Muziek

Typhoon Days: Closing event

Permeke draait door met KLEIN label

za 22 sep 2018 - 20.00 uur

KLEIN label is een week te gast in Permeke met hun project Typhoon Days en sluit haar residentie feestelijk af met allerlei optredens.

Blauwboek

Peter Holvoet-Hanssen & Mauro Pawlowski

do 27 sep 2018 - 20.00 uur

Zingend en klingend evoceert Peter Holvoet-Hanssen zijn poëtisch testament Blauwboek.Gedichten voor de grote reuzin. De legendarische gitarist Mauro Pawlowski, zelf poëet, schiet ter hulp en onderzoekt de kracht van het geluid én het woord.

De platenkast van...

Paul Michiels

do 27 sep 2018 - 20.30 uur

De platengast van september is Paul Michiels

Beter dan ooit

Hans Mortelmans & Groep

vr 28 sep 2018 - 20.00 uur

Een kussengevecht in 't Antwerps met taal, muziek en genres: van gypsy jazz tot Tarantella, gezongen met de tongval van Wannes Van De Velde. Een bijzonder charmant maar krachtig evenwicht tussen energie, melancholie en humor.

Bloemen noch kransen - Alex Agnew eert Jim Morrison (The Doors)

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 3 okt 2018 - 20.00 uur

Concertreeks waarin artiesten hun overleden helden eren. Alex Agnew brengt op 3 oktober Jim Morrison in de crypte van de Sint-Pauluskerk. Radiomaker Herwig Verhovert wijdt je in in zijn werk en leven. The Moonlovers staan de centrale gast muzikaal bij.
volzet

L' Afrique c'est chic

Supafly invites Témé Tan

do 4 okt 2018 - 20.00 uur

Témé Tan stelt zijn eigen sound samen: een subtiele mix van minimalistische grooves, onstuimige beats en zwoele harmonieën. Van Jai Paul tot MC Solaar, van Papa Wemba tot Jorge Ben, zijn inspiratie vloeit voort uit veelzijdige en kosmopolitische bronnen.

20 jaar cc Merksem: Eddy et les Vedettes

Chansons Fatales & Verjaardagsfeest

vr 5 okt 2018 - 20.15 uur

De band brengt een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, France Gall, Edith Piaf, Françoise Hardy en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s.

BAR COSTA

vr 5 okt 2018 - 21.00 uur

We toveren onze grote zaal om tot gezelligste concertzaal van Antwerpen. Steengoede live-muziek en een geweldige DJ zijn nog steeds de basis-ingrediënten die van BAR COSTA de ideale cocktail maken.

Jazz Wilrijk - The Jacquelines

Aansluitend kroegentocht met o.a. Nicolas Thys Trio, Nardozza-Schepers Delirium Quintet, Erwin Vann-Peter Hertmans, e.a.

za 6 okt 2018 - 20.15 uur

Dit jaar neemt Jelle Van Giel de fakkel over als curator van Jazz Wilrijk. Naast drummer bij de Jelle Van Giel Group, is hij een veelgevraagde muzikant, en hij geeft ook les op de Wilrijkse Academie. Openen doen we dit jaar met The Jacquelines, waar Jelle ook achter de drumvellen zit.

CavaConcert: Bart Rodyns & Nicolas Callot

Duo Harmonium-Piano

zo 7 okt 2018 - 10.30 uur

Een ‘Harmonium & Piano duo’ is vandaag eerder uniek. Toch was het in de 19de eeuw één van de meest populaire combinaties waarbij het briljante ‘hamerklavier’ gecombineerd werd met het melancholische ‘expressieve orgel’.

20 jaar cc Merksem: Paul Michiels

Ageless

zo 7 okt 2018 - 14.00 uur

Niet enkel Cultuurcentrum Merksem viert een bijzondere verjaardag, ook voor Paul Michiels is het feest. Hij blaast deze zomer zeventig kaarsen uit. Samen geven we er een lap op! In ‘Ageless’ grasduint Paul Michiels in zijn favoriete wereldsongs en zijn eigen muzikale oeuvre.

Pieter Embrechts

A Street Concert - Gezongen portretten op doek

zo 7 okt 2018 - 20.15 uur

Pieter Embrechts – theaterdier, acteur, songsmid en zanger – interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, Borgerhout. Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling.

Tom Zingt Taal - VOLZET

Tom Clement

ma 8 okt 2018 - 13.30 uur

Tom Clement van het MartHa!tentatief brengt met zijn nieuwe muzikale voorstelling de Nederlandse taal dichter bij wie ze oefenen wil.

Eddy et les vedettes

Chansons fatales

di 9 okt 2018 - 14.30 uur

Chansons Fatales neemt je mee naar de hoogdagen van het Franse lied en vertelt les petites histoires des grandes dames. Hierbij vervalt Eddy et les Vedettes niet in sensatie, maar presenteert stijlvolle chansons, comme d’habitude.

Tom zingt Taal

Tom Clement

do 11 okt 2018 - 14.00 uur

Tom Clement van het MartHa!tentatief brengt met zijn nieuwe muzikale voorstelling de Nederlandse taal dichter bij wie ze oefenen wil. Eenvoudige, catchy liedjes met herkenbare thema’s zorgen ervoor dat je zin krijgt om mee te zingen, ook al begrijp je niet zo goed Nederlands.

LIED

met Esmé Bos en Bart Voet

do 11 okt 2018 - 19.30 uur

Een poëtische liedjestrip met nieuwe zelfgeschreven Nederlandstalige songs. Liedjes over vallen, de zee, de liefde en altijd meer. Helder, hoopvol en troostend.

B.O.X. & MartHa!tentatief

Lulletje. Een triestig maar hoopvol verhaal.

do 11 okt 2018 - 20.00 uur

Lulletje is een theatraal concert over liefde en angst in onzekere tijden. De verrassend moderne klankkleuren van B.O.X. en de tijdloze vertelling van Johan Petit beloven prachtige avonden op te leveren waarbij oud en nieuw versmelten tot hier en nu.
uitverkocht

Trouvailles - De klank van de poëzie: muziek in de literatuur

Klassiek vertelconcert

vr 12 okt 2018 - 20.30 uur

Terra Nova Collective gaat op zoek naar de invloed van de relatie tussen schrijver en componist op hun werk, met speciale aandacht voor het oeuvre van Marcel Proust. Samen met gastspreker Bart Stouten (radiomaker en Proust-kenner) wordt het een avond vol vertellingen en muziek.

Orgelfestival: Water & Fire / Handel revisited

BL!NDMAN & Reitze Smits

vr 12 okt 2018 - 20.30 uur

Eric Sleichim en organist Reitze Smits arrangeerden 2 iconische werken van Händel, de Water Music suite en Music for the Royal Fireworks, voor saxofoon en orgel.

EXPOSED MUSIC + boottrip

Een zinderende muzikale cocktail in 't stad en op de Schelde.

za 13 okt 2018 - 20.00 uur

Exposed Music neemt je mee langs onweerstaanbare locaties en performances, ingetogen én explosief: een muzikaal meeslepende sensatie in 't stad! Wil je meer? Ga dan ook mee op een ExperimentalFizzPopExplosion-boottrip.

Barbara Dex

Dex tot de tweede macht

za 13 okt 2018 - 20.15 uur

Barbara bezingt de liefde voor haar vader. Marc is haar grote held en voorbeeld en iedereen mag het weten. Van hem heeft ze zoveel geleerd. Met hem heeft ze zoveel gedeeld, gelachen, gehuild, gediscussieerd en gemusiceerd. Zijn eerlijkheid en heerlijkheid hebben haar als mens gevormd.

Flanders Harp Quartet

Klassiek in het Gravenhof

zo 14 okt 2018 - 11.30 uur

Het gloednieuwe Flanders Harp Quartet wil het brede publiek veroveren met de grenzeloze klankschakeringen van de harp. De muzikanten zijn stuk voor stuk gepassioneerde professionele harpistes (in orkest, kamermuziek en solistisch verband) én docentes in verschillende Vlaamse steden.

