Muziek

Jef Neve

Spirit Control

cultuurcentrum De Kern, za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Het tempo ligt hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en elektronica doen het rommelen in de onderbuik en strijkers zorgen voor de dramatische toetsen. De optelsom: meeslepende songs die een commentaar leveren bij het hectische en hoge ritme van deze tijd.

Kris De Bruyne Trio

Zijn mooiste liefdesliedjes

cultuurcentrum Merksem, za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Kris De Bruyne zocht uit tweehonderdtachtig songs naar zijn vergeten liefdesliedjes die de fans na de concerten bleven vragen. Die verloren schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

Kris De Bruyne Trio

Zijn mooiste liefdesliedjes

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Kris De Bruyne zocht uit tweehonderdtachtig songs naar zijn vergeten liefdesliedjes die de fans na de concerten bleven vragen. Die verloren schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

Toon Fret & Veronika Iltchenko

Oriënt- Express

252 CC, zo 25 feb 2018 - 11.00 uur

Toon Fret en Veronika Iltchenko delen dezelfde passie voor muziek en cultuurgeschiedenis. Ze brengen een programma met muziek uit de historische steden die werden aangedaan door de beroemde luxetrein de Oriënt-Express. Reis met ons mee in muzikale eerste klas.

VRT Bigband met Sofie, Sandrine & Stef Caers

100 jaar Ella

cultuurcentrum Merksem, zo 25 feb 2018 - 14.00 uur

Ella Fitzgerald was een Amerikaanse zangeres die als één van de grootste vocalisten aller tijden wordt beschouwd. In 2017 zou ze honderd jaar geworden zijn. In haar meer dan vijftig jaar durende carrière verkocht ze meer dan veertig miljoen albums en won ze dertien Grammy Awards.

Iedereen zingt!

Kom meedoen!

Elsschot, wo 28 feb 2018 - 15.00 uur

Hou je van muziek? Vind je zingen leuk?

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

Tcha Limberger & friends

cultuurcentrum Merksem, wo 28 feb 2018 - 19.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

Tcha Limberger & friends

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 28 feb 2018 - 19.00 uur

Tcha Limberger is een feit. Een icoon. West-Europese Jazz, Manouche-liederen en zigeunerliederen van heel Europa. Tcha brengt zijn vrienden mee en musiceert ons ook onder meer doorheen Russisch, Roemeens en Transylvaans repertoire.

Café Akoestiek

Bestiaal & Ella Ray

cultuurcentrum Berchem, wo 28 feb 2018 - 20.00 uur

Gratis akoestische concerten in verschillende buurtcafé's in Berchem, door en voor Berchemnaren.

Martine de Kok

Zeer Goed Hout

cultuurcentrum Merksem, vr 2 mrt 2018 - 20.15 uur

Martine de Kok brengt eigenzinnige, vaak minimalistische songs met scherpe herkenbare teksten. Over de tijd, over kleine maar grote stappen zetten, over reizen en richtingen kiezen, over de platgetreden paden van de liefde, over het hals-over-kop wijzigen van de koers.

Lenny & de Wespen

Zin

cultuurcentrum Merksem, za 3 mrt 2018 - 20.15 uur

Lenny & de Wespen speelden samen van 2004 tot 2009. In die periode namen ze twee cd’s op en stonden ze op de affiches van Festival Dranouter, Gentse Feesten, Nekka-Nacht en Boterhammen in het park. Nu komt de band terug met een nieuw album. En na al die tijd hebben de heren er weer veel zin in.

Woke Up This Morning

Radio Centraal

ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis, za 3 mrt 2018 - 20.30 uur

'Woke Up This Morning' keert terug met een avondvullende bluesshow.

Welcome to the 80's en more...

Gravenhof, zo 4 mrt 2018 - 14.00 uur

Was je erbij tijdens de twee vorige edities van “Welcome to the 70’s? Dan wil je deze zeker niet missen! 4FUN is weer te gast in het Gravenhof, zij laten je de muziek van de 80’s herontdekken. Hier alvast een tipje van de sluier: Joe Cocker ‘Unchain my heart’, Michael Jackson ‘Billy Jean’...

