

Nieuwjaarsconcert

cultuurcentrum De Kern, zo 7 jan 2018 - 14.30 uur

Concertband Antwerpen organiseert een ambitieus nieuwjaarsconcert met een gevarieerd programma van bekende en minder bekende muziek, waarbij ook een aantal nieuwjaarsklassiekers niet ontbreken.

The London Quartet

Full English Brexit (try-out)

cultuurcentrum Deurne, do 11 jan 2018 - 14.00 uur

The London Quartet werkt volop aan een nieuwe voorstelling die de voorlopige titel “Full English BREXIT” meekrijgt. Beleef nu al een try out van de voorstelling waarin ze aan de hand van oude en nieuwe songs de gevolgen van de Brexit onderzoeken voor het VK en Europa.

Eriksson Delcroix & Sun*Sun*Sun Orkestra

Avant première

cultuurcentrum Deurne, vr 12 jan 2018 - 20.30 uur

De combinatie van Tim Vandenberghs sfeervolle, enigszins duistere, noem het ‘geheimzinnige’ arrangementen en de bijzondere, hoogkwalitatieve sound van het vijfkoppige strijkensemble met de zeer eigengereide country van Bjorn en Nathalie is te geslaagd om haar aan het publiek te onthouden

Operettegezelschap Aquila

Frühjahrsparade van Robert Stolz

cultuurcentrum De Kern, zo 14 jan 2018 - 14.30 uur

Operettegezelschap Aquila is weer te gast in het Cultuurcentrum van Wilrijk. Dit jaar brengt het gezelschap de luchtige operette Frühjahrsparade van niemand minder dan Robert Stolz...

La vie est Riguelle

PARIS L’AMOUR

cultuurcentrum Berchem, di 16 jan 2018 - 14.30 uur

Paris l’amour neemt u mee op een avontuurlijke, emotierijke, melomane reis door ‘Gay Paree’. Veel aandacht zal uitgaan naar de Grote Dames van het Franse lied. En wie er ook de stem verheft, altijd gaat het over, zingt men voor, kan het door, gebeurt het in en met… Parijs.

Liv Bastiaens

Cultuurcafé

Elsschot, wo 17 jan 2018 - 19.30 uur

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

Vlad Weverbergh & Mozarts Clarinet Concerto

Klassiek concert

vrijetijdscentrum de Schelde, za 20 jan 2018 - 20.30 uur

Geniet van de mooiste werken van Mozart in de unieke setting van de kerk in Berendrecht.

PHILIPPE THURIOT accordeon TONY NYS altviool

Crossing

cultuurcentrum Deurne, zo 21 jan 2018 - 11.00 uur

Accordeonist Philippe Thuriot is één van onze allergrootste artiesten. Hij is een muzikale duizendpoot die in vele stijlen uitblinkt: Philippe Thuriot vormt een duo met Tony Nys, altviolist van De Munt en van het Malibran Quartet

CaraMuse ensemble & Wanda Joosten

Niewjaarsconcert: Royaal muzikaal!

cultuurcentrum Merksem, zo 21 jan 2018 - 11.30 uur

Dit Nieuwjaarsconcert leidt ons langs hoven, kastelen, salons, kathedralen en kleine plekjes. Het CaraMuse ensemble & Wanda Joosten gaan op hun tippen staan om er een feestelijk en sprankelend concert van te maken vol positieve energie en met prachtig beeldmateriaal.

Nieuwjaarsconcert: operettes

Klassiek in het Gravenhof

Gravenhof, zo 21 jan 2018 - 11.30 uur

Naar jaarlijkse traditie neemt Christa en haar vrienden ons mee in een licht programma met operette als rode draad.

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

18+

cultuurcentrum Merksem, wo 24 jan 2018 - 19.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

18+

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 24 jan 2018 - 19.00 uur

18+ is zoals een collectie classic albums in huis halen. Dit combo van 18 snaren plus stem stript op soms enigszins ondeugende wijze evergreens van de jaren '20 tot nu.