The Antler King

Ten For A Bird

wo 17 okt 2018 - 19.30 uur

Rock-‘n’-roll-sweethearts Esther Lybeert en Maarten Flamand – The Antler King- vinden zichzelf als muzikaal duo bij elke nieuwe release steeds opnieuw uit. Op de nieuwe plaat ‘Ten for a Bird’ kiest The Antler King helemaal voor een eigen smoel. Popmuziek met weerhaken.

Vals Plat

Cultuurcafé

wo 17 okt 2018 - 19.30 uur

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

FAVO

Avontuurlijke jazz met zuiderse toets

wo 17 okt 2018 - 20.30 uur

FAVO is een uniek jazz & wereldmuziek trio met de Belgische zanger Sander De Winne en de Duitser Volker Schlott op sopraansaxofoon en Falk Breitkreuz op basklarinet.

Tom Clement

Tom zingt Taal

do 18 okt 2018 - 14.00 uur

Gewapend met een miniorkest van drums, gitaar, banjo en mondharmonica zingt hij Nederlandstalige traditionals.

JackoBond zingt Marva

Rode rozen in de sneeuw

vr 19 okt 2018 - 14.00 uur

‘Ik dans met een ander maar ik kijk naar jou’… Dat zong mijn moeder vaak toen ze met mij als kind door de living danste. Nu ik haar leeftijd heb, snap ik waarom ze meezong met Marva. Marva deed haar dromen. Dromen van ‘eilanden in groen en blauw’. En ik zag hoe gelukkig Marva mijn moeder maakte.

Jukebox 50 voor 50

Zo klinkt 50 jaar bib driehoek

vr 19 okt 2018 - 19.30 uur

Bibliotheek Driehoek bestaat 50 jaar – het perfecte excuus om een heel jaar lang te blijven vieren. Graag nodigen we je uit in het meest muzikale hoekje van de bib om te komen luisteren naar de muzieklijst 50 voor 50, een playlist samengesteld voor en door Ekerenaren!

Bruishaven

WORDwA(a)R

vr 19 okt 2018 - 19.30 uur

WORD WA(a)R brengt 'battle theater'. Een groep van Vlaamse en Nederlandse rappers en dichter brengen voorgeschreven teksten tussen historische en hilarische figuren zoals bijvoorbeeld: Monsanto vs De Organische Boer, Hitler vs Jezus of Antwerpen vs. Gent.

Sioen

Plays Graceland

vr 19 okt 2018 - 20.15 uur

In 1986 trok Paul Simon naar Zuid- Afrika voor de opnames van het album Graceland. Meer dan 20 jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van Calling Up Soweto.

The Soul Messiahs

Soul, r&b, funk

vr 19 okt 2018 - 20.30 uur

Met The Soul Messiahs keert zanger Yurek Onzia terug naar zijn eerste liefde.

Chor-Rus

Russische en Oekraïense liederen

za 20 okt 2018 - 19.00 uur

10 jaar Jubileum

Lulletje (matinee)

B.O.X & MartHa!tentatief

do 25 okt 2018 - 15.00 uur

Theatraal concert in de crypte van de Sint-Pauluskerk. De verrassend moderne klankkleuren van B.O.X. en de tijdloze vertelling van Johan Petit beloven een prachtige namiddag op te leveren waarbij oud en nieuw versmelten tot hier en nu.

Lulletje

B.O.X & MartHa!tentatief

do 25 okt 2018 - 20.00 uur

Theatraal concert in de crypte van de Sint-Pauluskerk. De verrassend moderne klankkleuren van B.O.X. en de tijdloze vertelling van Johan Petit beloven een prachtige avond op te leveren waarbij oud en nieuw versmelten tot hier en nu.
volzet

The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra

Time Of Day

do 25 okt 2018 - 20.30 uur

Maak kennis met de meest intrigerende familie van deze tijd: The infamous Roots Rielemans family orchestra.
volzet

De platenkast van...

Martin Heylen

do 25 okt 2018 - 20.30 uur

De platengast van oktober is Martin heylen.

Barely Autumn

Foyerconcert Croque Musique

vr 26 okt 2018 - 12.00 uur

Barely Autumn grossiert in indierock met een sepiafilter. Het duo brengt melodische melancholie uit de klas van Elliot Smith, Beck en Eels.

Maggie MacNeal, Riet Muylaert, Sandrine & Sofie

Want de Roos overleeft

vr 26 okt 2018 - 14.00 uur

Ann Christy heeft ontelbare harten gestolen in Vlaanderen. Veel van haar nummers zijn ware klassiekers geworden. Haar aandacht voor mooie melodieën en sterke teksten, gecombineerd met een unieke stem, maakten haar tot een grote chansonnière.

Maggie MacNeal, Riet Muylaert, Sandrine & Sofie

Want de Roos overleeft

vr 26 okt 2018 - 20.15 uur

Ann Christy heeft ontelbare harten gestolen in Vlaanderen. Veel van haar nummers zijn ware klassiekers geworden. Haar aandacht voor mooie melodieën en sterke teksten, gecombineerd met een unieke stem, maakten haar tot een grote chansonnière.

Orgelfestival: Bach en zijn tijdgenoten

Liesbet Derese en Ben Van Nespen

vr 26 okt 2018 - 20.30 uur

Liesbet Derese (blokfluit) en Ben Van Nespen (orgel en klavecimbel) leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan het Lemmensinstituut. Zij brengen een programma met instrumentale parels uit de late barokperiode, die centreren rond Johann Sebastian Bach en tijdgenoten.

Hip hop masterclasses #1-2

Urban Bib meets spiritchild

za 27 okt 2018

Reserveer snel jouw plaats voor workshops over hip hop, rhymes en podiumpresence met geëngageerd hiphopper spiritchild uit New York.

Pieter Embrechts

A street concert | Gezongen portretten op doek

za 27 okt 2018 - 20.00 uur

Pieter Embrechts interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, Borgerhout. Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen van deze mensen verteld wordt...

Zefiro Torna

Sluimer

za 27 okt 2018 - 20.30 uur

Sluit uw ogen en laat je bedwelmen door Hypnos, de mythologische god van de slaap. Zefiro Torna schenkt een hallucinogeen brouwsel van sluimerende gedachten, nachtelijke dwaling, eenzaam verdriet, doodsverlangen, heimelijke fantasieën, ideële vrijplaatsen en sussend gefluister.

Orgelfestival: Orgelfietstocht

In de ban van de Ekerse pijpklanken

zo 28 okt 2018 - 15.00 uur

We bezoeken drie locaties waar u klank en uitleg krijgt van uiterst unieke instrumentaria.

MARIACHI RELOADED + AFTERPARTY

Cockerill's

wo 31 okt 2018 - 20.30 uur

Vergeet Halloween, vier de Día de los muertos, het kleurrijke Mexicaanse dodenfeest. Zoals de naam al suggereert, is Mariachi Reloaded een complete heruitvinding van het traditionele Mexicaanse Mariachi genre.

Marcel Vanthilt

Cash Cash

vr 2 nov 2018 - 20.15 uur

Marcel Vanthilt bracht zijn eerste solo-album uit. Slijpschijfscherpe tracks, onthullende teksten, markante observaties in een geluidslandschap dat elektronisch gestoord is en tegelijk catchy en aanstekelijk. Dit album is zijn brein: knisperend en knetterend, vrolijk en somber, dansbaar en intiem.

Marcel Vanthilt

Cash Cash

vr 2 nov 2018 - 20.15 uur

Marcel Vanthilt bracht zijn eerste solo-album uit. Slijpschijfscherpe tracks, onthullende teksten, markante observaties in een geluidslandschap dat elektronisch gestoord is en tegelijk catchy en aanstekelijk. Dit album is zijn brein: knisperend en knetterend, vrolijk en somber, dansbaar en intiem.