Wannes in jazz

het Jokke Schreurs Quartet

co Sint-Andries, zo 4 mrt 2018 - 15.00 uur

Het Jokke Schreurs quartet speelt bewerkingen van en improvisaties op thema's uit het oeuvre van Wannes Van De Velde,

Iedereen zingt!

Kom meedoen!

Elsschot, wo 7 mrt 2018 - 15.00 uur

Hou je van muziek? Vind je zingen leuk?

Bloemen noch kransen - M.E. Lee zingt Charles Bradley

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, wo 7 mrt 2018 - 20.00 uur

1ste editie van een concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. Jong soul- en bluestalent vertolkt het repertoire van de Screaming Eagle of Soul: soms explosief, soms intiem maar steeds oprecht

Imagine No Lennon

Jean Bosco Safari en Ben Crabbé

cultuurcentrum Deurne, do 8 mrt 2018 - 14.00 uur

Al ruim 35 jaar is John Lennon in Rock-n-Roll Heaven. Niemand evenaarde ooit zijn talent om met popmuziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Jean Bosco Safari en Ben Crabbé stelden een top band samen om John Lennon te eren in Image No Lennon.
uitverkocht

BOON

met Antje De Boeck en Ronny Verbiest

Elsschot, do 8 mrt 2018 - 19.30 uur

Wie kan de klank van het leven, van het volk, van de straat, van Louis Paul Boon beter muzikaal verwoorden dan Antje de Boeck samen met Rony Verbiest op accordeon?

RAMONA

cultuurcentrum Deurne, do 8 mrt 2018 - 20.30 uur

RAMONA is een intrigerende singersongwriter die samen met haar gelijknamige all-female band in April haar debuutalbum op de wereld losliet. De reviews liegen er niet om en 8 Maart speelt RAMONA de eerste Pluymvee van dit jaar in Salle Jeanne Simons !!

Maartse Mix

252 cc in handen van de AMC

252 CC, za 10 mrt 2018 - 19.00 uur

Academie Ekeren viert feest! Tijdens het schooljaar 17 -18 blaast Academie Ekeren 75 kaarsjes uit. De leerlingen van de module Algemene Muziek Cultuur, kortweg AMC, nemen het roer van het cultuurcentrum over tijdens zes workshopssessies, met een uniek concert als afsluiter.

Het Zesde Metaal

Calais

cultuurcentrum Merksem, za 10 mrt 2018 - 20.15 uur

De band speelt herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

Bel Ayre

‘A CANZONE ‘E PARTENOPE

cultuurcentrum Deurne, zo 11 mrt 2018 - 11.00 uur

Bel Ayre is de groep rond sopraan Lieselot De Wilde en jazzgitarist Peter Verhelst. De naam Bel Ayre is een pan-Europese term voor mooi lied. In het programma ‘A Canzone ‘e Partenope maakt u kennis met het onsterfelijke muzikale Napels

O’Brass

Aperitiefconcert: The O Side of Brass

cultuurcentrum Merksem, zo 11 mrt 2018 - 11.30 uur

Om een eigen stempel te kunnen drukken op het repertoire voor groot koperensemble, contacteerde O’Brass enkele jonge componisten om nieuwe werken op maat van het ensemble te schrijven. Deze composities vormen de rode draad doorheen het programma.

Quadro Viegas: De glorietijd van de Louis XVI-harp

Klassiek in het Gravenhof

Gravenhof, zo 11 mrt 2018 - 11.30 uur

De enkelvoudige pedaalharp werd geïntroduceerd in Parijs tussen de jaren 1760 en 1820. Het werd in korte tijd een modieus en erg geliefd instrument dat bespeeld werd door dames van de Franse aristocratie, zoals Madame de Pompadour, Marie-Antoinette en keizerin Joséphine.

Iedereen zingt!

Kom meedoen!

Elsschot, wo 14 mrt 2018 - 15.00 uur

Hou je van muziek? Vind je zingen leuk?