Belcirque

cultuurcentrum Deurne, do 25 jan 2018 - 20.30 uur

Belcirque staat voor eigen, karaktervolle muziek die zijn inspiratie haalt uit swing, jazz, barbershop, blues, pop, Amerikaanse en Afrikaanse muziek. Ze brengen heerlijke, meerstemmige zang, soms als krachtige a capella, of soms begeleid door contrabas, gitaren, trombone of percussie.

Jean Bosco Safari, Ibernice MacBean, Steve & Chantal Kashala

Sounds of Soul

cultuurcentrum Merksem, vr 26 jan 2018 - 14.00 uur

De vier gospelstemmen van Jean & co blenden op een magische manier. Geniet van gekende songs en verrassende hedendaagse nummers gedipt in een heerlijk gospelsausje. Het wordt zonder twijfel een sfeervolle feelgood-avond die je uitnodigt tot spontaan meezingen en dansen.

Frank Vander linden

Een nieuw jaar, een nieuwe Frank

cultuurcentrum De Kern, vr 26 jan 2018 - 20.15 uur

Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen.Een nieuw, voldragen soloalbum en talrijke optredens, waarvoor Frank zich kleinschalig laat bijstaan door een bij elk concert wisselende duomuzikant(e). Een nieuwe, hoogst interessante manier om Vander linden van dichtbij te leren ke

Jean Bosco Safari, Ibernice MacBean, Steve & Chantal Kashala

Sounds of Soul

cultuurcentrum Merksem, vr 26 jan 2018 - 20.15 uur

De vier gospelstemmen van Jean & co blenden op een magische manier. Geniet van gekende songs en verrassende hedendaagse nummers gedipt in een heerlijk gospelsausje. Het wordt zonder twijfel een sfeervolle feelgood-avond die je uitnodigt tot spontaan meezingen en dansen.

Reservoir Dogs Band

A Tarantino Experience

cultuurcentrum Merksem, za 27 jan 2018 - 20.15 uur

Stap in de wereld van Quentin Tarantino's spaghettiwesterns, maffiosi en vampieren. De Nederlands/Belgische zevenmansformatie Reservoir Dogs Band brengt de cult en de pulp van de beroemde en beruchte films naar het podium.

Reservoir Dogs Band

A Tarantino Experience

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 27 jan 2018 - 20.15 uur

Stap in de wereld van Quentin Tarantino's spaghettiwesterns, maffiosi en vampieren. De Nederlands/Belgische zevenmansformatie Reservoir Dogs Band brengt de cult en de pulp van de beroemde en beruchte films naar het podium.

Stijn Meuris - Tirade 2.017

Stand-up

vrijetijdscentrum de Schelde, za 27 jan 2018 - 20.30 uur

Stijn Meuris maakte vorig jaar een succesvol debuut als performer. Nu is het tijd voor een vervolg.

Slagerij Vanderstukken

GEANNULEERD

cultuurcentrum Deurne, zo 28 jan 2018 - 14.00 uur

De voorstelling Slagerij Vanderstukken werd jammer genoeg geannuleerd. Roel Vanderstukken heeft recent een hartoperatie ondergaan en moet noodgedwongen alle optredens tot en met maart annuleren. We wensen Roel een spoedig herstel.
afgelast

Delmas

Maison Musicale

cultuurcentrum De Kern, za 3 feb 2018 - 20.15 uur

De mooiste musicalnummers begeleid door schitterende live muzikanten.

The Jacquelines

Leaving The Circus

cultuurcentrum Merksem, za 3 feb 2018 - 20.15 uur

The Jacquelines komen in 2018 met een nieuw album voor de dag. Op ‘Leaving The Circus’ tilt zangeres en componiste Iris Berardocco samen met haar band de muziek naar een nieuw level, op zoek naar raakvlakken met andere muziekstijlen zoals blues, gospel, ragga, rootsmuziek, …

Elixir d’Anvers & Liesbeth Devos

Aperitiefconcert: Muziek van droom en daad

cultuurcentrum Merksem, zo 4 feb 2018 - 11.30 uur

1918, einde van de Eerste Wereldoorlog. Vreugde om de overwinning, miserie en droefenis voor al wat stuk is, moed om weer op te bouwen. Samen met sopraan Liesbeth Devos is Elixir d'Anvers opnieuw in haar bibliotheek gedoken. Daar vonden ze ongekend mooie muziek uit deze periode.