Kill Your Darlings o.l.v. Inge Minten

Only The Good Die Young

za 3 nov 2018 - 20.15 uur

Tegen de dood is geen kruid gewassen. Het koor en Inge Minten graven de hits van gestorven artiesten op en brengen ze weer tot leven op een ongehoorde manier. Amy Winehouse, Queen, Michael Jackson en vele anderen herrijzen uit de dood om er samen met de Darlings een memorabele avond van te maken.

Cavaconcert: Tal Walker

PianoConcert

zo 4 nov 2018 - 10.30 uur

Tal Walker is een Israëlische pianist die in de Franse traditie is geïnstrueerd. Tal Walker behaalde in 2017 de derde prijs in de Osaka international music competition (Japan) en is geselecteerd voor het prestigieuze artiesten verblijf Villa Lena in Toscane (Italië).

Ensemble Houthandel

Aperitiefconcert: Into The Woods

zo 4 nov 2018 - 11.30 uur

Ensemble Houthandel selecteert een aantrekkelijk repertoire om je te laten proeven van verrassende blaaskwintetmuziek. Op de speellijst staan klassiekers van onder meer Barber, Muczynski en Arnold, maar ook een paar schitterende adaptaties van symfonische composities van Bernstein en Gershwin.

Stef Bos

in Naakte aap

do 8 nov 2018 - 20.00 uur

In Naakte aap, treedt een artiest akoestisch op en is er ruimte voor vragen en verzoeknummers. Een eenmalig, uniek en intiem concert. Ditmaal niemand minder dan Stef Bos.
uitverkocht

Geert Dehertefelt

Geert Dehertefelt speelt overal

do 8 nov 2018 - 20.15 uur

Gewapend met zijn kleine instrumenten en gevoed door de tips van de website “How to become a superstar in five steps” speelt Geert de integrale versie van zijn allereerste debuutalbum. Hij zingt over Oelegem, poedels, genitale herpes en de permanent van tante Angelique.

Waarom mensen in mythes geloven

Herman Boel

vr 9 nov 2018 - 20.00 uur

In deze lezing op basis van het boek "666 leugens die iedereen gelooft" ontkracht Herman Boel hardnekkige mythes en vertelt hij waarom mensen erin geloven. Kom testen hoe goed u mythe van waarheid kunt onderscheiden!

May & Along A Line xs

vr 9 nov 2018 - 20.15 uur

Fien Desmet zingt zoals ze gebekt is. In haar project May kan ze haar muzikale en vertellende ei kwijt. Along A Line is het muziekproject rond zangeres Aline Goffin. Samen met contrabassist Gerben Brys brengt ze huiskamerpop die danst op de grenzen van hedendaags klassiek en tegendraadse folkpop.

Einde WO I : Bezette Stad, een ballon die barsten gaat

Cantando o.l.v. Luc Anthonis

vr 9 nov 2018 - 20.30 uur

Cantando herdenkt het einde van WOI met een hommage aan de dichtbundel van Paul Van Ostaijen. In dialoog met Hans De Weirdt werkte het koor een oratorium uit met liederen en teksten uit de dichtbundel ‘Bezette Stad’ van Paul Van Ostaijen.

Hip hop masterclasses #3-4

Urban Bib meets spiritchild

za 10 nov 2018

Reserveer snel jouw plaats voor workshops over hip hop, rhymes en podiumpresence met geëngageerd hiphopper spiritchild uit New York.

Einde WO I : Remembrance Concert

Labore et Constantia

za 10 nov 2018 - 20.00 uur

Een aantal leden van het Koninklijk Harmonie-orkest Labore et Constatia Ekeren staken de muzikale koppen bij elkaar en creëerden een aantal nieuwe composities. een onvergetelijke avond vol muzikale en visuele verrassingen. We starten in de Lambertuskerk en dansen verder in de Akerzaal.

In de geest van Wannes

za 10 nov 2018 - 20.00 uur

Een avond met liederen en melodieën en nog veel meer van en geïnspireerd door Wannes Van de Velde.

Solidariteitskoor Frappant

Het circus van het leven, de liefde en nog zo van die dingen

za 10 nov 2018 - 20.15 uur

De wereld lijkt vandaag op een circus van dwaze clowns, vingervlugge goochelaars die zakkenrollers lijken, onverantwoordelijke evenwichtskunstenaars, acrobaten op het scherp van de snee, trapezekunstenaars zonder net, messenwerpers met slechte bedoelingen en een orkest dat valse noten blaast...

Berlaen - Voorprogramma: An-Sofie Noppe

#bestefuckingplaatintzultsever - CD-voorstelling

za 10 nov 2018 - 20.15 uur

Sinds bassist Wouter Berlaen zich in 2011 van voornaam ontdeed om met eigen songs in Zults dialect een stap naar voor te zetten op het podium, ging het sneller dan de man zelf had durven hopen. Nu stelt Berlaen zijn vierde plaat voor. Een wereldplaat in onvervalst Zults dialect.

Paul Rans Ensemble: Oorlogstaferelen - Oorlog en Vrede in de Lage Landen

Cavaconcert

zo 11 nov 2018 - 10.00 uur

Zanger, radioman en luitspeler Paul Rans brengt met zijn ensemble een concert over oorlog in de Lage Landen. Ze bezingen hoe Vlaanderen, ook in een ver verleden, een geliefd slagveld was van machtige buren. Naast liederen over pijn en verlies is er ook ruimte voor humor en cabaret.

Lien en Bart ‘Den Grooten Oorlog tussen de patatten’

Klassiek in kasteel Sorghvliedt

zo 11 nov 2018 - 11.30 uur

Bart Vanpeteghem, afkomstig van de Westhoek, groeide op met verhalen over WOI. Als klein ventje werkte hij met pa en ma op het veld en vond vaak tal van 'oorlogsmaterialen' in de kleigronden. Hij verzamelde zo heel wat obussen, helmen, bajonetten, ….

Solidariteitskoor Frappant

Het circus van het leven, de liefde en nog zo van die dingen

zo 11 nov 2018 - 14.30 uur

De wereld lijkt vandaag op een circus van dwaze clowns, vingervlugge goochelaars die zakkenrollers lijken, onverantwoordelijke evenwichtskunstenaars, acrobaten op het scherp van de snee, trapezekunstenaars zonder net, messenwerpers met slechte bedoelingen en een orkest dat valse noten blaast...

Gène Bervoets en Fidelio Kwartet

Boules de Berlin

di 13 nov 2018 - 14.30 uur

Meeslepende crooners, intieme chansons, opzwepende tango en indringende filmmuziek (van Duke Ellington, Elvis Presley en Toon Hermans naar Kapitein Zeppos en La Vita è Bella), ze vormen de bruisende bronnen van inspiratie voor deze poëtische lekkernij, die met gepaste gulzigheid kan worden geconsume

Closer in Nova

wo 14 nov 2018 - 19.30 uur

Met soul en een goddeloze groove zet deze 8-koppige band het podium in lichterlaaie. De vonk slaat over door frontvrouw Kimberly Dhondt, die oa ook bij Hooverphonic zingt. Evil Empire Orchestra houdt het vuur gaande met een crossover van psychedelica en garagefunk.

Bloemen noch kransen - Leonie Gysel (Arsenal) eert Serge Gainsbourg

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 14 nov 2018 - 20.00 uur

Concertreeks waarin artiesten hun overleden helden eren. Leonie Gysel brengt op 14 november Serge Gainsbourg in de crypte van de Sint-Pauluskerk. Radiomaker Herwig Verhovert wijdt je in in zijn werk en leven. The Moonlovers staan de centrale gast muzikaal bij.

Neon3rd

Bijna Kevin | cd-voorstelling

wo 14 nov 2018 - 20.15 uur

Neon3rd staat voor Nederlandstalige muziek over de liefde en de ontgoocheling, ruimte en tijd, fysica en chemie, de absurditeit van het leven en het wel en wee van de homo Neonerdicus. Om de nieuwe cd voor te stellen brengt Kevin Van Staeyen een full band mee met blazers, toeters en bellen.