Maarten Cox

Zingt, lacht en bewondert

cultuurcentrum Merksem, do 15 mrt 2018 - 14.00 uur

Maarten Cox combineert in dit programma een aantal bekende successen met prachtige - soms vergeten - parels uit die periode. Hij selecteerde de mooiste luisterliedjes en enkele leuke meezingers. Allemaal liedjes die Nederland en Vlaanderen kleurden in de jaren ’70.

Zachary Lucky

Foyerconcert Croque Musique

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, vr 16 mrt 2018 - 12.00 uur

Zachary Lucky is ontegensprekelijk een old-school country-artiest. Gewapend met een pracht van een baritonstem, robuust en warm tegelijk, beroert hij elke vezel van je lijf.

Pieter Embrechts & Sun*Sun*Sun String Orkestra

Onderwoud

cultuurcentrum De Kern, vr 16 mrt 2018 - 20.15 uur

Het langverwachte nieuwe Nederlandstalige dubbelalbum van Pieter Embrechts verscheen in het voorjaar van 2016 en werd onmiddellijk overladen met lovende recensies. Samen met het magistrale SUN*SUN*SUN String Orkestra stelt hij deze prachtige songs in intieme vorm voor.
uitverkocht

Lady Linn, Gregory Frateur, Tijs Delbeke & Stijn Meuris

Murderballads

cultuurcentrum Merksem, za 17 mrt 2018 - 20.15 uur

Kom binnen. We zijn hier voor murderballads, muzikale bloedstollende thrillers. Wees niet bang. We doen meteen de deuren stevig op slot. Lang niet alle vertellingen lopen immers goed af. Niet elke moordenaar is gevat. Een kleine troost. Vaak was het lied bloederiger dan de eigenlijke daad.

Guy Davis (USA) + Dries Bongaerts (B)

Cockerill's

Gravenhof, zo 18 mrt 2018 - 20.00 uur

De Amerikaanse muzikant en acteur Guy Davis is uitgegroeid tot dé internationale ambassadeur van akoestische bluesmuziek van zijn generatie. Al jarenlang draagt hij zijn liefde voor de blues uit over de vier continenten.

Iedereen zingt!

Kom meedoen!

Elsschot, wo 21 mrt 2018 - 15.00 uur

Hou je van muziek? Vind je zingen leuk?

Stadt

Closer in club Nova

ontmoetingscentrum Nova, wo 21 mrt 2018 - 19.30 uur

Vier doorwinterde muzikanten vonden elkaar in Stadt. Op hun debuutplaat ‘Kind of Diversion’ hoor je krautpoprock in een wolk psychedelica door de straten zweven. Laat je verrassen zoals door de echte grootstad, met achter een rustig plein een blazende verkeersader waar het Stadt-geluid openbarst!

Daniel Lopez

Cultuurcafé

Elsschot, wo 21 mrt 2018 - 19.30 uur

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

Zandmann

cultuurcentrum Deurne, vr 23 mrt 2018 - 20.30 uur

Zandmann is een driekoppige band uit het Anwerpse. Kristof Van den Bergh smeedt liederen uit gevoelens van existentiële disoriëntatie en melancholie: rauwe teksten met donkerzwarte ondertoon, gedragen door door soms krachtige, vaak doodeenvoudige gitaarklanken.

Buurman

Dans en dwaal

cultuurcentrum Merksem, za 24 mrt 2018 - 20.15 uur

De voorstelling dwaalt rond in het roodfluweel dat we van Buurman gewend zijn. Al is het deze keer wat speelser. Goudkleuriger. Zonsopgang in plaats van zonsondergang. Het onderdrukken van heupbewegingen en dancemoves is tijdens de voorstelling toegestaan, maar zeker niet verplicht.