Judas Theaterproducties

Goodbye, Norma Jeane

cultuurcentrum Merksem, do 8 feb 2018 - 14.00 uur

1988. Een jongeman belt aan bij een klein appartement. Een vrouw opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards. Maar de jongeman laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en weet het zeker: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe.

Als de liefde niet bestond

Hubert Damen probeert het mysterie van de liefde te ontrafelen.

Elsschot, do 8 feb 2018 - 19.30 uur

Hubert Damen probeert samen met pianovirtuoos en muzikale duizendpoot Florejan Verschueren het mysterie van de liefde, en dus het mysterie vrouw, te ontrafelen.

Judas Theaterproducties

Goodbye, Norma Jeane

cultuurcentrum Merksem, do 8 feb 2018 - 20.15 uur

1988. Een jongeman belt aan bij een klein appartement. Een vrouw opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards. Maar de jongeman laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en weet het zeker: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe.

Walmok en Danser

Ekers elektro-geweld

252 CC, vr 9 feb 2018 - 20.30 uur

Ekerenaar Wannes De Vogelaere (zeg maar Walmok) kaapte in 2016 de hoofdprijs weg tijdens de Kunstbende in de categorie muziek. Danser, het nieuwe project van Alexander Serneels en Bart Van Leuven, werd geselecteerd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Elektrogeweld van om de hoek!

The Cowboy Angels

cultuurcentrum Merksem, za 10 feb 2018 - 20.15 uur

Na een serie succesvolle concerten zijn The Cowboy Angels opnieuw boven water gekomen met een set verse en oude nummers uit de rijke Amerikaanse rootstraditie. Verwacht je aan hartverscheurende country, mystieke mountain ballads, oude folk, bluegrass en high lonesome soul.

The Cowboy Angels

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 10 feb 2018 - 20.15 uur

Na een serie succesvolle concerten zijn The Cowboy Angels opnieuw boven water gekomen met een set verse en oude nummers uit de rijke Amerikaanse rootstraditie. Verwacht je aan hartverscheurende country, mystieke mountain ballads, oude folk, bluegrass en high lonesome soul.

Kinderopera: Prins Tom en de klachtenwijven

Klassiek in het Gravenhof

Gravenhof, zo 11 feb 2018 - 11.30 uur

De geest van prinses Sérafée is gestolen door de klachtenwijven. Prins Tom trekt er op uit om haar te redden. Onderweg beleeft hij veel avonturen en komt hij verschillende figuren tegen zoals de bostoverheks, de bosklopgeest, de wolf en vele anderen.

Isolde et les Bens XL

cultuurcentrum Merksem, vr 16 feb 2018 - 20.15 uur

Isolde Lasoen brengt naast haar eigen songs, ook een eigenzinnige keuze covers uit de Franse sixtiespop-chanson, afgewisseld met diverse Engelstalige pareltjes van vroeger en nu. Met dit repertoire heeft ze de afgelopen jaren gestaag een niet onopgemerkte live-reputatie opgebouwd.

Barbara Dex

Dex tot de tweede macht

cultuurcentrum Deurne, za 17 feb 2018 - 20.30 uur

In deze productie bezingt Barbara de liefde voor haar vader. Dat Marc haar grote held en voorbeeld is mag iedereen weten. Van hem heeft ze zoveel geleerd.