Antwerpen Gitaarfestival

Dedications

vr 16 nov 2018 - 20.00 uur

Het onzegbare zit in de Russische ziel ingebakken. Op vrijdag graaft Irina Kulikova, een van de supersterren van de klassieke gitaar, naar haar wortels. Haar aan Rusland gewijde programma laat niemand onberoerd. Daarna citeert de Vlaamse stergitarist Jan Depreter uit zijn Dedication-project

Lulletje met B.O.X en het MartHa!tentatief

Een triestig maar hoopvol verhaal

vr 16 nov 2018 - 20.00 uur

Speciaal voor Antwerp Baroque 2018 slaan Baroque Orchestration X , kortweg B.O.X , en het MartHa!tentatief de handen in elkaar om ‘Lulletje’ te maken. Lulletje is een theatraal concert over liefde en angst in onzekere tijden.
uitverkocht

Antwerpen Gitaarfestival

Folias

za 17 nov 2018 - 20.00 uur

De Folia is een van de oudste Europese muzikale vormen. Hoewel de volksmuziek er vermoedelijk al eerder gebruik van maakte, wordt Jean-Baptiste Luly gezien als de officiële peetvader van deze melodische vorm. Inderdaad, de tweede concertavond l staat in het teken van de barok

Flanders Harp Quartet

Raakt je gevoelige snaar

zo 18 nov 2018 - 11.00 uur

Laura De Jongh betoverde enkele jaren geleden Kasteel Veltwijck met een schitterend concert op de harp. Vandaag de dag maakt ze deel uit van een gloednieuwe Flanders Harp Quartet samen met Aurelie Viegas, Isabelle Matthyssens en Karen Peeters.

Te Gast | Kraters en Dromen

Concert ter herdenking van 100 jaar WOI

zo 18 nov 2018 - 14.30 uur

Het gemengd koor Couleur Vocale uit Berchem telt een 40-tal enthousiaste zangers. Samen met de 60 leden van Harmonie de Vriendenkring herdenken zij “de vrede” tijdens hun concert Kraters en dromen. Een concert met een bijzonder accent op hedendaagse composities.

Antwerpen Gitaarfestival

Guitar Mania

zo 18 nov 2018 - 17.00 uur

De slotdag van het Antwerpen Gitaarfestival moet het hebben van Zuiderse klankenkoorts. Het Griekse D&A Guitar Duo heeft een programma klaar met aandacht voor gitaarklassiekers en Griekse composities van nu.

Ska-ntwerpen is er weer!

Cockerill's

zo 18 nov 2018 - 20.00 uur

Ska-ntwerpen is er weer! Kamiel foodtruck en SoulBoys Vs RudeBoys organiseren op 18 november 2018 een waanzinnig nieuw concert. De organisatoren staan te trappelen om dit event weer op te zetten. Tickets zijn nu nog niet te koop maar dat zal niet lang op zich laten wachten!

Johny Voners

Et alors ... en dan ... Voners

ma 19 nov 2018 - 14.30 uur

Naast acteren heeft Johny Voners een grote passie voor zingen én Charles Aznavour...

The Bonnie Blues

Cultuurcafé

wo 21 nov 2018 - 19.30 uur

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

Natashia Kelly en Jan Ghesquière

Foyerconcert Croque Musique

vr 23 nov 2018 - 12.00 uur

Een zangeres en gitarist spelen eigen composities en jazz standards, telkens met ruimte voor improvisatie.

Tournée Musicale#5

vr 23 nov 2018 - 19.00 uur

5 jaar Tournée Musicale: dat zal gevierd worden met de beste folk- ,blues-en jazzartiesten uit de regio. Wie er vorige edities bij was, zal het beamen. Tournée Musicale zorgt voor sfeer, gezelligheid en warmte in volle herfsttijd.

Guido Belcanto Musical

De Zoete Smaak Der Zonde

za 24 nov 2018 - 20.15 uur

‘De Zoete Smaak Der Zonde’ is alles in één: een musical, een revue en een biografie; een tragikomedie, een moordverhaal, een voetreis naar het middelpunt van het inferno en hopelijk weer terug.

Marcel Vanthilt

CA$HCA$H

za 24 nov 2018 - 20.30 uur

Het eerste solo-album van Marcel Vanthilt. Tien slijpschijfscherpe tracks geconcipieerd in de Silent Face Studio van & met Arne Van Petegem. Live is er 'n fijn repertoire van nieuwe en bekende nummers

North Side Big Band, Yannick Bovy, Timia Van der Linden & Roberto

zo 25 nov 2018 - 20.15 uur

Yannick Bovy is al jaren één van de meest gevraagde crooners. Zijn muziek is in alle uithoeken van de wereld te horen. De nieuwe nummers, waarvan er enkele door muzieklegende Will Tura werden geschreven, komen helemaal tot hun recht met een heuse bigband.

De platenkast van...

?

do 29 nov 2018 - 20.30 uur

De platengast van november is niet bekend.

Slick Nick and The Casino Special

An evening with

vr 30 nov 2018 - 20.15 uur

Slick Nick and The Casino Special grossiert intussen al tien jaar in dansbare rhythm and blues, rock and roll en andere vintage vibes. Dit optreden, waarbij de heren enkele muzikale gasten op het podium uitnodigen, is meteen het startschot van een jubileumjaar.

Slick Nick and The Casino Special

An evening with

vr 30 nov 2018 - 20.15 uur

Slick Nick and The Casino Special grossiert intussen al tien jaar in dansbare rhythm and blues, rock and roll en andere vintage vibes. Dit optreden, waarbij de heren enkele muzikale gasten op het podium uitnodigen, is meteen het startschot van een jubileumjaar.

Ballonnenvreest: HEDONISMUZ

Bombastische vergezichten in het kasteel der lusten

vr 30 nov 2018 - 20.30 uur

Met het barokkenfeest HEDONISMUZ wil Ballonnenvrees, het naargeesteskind van de Antwerpse dichter Gert Vanlerberghe de grenzen tussen de kunsten slopen. Hiervoor zocht en vond hij een bont allegaartje knettergekke podiumbeesten die pen, penseel en partituur, maar vooral ook elkaar, niet schuwen

Pieter Embrechts

A Street Concert

za 1 dec 2018 - 20.15 uur

Pieter Embrechts interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Die straat staat symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving. Na een wandeling op de Turnhoutsebaan ben je op alle continenten geweest.

Cavaconcert: Jolente De Maeyer, Nikolaas Kende & Peter Martens

Schubert en Brahms

zo 2 dec 2018 - 10.30 uur

Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende zijn voor het eerst in trio te horen samen met de Zuid-Afrikaanse cellist Peter Martens.

Kugoni Trio, Piet Goddaer, Paul Govaerts

Aperitiefconcert / Muziektheater: Startschot

zo 2 dec 2018 - 11.30 uur

Op de vooravond van de aanslag op aartshertog Frans Ferdinand ontmoeten een jongen en een meisje elkaar. ‘Startschot’ vertelt het liefdesverhaal van deze geradicaliseerde jongeren meer dan honderd jaar geleden en trekt lijnen naar verzet en radicaliteit bij ons vandaag. Met muziek van Piet Goddaer.

Jef Neve

Spirit Control

vr 7 dec 2018 - 20.15 uur

Het tempo ligt hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en elektronica doen het rommelen in de onderbuik, terwijl de strijkers voor het drama zorgen. Dit resulteert in meeslepende songs waar je zo de beat onder kan voelen, meegezogen in het ritme van deze tijd.

Trouvailles - Muziek tijdens de Eerste Wereldoorlog

Klassiek vertelconcert

vr 7 dec 2018 - 20.30 uur

In deze tweede Trouvaille zoek het Terra Nova Collective uit wat oorlog met kunstenaar doet. Het verhaal over zij die vertrokken, zij die bleven en zij die nooit meer terugkeerden. Voormalig politicus en pianist Willy Claes wordt uigenodigd om zijn perpectief toe te lichten.