Het Zesde Metaal

Theatertour ‘Calais’

cultuurcentrum Berchem, za 17 feb 2018 - 20.30 uur

Het Zesde Metaal brengt herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, en werk uit eerdere albums. De gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

Rawhide

Cultuurcafé

Elsschot, wo 21 feb 2018 - 19.30 uur

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

Jonas Winterland

cultuurcentrum Deurne, do 22 feb 2018 - 20.30 uur

In ijltempo groeide de Leuvense singer-songwriter uit tot een vaste waarde. Hij werd genomineerd voor de Mia’s en songs als Altijd halverwege en Het meisje uit het lied groeiden uit tot vaderlandse klassiekers.
volzet

Slongs & Raymond van het Groenewoud

in Naakte aap

co Sint-Andries, vr 23 feb 2018 - 20.00 uur

Troubadours zijn het. Levensliederen met inhoud en zonder schroom. Elk met hun eigen genre, in hun eigen tijd.Tijdens de Naakte Aap gaan brengen ze eigen werk, elkaars werk, covers, of een gedicht. Maar vooral ook het verhaal achter het lied. Slongs & Raymond samen, een eenmalige en memorabele avond
uitverkocht

Stef Bos

Kern

cultuurcentrum Merksem, vr 23 feb 2018 - 20.15 uur

Kern. Dat woord was het uitgangspunt van Stef Bos en zijn band om aan een nieuwe verzameling songs te werken die de basis vormen voor deze theatervoorstelling. Een voorstelling waarin met taal en muziek voortdurend naar de kern wordt gezocht van alles. Natuurlijk wordt er ook ouder werk gebracht.

Jef Neve

Spirit Control

cultuurcentrum De Kern, za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Het tempo ligt hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en elektronica doen het rommelen in de onderbuik en strijkers zorgen voor de dramatische toetsen. De optelsom: meeslepende songs die een commentaar leveren bij het hectische en hoge ritme van deze tijd.

Kris De Bruyne Trio

Zijn mooiste liefdesliedjes

cultuurcentrum Merksem, za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Kris De Bruyne zocht uit tweehonderdtachtig songs naar zijn vergeten liefdesliedjes die de fans na de concerten bleven vragen. Die verloren schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

Kris De Bruyne Trio

Zijn mooiste liefdesliedjes

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Kris De Bruyne zocht uit tweehonderdtachtig songs naar zijn vergeten liefdesliedjes die de fans na de concerten bleven vragen. Die verloren schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

Toon Fret & Veronika Iltchencko

Oriënt- Express

252 CC, zo 25 feb 2018 - 11.00 uur

Toon Fret en Veronika Iltchenko delen dezelfde passie voor muziek en cultuurgeschiedenis. Ze brengen een programma met muziek uit de historische steden die werden aangedaan door de beroemde luxetrein de Oriënt-Express. Reis met ons mee in muzikale eerste klas.

VRT Bigband met Sofie, Sandrine & Stef Caers

100 jaar Ella

cultuurcentrum Merksem, zo 25 feb 2018 - 14.00 uur

Ella Fitzgerald was een Amerikaanse zangeres die als één van de grootste vocalisten aller tijden wordt beschouwd. In 2017 zou ze honderd jaar geworden zijn. In haar meer dan vijftig jaar durende carrière verkocht ze meer dan veertig miljoen albums en won ze dertien Grammy Awards.

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

Tcha Limberger & friends

cultuurcentrum Merksem, wo 28 feb 2018 - 19.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

Tcha Limberger & friends

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 28 feb 2018 - 19.00 uur

Tcha Limberger is een feit. Een icoon. West-Europese Jazz, Manouche-liederen en zigeunerliederen van heel Europa. Tcha brengt zijn vrienden mee en musiceert ons ook onder meer doorheen Russisch, Roemeens en Transylvaans repertoire.

Martine de Kok

Zeer Goed Hout

cultuurcentrum Merksem, vr 2 mrt 2018 - 20.15 uur

De Nederlandse Martine de Kok brengt eigenzinnige, vaak minimalistische songs met scherpe herkenbare teksten. Over de tijd, over kleine maar grote stappen zetten, over reizen en richtingen kiezen, over de platgetreden paden van de liefde, over het hals-over-kop wijzigen van de koers.

Lenny & de Wespen

Zin

cultuurcentrum Merksem, za 3 mrt 2018 - 20.15 uur

Lenny & de Wespen speelden samen van 2004 tot 2009. In die periode namen ze twee cd’s op en stonden ze op de affiches van Festival Dranouter, Gentse Feesten, Nekka-Nacht en Boterhammen in het park. Nu komt de band terug met een nieuw album. En na al die tijd hebben de heren er weer veel zin in.

Welcome to the 80's en more...

Gravenhof, zo 4 mrt 2018 - 14.00 uur

Was je erbij tijdens de twee vorige edities van “Welcome to the 70’s? Dan wil je deze zeker niet missen! 4FUN is weer te gast in het Gravenhof, zij laten je de muziek van de 80’s herontdekken. Hier alvast een tipje van de sluier: Joe Cocker ‘Unchain my heart’, Michael Jackson ‘Billy Jean’...

Wannes in jazz

het Jokke Schreurs Quartet

co Sint-Andries, zo 4 mrt 2018 - 15.00 uur

Het Jokke Schreurs quartet speelt bewerkingen van en improvisaties op thema's uit het oeuvre van Wannes Van De Velde,

Imagine No Lennon

Jean Bosco Safari en Ben Crabbé

cultuurcentrum Deurne, do 8 mrt 2018 - 14.00 uur

Al ruim 35 jaar is John Lennon in Rock-n-Roll Heaven. Niemand evenaarde ooit zijn talent om met popmuziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Jean Bosco Safari en Ben Crabbé stelden een top band samen om John Lennon te eren in Image No Lennon.
uitverkocht

BOON

met Antje De Boeck en Ronny Verbiest

Elsschot, do 8 mrt 2018 - 19.30 uur

Wie kan de klank van het leven, van het volk, van de straat, van Louis Paul Boon beter muzikaal verwoorden dan Antje de Boeck samen met Rony Verbiest op accordeon?

Het Zesde Metaal

Calais

cultuurcentrum Merksem, za 10 mrt 2018 - 20.15 uur

De band speelt herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

Bel Ayre

‘A CANZONE ‘E PARTENOPE

cultuurcentrum Deurne, zo 11 mrt 2018 - 11.00 uur

Bel Ayre is de groep rond sopraan Lieselot De Wilde en jazzgitarist Peter Verhelst. De naam Bel Ayre is een pan-Europese term voor mooi lied. In het programma ‘A Canzone ‘e Partenope maakt u kennis met het onsterfelijke muzikale Napels

O’Brass

Aperitiefconcert: The O Side of Brass

cultuurcentrum Merksem, zo 11 mrt 2018 - 11.30 uur

Om een eigen stempel te kunnen drukken op het repertoire voor groot koperensemble, contacteerde O’Brass enkele jonge componisten om nieuwe werken op maat van het ensemble te schrijven. Deze composities vormen de rode draad doorheen het programma.

Quadro Viegas: De glorietijd van de Louis XVI-harp

Klassiek in het Gravenhof

Gravenhof, zo 11 mrt 2018 - 11.30 uur

De enkelvoudige pedaalharp werd geïntroduceerd in Parijs tussen de jaren 1760 en 1820. Het werd in korte tijd een modieus en erg geliefd instrument dat bespeeld werd door dames van de Franse aristocratie, zoals Madame de Pompadour, Marie-Antoinette en keizerin Joséphine.

Maarten Cox

Zingt, lacht en bewondert

cultuurcentrum Merksem, do 15 mrt 2018 - 14.00 uur

Maarten Cox combineert in dit programma een aantal bekende successen met prachtige - soms vergeten - parels uit die periode. Hij selecteerde de mooiste luisterliedjes en enkele leuke meezingers. Allemaal liedjes die Nederland en Vlaanderen kleurden in de jaren ’70.

Pieter Embrechts & Sun*Sun*Sun String Orchestra

Onderwoud

cultuurcentrum De Kern, vr 16 mrt 2018 - 20.15 uur

Het langverwachte nieuwe Nederlandstalige dubbelalbum van Pieter Embrechts verscheen in het voorjaar van 2016 en werd onmiddellijk overladen met lovende recensies. Samen met het magistrale SUN*SUN*SUN String Orkestra stelt hij deze prachtige songs in intieme vorm voor.