Spirit of Django

za 8 dec 2018 - 20.00 uur

Als ode aan de jazzlegende Django Reinhardt brengt Frederic Evrard (La Femme Belge) de beste gipsy swing uit de streek naar coStA.

Diamonds on the Rocks

A tribute to Neil Diamond

zo 9 dec 2018 - 14.00 uur

‘Sweet Caroline’ en ‘Love on the rocks’ zijn maar enkele van de vele hits van singer-songwriter Neil Diamond. Deze zevenkoppige tributeband neemt het repertoire van Neil Diamond onder de loep.

Closer in Nova

wo 12 dec 2018 - 19.30 uur

Gregory Frateur stelt clubconcerten samen met onbekend talent uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan intieme settings, nieuwe geluiden én feestmomenten. Closer Club Nova daagt uit en zoekt de muzikale fijnproever in jou en mij. DJ Carlo Adriani (Tune-up records) spekt de Closer Club Nova-prikkel

Bloemen noch kransen - Quinten en Sander van The Calicos eren George Harrison

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 12 dec 2018 - 20.00 uur

Concertreeks waarin artiesten hun overleden helden eren. Quinten en Sander van The Calicos brengen op 12 december George Harrison in de crypte van de Sint-Pauluskerk. Radiomaker Herwig Verhovert wijdt je in in zijn werk en leven. The Moonlovers staan de centrale gast muzikaal bij.

Connie Neefs & Micha Marah

Lang zullen we leven

do 13 dec 2018 - 14.00 uur

Connie Neefs en Micha Marah zingen bekende Nederlandstalige liedjes en vertellen verhalen over het leven. Lichtvoetige verhalen over jong zijn, vertrouwen op je ouders, zoeken naar je eigen weg, verliefd zijn, trouwen, kinderen en kleinkinderen en ouder worden.

Tom Clement

Almost Human - Leonard Cohen Greatest Hits (1975)

do 13 dec 2018 - 20.15 uur

Dit keer vroeg Tom Clement drie vrouwelijke muzikanten, Martha en Loes Maieu en Sofie Van Everdingen, om samen het album The Best of Leonard Cohen te performen. Clement kiest bewust voor een theatrale setting en voor een enscenering die de intimiteit tussen de muzikanten en het publiek versterkt.

WinterWakker: Kerstconcert

Cantando en het Symfonisch Ensemble Ekeren

vr 14 dec 2018 - 20.00 uur

SEE en Cantando brengen, onder leiding van Luc Anthonis, zowel samen als apart een afwisselend, verwarmend programma met klassieke kerstmuziek, filmmuziek en hedendaagse koorwerken. Als publiek krijgt u ook de kans om mee te zingen!

Matthias Van den Brande

Opus #1

vr 14 dec 2018 - 20.15 uur

"Opus #1" biedt een vernieuwende blik op wat jazz kan betekenen in de 21ste eeuw. Door een klassiek blaaskwintet toe te voegen aan zijn reeds bestaande jazz kwartet, onderzoekt Matthias nieuwe wegen van kleuren en gevoelens die hem de inspiratie geven om verfrissende composities te schrijven.

Hannelore Bedert

Vanaf nu doe ik alles wat ik wil

za 15 dec 2018 - 20.15 uur

Hannelore Bedert is terug. Verwacht je aan een herboren en toch vintage Hannelore, klaar om je mee te nemen in haar wereld. Samen met vaste waarde Thomas Vanelslander komt ze naar Merksem, meer dan ooit met de zekerheid dat ze met haar rechttoe rechtaan-teksten nog steeds uniek is in Vlaanderen.

Duo A Ccordes met Images Dansantes

Klassiek in het Gravenhof

zo 16 dec 2018 - 11.30 uur

Accordeonist Kajetan Kubala en violiste Veronique de Raedemaeker vormen een virtuoos duo. In hun voorstelling 'Images Dansantes' brengen ze klassieke en iets minder klassieke muziek met beweging als rode draad.

Sofie - An Amazing Christmas

Kerstconcert

zo 16 dec 2018 - 14.00 uur

De Belgische grande dame van de soul en de jazz heeft een onvergetelijke show klaar staan. Ze brengt samen met haar groep een exclusief kerstconcert met de mooiste soul- en kerstklassiekers van haar eigen albums en natuurlijk enkele leuke verrassingen.

Günther Neefs & Guy De Pré

Roots 66

zo 16 dec 2018 - 14.30 uur

US Route 66, de meest mythische van alle wegen. Het vertrekpunt Chicago, the Windy City, is de thuisbasis van de jazzmuziek. Van in de donkerste kroegen tot in het majestueuze openluchttheater van Millennium Park nemen Günther Neefs en Guy De Pré de prachtige ritmes in zich op.

Moodcollector

Cultuurcafé

wo 19 dec 2018 - 19.30 uur

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

De platenkast

For Life

do 20 dec 2018 - 20.30 uur

In december steunen we de warmste week weer met een platenkast for Life.

Coffee or Not

Foyerconcert Croque Musique

vr 21 dec 2018 - 12.00 uur

Laat je in vervoering brengen met een dynamische show vol energie. Soho en Renaud bouwen multi-instrumentale songs op een stevige basis van gitaarloops.

Mich Walschaerts

Mich Walschaerts zingt | een bezwerende avond Nederlandstalige muziek

vr 21 dec 2018 - 20.00 uur

Zo'n slordige dertig jaar al speelt Mich Walschaerts bij Kommil Foo, nu bijt hij zich vast in andermans werk. De strafste Nederlandstalige songs, niet de grote hits maar eerder de onontgonnen parels, eigenzinnig en weerbarstig. Mich doet wat hij het liefst doet: de ziel uit z’n lijf zingen.

Esmé Bos & Bart Voet

Lied

za 12 jan 2019 - 20.15 uur

Een poëtische liedjestrip met nieuwe zelfgeschreven Nederlandstalige songs. Liedjes over vallen, de zee, de liefde en altijd meer.

Sofya Melikyan

Cavaconcert

zo 13 jan 2019 - 11.00 uur

Sofya Melikyan legt een brug tussen haar geboorteland Armenië en Spanje, waarheen ze als 15-jarige met haar ouders emigreerde. Het kleurrijke Spaanse (culturele) leven drukte zijn stempel op haar vorming en ligt nog steeds nauw aan haar hart.

OperetteGezelschap Aquila

Maske In Blau (Fred Raymond)

zo 13 jan 2019 - 14.30 uur

Het operettegezelschap brengt een nieuwe operette, dit maal de klassieker Maske In Blau van Fred Raymond.

Laïs

Midwinter Tales 2

za 19 jan 2019 - 20.00 uur

Met Midwinter Tales 2 gaat Laïs een welluidend en door velen innig gewenst vervolg geven aan wat ze het beste kunnen : zingen op hemelse plaatsen met duivels genoegen en in perfecte harmonie.

Mich Walschaerts

Mich Walschaerts zingt

za 19 jan 2019 - 20.15 uur

Zo'n slordige dertig jaar al speelt Mich Walschaerts bij Kommil Foo, nu bijt hij zich vast in andermans werk. De strafste Nederlandstalige songs, niet de grote hits maar eerder de onontgonnen parels, eigenzinnig en weerbarstig. Mich doet wat hij het liefst doet: de ziel uit z’n lijf zingen.

Ataneres Ensemble & Lore Binon

Nieuwjaarsconcert: Voice meets Violin

zo 20 jan 2019 - 11.30 uur

Er komen zowel bekende aria’s als klassieke meesterwerken voor strijkorkest aan bod. De afwisseling tussen stijlen en bezetting verheft het geheel tot een uiterst boeiend schouw- en luisterspel. We luisteren naar werken van onder meer Vivaldi, Bach, Händel en Mozart.