Lady Linn, Gregory Frateur, Tijs Delbeke & Stijn Meuris

Murderballads

cultuurcentrum Merksem, za 17 mrt 2018 - 20.15 uur

Kom binnen. We zijn hier voor murderballads, muzikale bloedstollende thrillers. Wees niet bang. We doen meteen de deuren stevig op slot. Lang niet alle vertellingen lopen immers goed af. Niet elke moordenaar is gevat. Een kleine troost. Vaak was het lied bloederiger dan de eigenlijke daad.

Buurman

Dans en dwaal

cultuurcentrum Merksem, za 24 mrt 2018 - 20.15 uur

De voorstelling dwaalt rond in het roodfluweel dat we van Buurman gewend zijn. Al is het deze keer wat speelser. Goudkleuriger. Zonsopgang in plaats van zonsondergang. Het onderdrukken van heupbewegingen en dancemoves is tijdens de voorstelling toegestaan, maar zeker niet verplicht.

Bob de Moor, Walter Janssens, Myrddin, Bart Maris, Esteban Murillo, Ana Llanes

100 jaar : IMPRESSIES VAN SPANJE : Federico Garcia Lorca

cultuurcentrum Deurne, za 24 mrt 2018 - 20.30 uur

Met deze nieuwe muziektheaterproductie vieren we de 100ste verjaardag van het begin van Lorca’s briljante, doch veel te korte carrière. We bundelen Flamenco met woord en beeld…en méer muziek

TOOTS, tribute to Toots Thielemans

North-Side Bigband en Ben Vanderweyden

cultuurcentrum Deurne, zo 25 mrt 2018 - 14.00 uur

Met ‘Toots, tribute to Toots Thielemans’ brengt de North-Side Bigband hulde aan Toots Thielemans. Ze worden bijgestaan door Ben Vanderweyden, een fantastische mondharmonicaspeler. Met je ogen gesloten zou je denken dat het echt Toots is die je hoort…

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

Gebroeders van der Straten

cultuurcentrum Merksem, wo 28 mrt 2018 - 19.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

Gebroeders van der Straten

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 28 mrt 2018 - 19.00 uur

De Gebroeders Van der Straten kennen wat van de Antwerpse straten. Hun onvervalste, rauwe energie bezorgde hen een podiumplaats op Sterk Onversterkt Festival in 2016. De Gebroeders staan garant voor pure energie!

Shenandoah Special

cultuurcentrum Deurne, do 29 mrt 2018 - 20.30 uur

Shenandoah Special uit Antwerpen is een volledig akoestische 'stringband' gespecialiseerd in Bluegrass; traditionele muziek uit het zuiden van de VS met zijn wortels in het begin van de country muziek en Europese folk evenals Afro-Amerikaanse tradities zoals Blues en Gospel.
uitverkocht

Jasper Steverlinck

Concert

vrijetijdscentrum de Schelde, za 31 mrt 2018 - 20.30 uur

Jasper Steverlinck bezoekt met zijn nieuwe album het vrijetijdscentrum De Schelde.

MANdolinMAN invites LilianeSaint-Pierre, Herr Seele en Jan De Smet

Bazaar Bizar

cultuurcentrum Berchem, di 3 apr 2018 - 14.30 uur

“Wat zou dat geven?“ dacht MANdolinMAN toen ze de drie artiesten uitnodigden om een muzikale productie op te zetten. De levensloop en geschiedenis van Liliane Saint-Pierre, Herr Seele en Jan De Smet is zo verschillend dat dit wel tot een originele en inventieve Grande Soirée De Revue moet leiden.

Four Aces Guitar Quartet

Aperitiefconcert: For Aces

cultuurcentrum Merksem, zo 8 apr 2018 - 11.30 uur

Het viertal vroeg een aantal componisten om speciaal voor hen te componeren. De nieuwe composities staan garant voor een trip naar een verrassend universum. Four Aces Guitar Quartet naait ze aan elkaar met gitaarbewerkingen van Russische klassiekers en hoogtepunten uit het repertoire van Bach.

Mathieu & Guillaume

Als ik van u was

cultuurcentrum Merksem, za 14 apr 2018 - 20.15 uur

Iedereen weet het altijd beter. Van zoveel meningen zou een mens nog beginnen twijfelen aan alles of net volharden in boosheid. Mathieu & Guillaume doen gewoon hun goesting en botsen daarbij wel eens tegen de muur. Een voorstelling met songs en verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen.

Mathieu & Guillaume

Als ik van u was

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 14 apr 2018 - 20.15 uur

Iedereen weet het altijd beter. Van zoveel meningen zou een mens nog beginnen twijfelen aan alles of net volharden in boosheid. Mathieu & Guillaume doen gewoon hun goesting en botsen daarbij wel eens tegen de muur. Een voorstelling met songs en verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen.

Dana Winner

Uit bewondering

cultuurcentrum Merksem, vr 20 apr 2018 - 14.00 uur

Dana Winner brengt een ode aan de bewonderenswaardige mensen en momenten uit haar leven. Uit die bewondering is er een prachtige en originele voorstelling ontstaan. Bekende Dana Winner-nummers en zorgvuldig geselecteerde covers worden mooi afgewisseld met ouder werk en nieuw materiaal.

Dana Winner

Uit bewondering

cultuurcentrum Merksem, vr 20 apr 2018 - 20.15 uur

Dana Winner brengt een ode aan de bewonderenswaardige mensen en momenten uit haar leven. Uit die bewondering is er een prachtige en originele voorstelling ontstaan. Bekende Dana Winner-nummers en zorgvuldig geselecteerde covers worden mooi afgewisseld met ouder werk en nieuw materiaal.

Jim Cole, Tom Kestens & Nina Babet

Prince tribute: Minneapolis, a walk through Paisley Park

cultuurcentrum Merksem, za 21 apr 2018 - 20.15 uur

Een unieke tribute gebaseerd op het leven en succes van Prince. Iedereen kent zijn hits, maar ken je ook de songs die hij schreef voor andere artiesten. Deze pareltjes worden stuk voor stuk in de spotlights gezet gedurende deze voorstelling. ‘Minneapolis’ voert je mee naar de hoogdagen van Prince.

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

De Takken & vrije jam

cultuurcentrum Merksem, wo 25 apr 2018 - 19.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

De Takken

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 25 apr 2018 - 19.00 uur

De Takken zien zichzelf als jongste spruit van een lange geschiedenis van de muziek. Ze springen van de hak op de tak met Grieken, Joden, Ieren, Belgen, Duitsers en de occasionele Afro-Amerikaan.

Venus in Flames

cultuurcentrum Deurne, do 26 apr 2018 - 20.30 uur

Jan De Campenaere aka Venus in Flames, singer-songwriter, maker van pareltjes van songs als ‘Better Man’, ‘Cynthia’s Gone’, ‘Hanging On’, ‘Easy Way Out’, etc. Teveel om op te noemen.
volzet

Frank Vander linden

Een nieuw jaar, een nieuwe Frank

cultuurcentrum Merksem, za 28 apr 2018 - 20.15 uur

Begin 2018 brengt Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, nogmaals een solo-album uit en komt hij naar Merksem voor een intiem concert. Een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

Quinteto Astor

het hart is een reiziger

252 CC, za 28 apr 2018 - 20.30 uur

Quinteto Astor meets Brel. Wat als Brel niet naar Parijs, maar naar Buenos Aires was afgereisd? Wat als de tango terugreist naar Europa?

Andrea Croonenberghs, Chelsy & Geena Lisa

Eurovizie

cultuurcentrum Merksem, do 3 mei 2018 - 14.00 uur

Er was een tijd waarin het Eurovisie Songfestival echt iets betekende in Vlaanderen. Dat is voorbij, of niet helemaal? Nu is er ‘Eurovizie’, een concert vol liedjes uit de Eurovisie jaren ‘50, ‘60 en ‘70 gespekt met anekdotes en feiten. Drie klassevrouwen brengen de grootste klassiekers tot leven.