Grupetto

George Gershwin: ‘Rhapsody in Blue’

di 22 jan 2019 - 14.30 uur

De muzikale kameleons van GRUPETTO wisselen meermaals van instrument, en laten zo de muziek van George Gershwin herleven. Tapdanser, zanger en acteur Serge Hamers bezingt de hechte vriendschap tussen Gershwin en zijn dansende muze Fred Astaire.

The infamous Roots Rielemans family orchestra

Time of day

za 26 jan 2019 - 20.15 uur

Maak kennis met de meest intrigerende familie van deze tijd: The infamous Roots Rielemans family orchestra. Eduard, Gerardo, Josephine, Hermine en Joseph. Met hun eerste album ‘Time of day’ plaatst The infamous Roots Rielemans family orchestra zich meteen naast de allergrootsten.

The infamous Roots Rielemans family orchestra

Time of day

za 26 jan 2019 - 20.15 uur

Maak kennis met de meest intrigerende familie van deze tijd: The infamous Roots Rielemans family orchestra. Eduard, Gerardo, Josephine, Hermine en Joseph. Met hun eerste album ‘Time of day’ plaatst The infamous Roots Rielemans family orchestra zich meteen naast de allergrootsten.

ZSA ZSA ZSU

Suburbia: A road downtown

do 31 jan 2019 - 20.30 uur

Ze zijn eerder zeldzaam, bands die uit zo veel vrouwen bestaan. Zsa Zsa Zsu is zo'n zeldzaamheid. Een vijftal dat bewonderd wordt om hun muziek en instrumentale kunnen
volzet

Trouvailles - Cherchez la femme

Klassiek vertelconcert

vr 1 feb 2019 - 20.30 uur

Wie waren de vrouwelijke componisten van de 19e eeuw en welke rol speelde hun vrouwelijkheid in hun artistieke denken en in hun sociale positie? Chantal Pattyn, netmanager bij Klara en cultfiguur bij de openbare omroep, werpt samen met het Terra Nova Collective een nieuw licht het thema.

Muziek in de bib

'T Zen Waai

do 7 feb 2019 - 20.00 uur

Muziekgroep 'T Zèn Waai werd opgericht in maart 2016 door rasechte Ekerenaars Jacques Leemans en Glenn Pellis. Deze groep brengt Antwerpse liederen veelal met gekende melodieën, maar met eigen geschreven teksten. Een lach en een traan, ambiance en plezier.

TgaT en de markt

Pascale Platel

vr 8 feb 2019 - 20.00 uur

Pascale onderzoekt haar liefdesleven als volwassen vrouw. De man die muziek brengt in haar leven, zit naast haar en durft af en toe een plaatje op te leggen.

Rudolf Hecke & Gust De Coster

Kind van de Sixties + Afterparty

vr 8 feb 2019 - 20.15 uur

‘Kind van de Sixties’ is een muzikale vertelling die niet te verzinnen valt, een verhaal zo fantastisch dat het wel echt gebeurd moet zijn en steeds weer opnieuw en overal te gebeuren staat. Na de voorstelling zetten we het sixties feestje verder in de foyer met DJ Gust De Coster.

Laïs

Midwinter tales 2

vr 8 feb 2019 - 20.30 uur

Met Midwinter Tales 2 gaat Laïs een welluidend en door velen innig gewenst vervolg geven aan wat ze het beste kunnen: zingen op hemelse plaatsen met duivels genoegen en in perfecte harmonie

St. George Quintet

Aperitiefconcert: Bohemia Express

zo 10 feb 2019 - 11.30 uur

In juni 2017 reisde het St. George Quintet samen met de Nederlandse filmmaker Lars Konings af naar Tsjechië. Impressies van de Moravische en Boheemse cultuur vormen samen met de live-muziek van Janáček en Dvořák een geheel in een totaalvoorstelling waarin film en muziek mekaar perfect aanvullen.

Spinvis Solo

In werkelijkheid

zo 10 feb 2019 - 20.15 uur

In werkelijkheid zit het anders. In werkelijkheid zit alles altijd anders. Speciaal voor het theater schrijft Spinvis een muzikaal verhaal over De Werkelijkheid.Samen met hem en theatermaker en multi-instrumentaliste Saartje Van Camp verdwalen we in het labyrint van Waarheid en Schijn.

Wim Opbrouck & Ron Reuman

Tv-tunes KNT Revisited

do 14 feb 2019 - 20.15 uur

Vijftien jaar geleden was de voorstelling TV-Tunes K.N.T. van Wim Opbrouck en Ron Reuman een groot succes. Het idee was even simpel als doeltreffend: herkenningsmelodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek.

Günther Neefs

Roots 66

za 16 feb 2019 - 20.30 uur

Op zijn laatste LP Back to Swing brengt Günther Neefs de grootste nummers van The Rat Pack weer tot leven. En dat smaakt naar meer.

Kugoni Trio

Belgische meesters staan centraal

zo 17 feb 2019 - 11.00 uur

Kugoni Trio is een jong en uniek ensemble ontstaan aan het Conservatorium van Brussel. Kurt Bertels (saxofoon), Bert Koch (piano) en de Ekerse Nicolas Dupont (viool) maken energieke kamermuziek, verrassend klassiek en fris 20ste en 21ste-eeuwse repertoire.

Jasper Steverlinck

Night Prayer

wo 20 feb 2019 - 20.00 uur

Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Bij de essentie. Geen weelderig ingepakte arrangementen. Geen technologische snufjes of nodeloze drukdoenerij. Zelfs geen modieus beatje links of rechts. Op Night Prayer draait het uitsluitend om songwriting in de puurste, meest directe vorm.

Playlist 2018

Marcel Vanthilt

vr 22 feb 2019 - 20.15 uur

2018, dè playlist, toegelicht & horizontaal geklasseerd door Marcel Vanthilt. Met gegarandeerd géén gezang van hemzelf. Of toch niet te veel, 'n beetje, misschien ...

Scala

Meisjesnamen

vr 22 feb 2019 - 20.15 uur

Je kent ze ongetwijfeld, de dames van Scala met hun engelachtige stemmen. Anne. Irene. Annelies. Marijke, … Zijn dit namen van Scalazangeressen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes, gezongen door Barbara, Danielle, Rosa, Marjolijn en vele anderen?

Zsa Zsa Zsu

Suburbia: A road downtown

za 23 feb 2019 - 20.15 uur

Ze zijn eerder zeldzaam, bands die uit zo veel vrouwen bestaan. Zsa Zsa Zsu is zo'n zeldzaamheid. Vijf dames geven een eigenzinnige kijk op het koortsachtige, maar fascinerende leven van vandaag. De band brengt avontuurlijke muziek vol zwoele stemmen en dansbare swingpop.

Zsa Zsa Zsu

Suburbia: A road downtown

za 23 feb 2019 - 20.15 uur

Ze zijn eerder zeldzaam, bands die uit zo veel vrouwen bestaan. Zsa Zsa Zsu is zo'n zeldzaamheid. Vijf dames geven een eigenzinnige kijk op het koortsachtige, maar fascinerende leven van vandaag. De band brengt avontuurlijke muziek vol zwoele stemmen en dansbare swingpop.

Kacper Nowak & Elodie Vignon

Cavaconcert

zo 24 feb 2019 - 11.00 uur

Een duo recital van uitzonderlijke klasse!

Ben Sluijs Quartet

do 28 feb 2019 - 20.15 uur

In zijn nieuwe kwartet laat Ben Sluijs zich bijstaan door enkele van de belangrijkste figuren uit de Belgische jazzscene: ervaren rot Dré Pallemaerts op drums en de jonge wolven Bram De Looze op piano en Lennart Heyndels op contrabas.