Ensemble Les Abbagliati

Aperitiefconcert: De vrouwen van de koning

cultuurcentrum Merksem, zo 6 mei 2018 - 11.30 uur

Dit intieme programma is een poëtische en muzikale vertelling over de liefdes en lusten van Lodewijk XIV. Hoeveel vrouwen heeft hij niet gehad? Zijn sterren, zijn vrouwen gaven glans aan het Franse Hof. We laten de vrouwen van de koning spreken vanuit het diepst van hun gedachten.

Pieter Embrechts & Sun*Sun*Sun String Orkestra

Onderwoud

cultuurcentrum Merksem, vr 11 mei 2018 - 20.15 uur

Samen met het magistrale Sun*Sun*Sun String Orkestra komt Pieter de prachtige songs uit zijn album ‘Onderwoud’ in intieme vorm voorstellen, met strijkersarrangementen van Tom Pintens en Steven Cornillie. Daarnaast mag je je ook verwachten aan een aantal nieuwe songs en verrassende covers.

Jokke Schreurs Kwartet

Wannes in Jazz

cultuurcentrum Merksem, za 12 mei 2018 - 20.15 uur

De composities van Wannes Van de Velde zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Jokke Schreurs koos ervoor ze te benaderen alsof het jazz-standards zijn. Hij heeft ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd en gaat erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek.

Jokke Schreurs Kwartet

Wannes in Jazz

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 12 mei 2018 - 20.15 uur

De composities van Wannes Van de Velde zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Jokke Schreurs koos ervoor ze te benaderen alsof het jazz-standards zijn. Hij heeft ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd en gaat erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek.

Euterpe Baroque Consort

Ospedale della Pieta

cultuurcentrum Deurne, zo 13 mei 2018 - 11.00 uur

Het Euterpe Baroque Consort werd in 2007 opgericht onder impuls van artistiek leider Bart Rodyns. Dit ensemble bestaat inmiddels uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten, die op een historisch doorleefde manier ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek

Laïs

Omhelst de kleinkunst

cultuurcentrum De Kern, vr 18 mei 2018 - 20.15 uur

De taal kruipt waar zij niet gaan kan, zeker als deze taal in het bloed zit, zeker als het de taal betreft waarin men ooit geboren is: ongetwijfeld tot vreugde van velen, en in elk geval met frisse zin en grote geestdrift van hun kant, keren de drie dames van Laïs terug naar het Nederlands.

Maaike Cafmeyer, Bram Nolf en Piet Van Bockstal

De toverfluit in een note(n)dop

cultuurcentrum Berchem, di 22 mei 2018 - 15.00 uur

Die Zauberflöte is wellicht de belangrijkste opera die Wolfgang Amadeus Mozart ooit schreef. In “De Toverfluit in een note(n)dop” brengen hoboïsten Bram Nolf en Piet van Bockstal samen met actrice Maaike Cafmeyer een pocket-versie van dit meesterwerk.

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

De Nouveau

cultuurcentrum Merksem, wo 23 mei 2018 - 19.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

De Nouveau

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 23 mei 2018 - 19.00 uur

De Nouveau is eigenlijk een uit de hand gelopen jamsessie tussen vrienden. Met een opzwepende mix van folk, country en bluegrass staan deze vier muzikanten garant voor vingervlugge muziek waar je vrolijk van wordt.

Jean Bosco Safari

Private Revolution

cultuurcentrum Deurne, do 24 mei 2018 - 20.30 uur

Jean Bosco Safari, zanger, songwriter en performer werd geboren in Rubago, Rwanda. Op zesjarige leeftijd werd hij geadopteerd door een Vlaams echtpaar uit Merksem. Deze muzikale duizendpoot is niet thuis te brengen onder één noemer
volzet