Croque Manouche

do 28 feb 2019 - 20.30 uur

Croque Manouche, een initiatief van gitaristen Ben van Bortel en Daniel van Espen, is sinds 2013 uitgegroeid tot een 5 koppige swingband. Samen brengen ze eigen composities en arrangementen over nummers van Django Reinhardt en Duke Ellington.
volzet

Jan De Smet & Bert Blommen

Plaatjes uit de Kringwinkel

za 2 mrt 2019 - 20.15 uur

In de platenbakken van de Kringwinkels zitten prachtige verhalen verborgen. Bert Blommen en Jan De Smet duiken in de rijkgevulde platenkasten van de Kringwinkels. Ze pikken er de meest markante exemplaren uit, ze gaan op zoek naar het verhaal achter de muziek en vertellen er vol passie over.

Cavaconcert: Syrene Saxofoonkwartet

Premiers Quatuors

zo 3 mrt 2019 - 10.30 uur

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich genoemd hebben naar de Sirenes uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verleiden, met alle gevolgen van dien...

Zango!

Aperitiefconcert: De vlucht van Gardel

zo 10 mrt 2019 - 11.30 uur

Jan Bervoets, zanger van de a-capellagroep Voice Male, kruipt in de huid van Gardel. Hij vertelt en zingt zich een weg door diens leven. Carlos Gardel was de allergrootste tangozanger. Nederlandstalig gezongen klassiekers van Gardel en Piazzolla in een aangrijpend verhaal over vroeger en nu.

Yuko

10 years of staring back

vr 15 mrt 2019 - 20.15 uur

Yuko bestaat tien jaar. Ze brengen een nieuwe live show met het beste van het afgelopen decennium. Op het programma staan oude en nieuwe nummers. Net zoals bij de voorstelling ‘Cher Ami’ nemen ze opnieuw visuals mee van de getalenteerde Londense illustrator David Foldvari.

Barbara Dex, Gunther Verspecht & Jo Mmahieu

Dollymentary: The Tennessee Waltz (akoestisch)

di 19 mrt 2019 - 14.30 uur

Zangdiva Barbara Dex bewees de voorbije jaren dat ze in vele genres thuis is. Gunther Verspecht is bekend als frontman van Stash. Ze grasduinen in de vele hits en strafste songs van countrylegendes Dolly Parton en Kenny Rogers en brengen ze u een intieme, warme en innemende akoestische voorstelling.

Astrid Nijgh, Lennaert Maes & Stoomboot

Door de overlevenden

vr 22 mrt 2019 - 20.15 uur

De Nederlandse coryfee Astrid Nijgh brengt met enkele jongere heren een ode aan overleden artiesten uit Vlaanderen en Nederland. Samen brengen ze werk van wie er niet meer is: van Ramses Shaffy tot Bram Vermeulen, van Zjef Vanuytsel tot Luc De Vos, van Louis Neefs tot Yasmine.

Def Americans

Johnny Cash Live at Folsom Prison

za 23 mrt 2019 - 20.15 uur

‘Johnny Cash at Folsom Prison’ groeide uit tot één van de meest geroemde livealbums uit de muziekgeschiedenis. Def Americans brengt het legendarische gevangenisconcert van The Man in Black naar Merksemdok. De nummers worden aangevuld met ‘The American Recording’ reeks en songs van June Carter.

Def Americans

Johnny Cash Live at Folsom Prison

za 23 mrt 2019 - 20.15 uur

‘Johnny Cash at Folsom Prison’ groeide uit tot één van de meest geroemde livealbums uit de muziekgeschiedenis. Def Americans brengt het legendarische gevangenisconcert van The Man in Black naar Merksemdok. De nummers worden aangevuld met ‘The American Recording’ reeks en songs van June Carter.

Guido Belcanto

Zo goed als alleen

za 23 mrt 2019 - 20.30 uur

Toen Guido Belcanto 35 jaren geleden als straatzanger begon met het spelen van zijn levensliedjes in de Antwerpse volkscafés, was er niemand die dacht dat hij ooit zou uitgroeien tot een icoon van het Vlaamse lied ..

Louisaland

Prins Tom en de klachtenwijven (5+)

zo 24 mrt 2019 - 14.00 uur

Een fantastisch kinderfestival met muziek, film, knutselen, spelen, feesten en snoepen in het kasteel van prinses Louisa. Vandaag staat de kinderopera Prins Tom en de klachtenwijven op het programma.

Douglas Firs

Hinges of Luck

do 28 mrt 2019 - 20.15 uur

Douglas Firs is de band rond singersongwriter Gertjan Van Hellemont. Met een mix van hartverscheurende melancholie, rauwe rootsrock en eerlijke bindteksten weet hij zijn publiek diep te raken.

Hans Van Cauwenberghe & Yao Issifou & Band

NONKEL TONY

do 28 mrt 2019 - 20.30 uur

Onder Nonkel Tony gaat Hans verder in de stijl van Bazaar en Hans. De teksten graven wel dieper en krijgen bovendien een kleurrijke Afrikaanse toets.

King Dalton

The Third

vr 29 mrt 2019 - 20.30 uur

Blues, folk, jazz, avant-garde, psychedelica, organische funk of trance: King Dalton is het allemaal! . Laat je vanuit je theaterstoel meevoeren op een stoffige roadtrip, langs nooit eerder betreedde akoestische paden.

Chin-Cheng Lin - Marimba Recital

Cavaconcert

zo 31 mrt 2019 - 11.00 uur

Lin Chin Cheng staat bekend als de eerste student marimba aan het gerenommeerde koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij zijn master diploma haalde met grootste onderscheiding. Nadat hij derde werd op de prestigieuze International Marimba Competition Belgium kreeg hij internationale erkenning

Günther Neefs & live band

Roots 66: Music from Chicago to L.A.

do 4 apr 2019 - 14.00 uur

Muziek en auto’s hebben een sterke band gesmeed tussen Günther Neefs en Guy De Pré. Nu gaan zij samen op de baan op de meest mythische van alle wegen: US Route 66. Een zoektocht over de grote plas naar de roots van onze muziek.

Jasper Blom Quartet feat. Bert Joris

Polyfonie van de Lage Landen

za 6 apr 2019 - 20.15 uur

Het Jasper Blom Quartet bestaat uit vier internationaal bekende Nederlandse jazzmusici die al meer dan 20 jaar samen spelen. Trompettist Bert Joris, die een thuismatch speelt in De Kern, is centrale gast bij het Jasper Blom Quartet.

Cavaconcert: Four Aces Guitar Quartet

Wat als Mozart gitaar had gespeeld

zo 7 apr 2019 - 10.30 uur

Onder het motto Wat als Mozart gitaar had gespeeld, grasduint het Four Aces Guitar Quartet daarom in het rijke klassieke repertoire.

Roeland Hendrikx Ensemble

Aperitiefconcert: Souvenir Emouvant

zo 7 apr 2019 - 11.30 uur

Mozart was de eerste die de unieke sonoriteit van de klarinet ten volle benutte. Het programma begint dus ook met zijn ‘Kegelstatt-trio’. Daarna brengen Liebrecht Vanbeckevoort en Roeland Hendrikx het ‘Grand duo ’ van von Weber. Tot slot luisteren we naar vier delen uit ‘Opus 83’ van Bruch.

Esmé Bos en Bart Voet

LIED

do 11 apr 2019 - 20.15 uur

Een poëtische liedjestrip met nieuwe zelfgeschreven Nederlandstalige songs. Liedjes over vallen, de zee, de liefde en altijd meer. Helder, hoopvol en troostend. Met ‘LIED’ slaan zij een nieuwe weg in.

Lien Van de Kelder, Jan De Smet & Wouter Berlaen

Salut la copine

di 23 apr 2019 - 14.30 uur

Een eerbetoon aan het meisje en de vrouw in al haar facetten maar dan wel à la Française! Het chanson èn het Franstalige lied in al zijn facetten door een onuitgegeven trio. Ze verlaten de overbekende paden en gaan op schattenjacht naar parels uit de wereldwijde Franstalige liedcultuur.

Tamborazo Latin Combo

do 25 apr 2019 - 20.30 uur

In hun Spaanse keuken zorgen zij met hun live muziek voor een kruidige driesterrenmix. Zoals het Tamborazo Latin Combo betaamt worden deze Spaanse klassiekers stomend opgediend, met altijd vers blijvende ingrediënten als creativiteit, speelplezier en passie! Buen Apetito!
volzet

The Scabs

Forty Years

vr 26 apr 2019 - 20.15 uur

De Boemel in Scherpenheuvel, het zegt je waarschijnlijk niets, maar het was de jeugdclub waar de vroegste versie van The Scabs veertig jaar geleden hun eerste concert speelde. Vandaag is de beste rockband van het land meer levend dan ooit.

Hans Van Cauwenberghe, Yao Issifou & Band

Nonkel Tony

za 27 apr 2019 - 20.15 uur

‘Nonkel Tony’ breng kleinmenselijke verhalen van hier en ginder. ‘Nonkel Tony’ staat voor intimiteit, warmte, ontroering maar ook vreugde. Yao Issifou voegt er zowel Nederlandse als Togolese ritmes en klanken aan toe.

Hans Van Cauwenberghe, Yao Issifou & Band

Nonkel Tony

za 27 apr 2019 - 20.15 uur

‘Nonkel Tony’ breng kleinmenselijke verhalen van hier en ginder. ‘Nonkel Tony’ staat voor intimiteit, warmte, ontroering maar ook vreugde. Yao Issifou voegt er zowel Nederlandse als Togolese ritmes en klanken aan toe.

Last but not Least, a tribute to James Last

JL Band

zo 28 apr 2019 - 14.00 uur

LAST BUT NOT LEAST is volop genieten van de onnavolgbare muziek van de gentleman of music en legendarische James Last. Met ‘goesting en verve’ gebracht door de voortreffelijke JL Band o.l.v. Jos Loffens... of hoe handig identieke initialen al niet kunnen zijn.

Filip Jordens Duo

Hommage à Brel

vr 3 mei 2019 - 20.15 uur

In Hommage à Brel brengt Filip Jordens een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities, tracht hij het publiek te laten proeven van ‘l’artiste sur scène’ die Brel was.
uitverkocht

Jean Bosco Safari, Ben Crabbé & band

Imagine no Lennon + Afterparty

vr 3 mei 2019 - 20.15 uur

Al bijna veertig jaar is John Lennon in rock-‘n-roll heaven. Niemand evenaarde ooit zijn talent om met pop¬muziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Hoog tijd dus voor een herdenking. Een viering opgebouwd rond alle hits die uit de pen en gitaar van Lennon vloeiden.

Te Gast | Frappant (solidariteitskoor)

Het circus van het leven, de liefde en nog zo van die dingen

za 4 mei 2019 - 20.15 uur

De wereld lijkt vandaag op een circus van dwaze clowns, vingervlugge goochelaars die zakkenrollers lijken, onverantwoordelijke evenwichtskunstenaars, acrobaten op het scherp van de snee, trapezekunstenaars zonder net, ...

Cavaconcert: Tony Nys & Philippe Thuriot

In Croce

zo 5 mei 2019 - 10.30 uur

Philippe Thuriot vormt een duo met Tony Nys. Je ontdekt de accordeon op z’n allerbest, een verrassende symbiose met de altviool. Van Bach tot Piazzolla, van glasheldere polyfonie tot passionele tango.

Muziek in de bib

Academie Ekeren presenteert…

do 9 mei 2019 - 20.00 uur

Na 75 jaar Academie Ekeren, maakt directeur Jan Van Damme een interessant muzikale selectie die uit de oude jukebox weerklinken. Kom mee luisteren en beleven!

Kugoni Trio - Classics Revisited 3.0

Cavaconcert

zo 12 mei 2019 - 11.00 uur

Het Kugoni Trio bestaat uit Kurt Bertels (saxofoon), Nicolas Dupont (viool) en Bert Koch (piano). Deze drie uitmuntende musici vonden elkaar in hun gezamenlijk enthousiasme voor energieke kamermuziek, verrassend klassiek en fris 20ste en 21ste eeuwse repertoire.

Inge Minten & friends

Aperitiefconcert: Fado

zo 12 mei 2019 - 11.30 uur

Fado, niet gewoon Portugese muziek, maar een identiteit doordrongen van “saudade”, een woord dat staat voor een mengeling van heimwee, verlies, gemis, afstand, liefde, … Inge Minten en haar muzikanten nemen je mee in hun wereld van fado die flirt met jazz, blues, musical en klassieke muziek.

Radio Minerva & Tea Time Combo

Bal Populaire

do 16 mei 2019 - 14.00 uur

Ook dit jaar wordt de Concertzaal weer omgetoverd tot een pittoresk danscafé. Twee dagen lang kan je swingen, jiven en walsen op tijdloze evergreens, ritmische schlagers en onvergetelijke oldies.

Radio Minerva & Tea Time Combo

Bal Populaire

vr 17 mei 2019 - 14.00 uur

Ook dit jaar wordt de Concertzaal weer omgetoverd tot een pittoresk danscafé. Twee dagen lang kan je swingen, jiven en walsen op tijdloze evergreens, ritmische schlagers en onvergetelijke oldies.

Barbara Dex, Gunther Verspecht & Jo Mahieu

Dollymentary: The Tennessee Waltz

za 18 mei 2019 - 20.15 uur

Op verzoek van vele countryfans kruipen Barbara Dex en Gunther Verspecht opnieuw in de huid van Dolly Parton en Kenny Rogers. Met bijzonder veel goesting grasduinen Barbara en Gunther in de hits en strafste songs van deze countrylegendes. Ze brengen een intieme, warme en akoestische voorstelling.

Barbara Dex, Gunther Verspecht & Jo Mahieu

Dollymentary: The Tennessee Waltz

za 18 mei 2019 - 20.15 uur

Op verzoek van vele countryfans kruipen Barbara Dex en Gunther Verspecht opnieuw in de huid van Dolly Parton en Kenny Rogers. Met bijzonder veel goesting grasduinen Barbara en Gunther in de hits en strafste songs van deze countrylegendes. Ze brengen een intieme, warme en akoestische voorstelling.

EMILE

do 23 mei 2019 - 20.30 uur

Na jarenlang het podium te hebben gedeeld, kiest Emile nu resoluut voor een soloproject: de release van een EP met eigen songs. Met vrolijke, eigenzinnige nummers wil hij positiviteit in de wereld brengen. Liefde is de rode draad.

Les Truttes

The People’s Party + Afterparty met DJ Masai

vr 24 mei 2019 - 20.15 uur

Covers brengen is één ding, ze met dezelfde energie en overgave spelen als Les Truttes is ongezien. De creatieve mix van muziek en spektakel, met de nodige dosis humor en zelfrelativering, maakt hen onnavolgbaar en uniek. Na twintig jaar zijn Les Truttes nog steeds de beste coverband.

Solidariteitskoor Frappant

Het circus van het leven, de liefde en nog zo van die dingen

za 25 mei 2019 - 20.15 uur

De wereld lijkt vandaag op een circus van dwaze clowns, vingervlugge goochelaars die zakkenrollers lijken, onverantwoordelijke evenwichtskunstenaars, acrobaten op het scherp van de snee, trapezekunstenaars zonder net, messenwerpers met slechte bedoelingen en een orkest dat valse noten blaast...

Antonio Segura

Oleo

za 25 mei 2019 - 20.30 uur

De schoonheid schuilt in de cultuurvermenging. Dat is zeker zo in het geval van Antonio Segura. De flamenco, die is ontstaan uit de kruisbestuiving tussen de Europese en Mozarabische zigeunerculturen, is er het mooiste voorbeeld van.

De Frivole Framboos

Wachten op Do Groot

za 1 jun 2019 - 20.15 uur

In hun warm onthaalde voorstelling Wachten op Do Groot onthullen Peter Hens en Bart Van Caenegem ons op virtuoze wijze de geheimen rond de ‘Big Bang’ van de muziek, over de noot waarmee het allemaal begon: ‘Do Groot’.