Bob de Moor, Walter Janssens, Myrddin, Bart Maris, Esteban Murillo, Saïdjah Galo

100 jaar : IMPRESSIES VAN SPANJE : Federico Garcia Lorca

cultuurcentrum Deurne, za 24 mrt 2018 - 20.30 uur

Met deze nieuwe muziektheaterproductie vieren we de 100ste verjaardag van het begin van Lorca’s briljante, doch veel te korte carrière. We bundelen Flamenco met woord en beeld…en méer muziek

TOOTS, tribute to Toots Thielemans

North-Side Bigband en Ben Vanderweyden

cultuurcentrum Deurne, zo 25 mrt 2018 - 14.00 uur

Met ‘Toots, tribute to Toots Thielemans’ brengt de North-Side Bigband hulde aan Toots Thielemans. Ze worden bijgestaan door Ben Vanderweyden, een fantastische mondharmonicaspeler. Met je ogen gesloten zou je denken dat het echt Toots is die je hoort…

Iedereen zingt!

Kom meedoen!

Elsschot, wo 28 mrt 2018 - 15.00 uur

Hou je van muziek? Vind je zingen leuk?

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

Gebroeders van der Straten

cultuurcentrum Merksem, wo 28 mrt 2018 - 19.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

Gebroeders van der Straten

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 28 mrt 2018 - 19.00 uur

De Gebroeders Van der Straten kennen wat van de Antwerpse straten. Hun onvervalste, rauwe energie bezorgde hen een podiumplaats op Sterk Onversterkt Festival in 2016. De Gebroeders staan garant voor pure energie!

Buscemi

in Naakte aap

co Sint-Andries, do 29 mrt 2018 - 20.00 uur

Het belooft een swingende Naakte aap te worden met Buscemi als gast! Dirk Swartenbroeckx is zowel producer als DJ en brengt elektronische, fel gesmaakte, zuiders getinte muziek.

Shenandoah Special

cultuurcentrum Deurne, do 29 mrt 2018 - 20.30 uur

Shenandoah Special uit Antwerpen is een volledig akoestische 'stringband' gespecialiseerd in Bluegrass; traditionele muziek uit het zuiden van de VS met zijn wortels in het begin van de country muziek en Europese folk evenals Afro-Amerikaanse tradities zoals Blues en Gospel.
uitverkocht

De platenkast van...

Ella Leyers

Gravenhof, do 29 mrt 2018 - 20.30 uur

Het verloop van de eerste seizoenshelft van Bar Louisa leest als een voetbalmatch: er was de gedecideerde aftrap van Axl Peleman, sprankelende ingevingen van Charlotte Timmers volgden, en Johan Petit zorgde nog voor heel wat beklijvende momenten.

Bed Rugs

Olden Yolk

ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis, vr 30 mrt 2018 - 20.30 uur

Album voorstelling

Birth of Joy (NL)

Cockerill's

Gravenhof, za 31 mrt 2018 - 20.00 uur

Birth of Joy is een Nederlandse rockband uit Utrecht. De band bestaat sinds 2008 vanuit de Herman Brood Academie in Utrecht en heeft sindsdien vier studioalbums uitgebracht.

Jasper Steverlinck

Concert

vrijetijdscentrum de Schelde, za 31 mrt 2018 - 20.30 uur

Jasper Steverlinck bezoekt met zijn nieuwe album het vrijetijdscentrum De Schelde.

MANdolinMAN invites LilianeSaint-Pierre, Herr Seele en Jan De Smet

Bazaar Bizar

cultuurcentrum Berchem, di 3 apr 2018 - 14.30 uur

“Wat zou dat geven?“ dacht MANdolinMAN toen ze de drie artiesten uitnodigden om een muzikale productie op te zetten. De levensloop en geschiedenis van Liliane Saint-Pierre, Herr Seele en Jan De Smet is zo verschillend dat dit wel tot een originele en inventieve Grande Soirée De Revue moet leiden.

Rob Tognoni (AUS)

Cockerill's

Gravenhof, za 7 apr 2018 - 20.00 uur

De 50-jarige Rob Tognoni is zoals zijn bijnaam “The Tasmanian Devil” doet vermoeden afkomstig van Tasmanië, Australië.

Four Aces Guitar Quartet

Aperitiefconcert: For Aces

cultuurcentrum Merksem, zo 8 apr 2018 - 11.30 uur

Het viertal vroeg een aantal componisten om speciaal voor hen te componeren. De nieuwe composities staan garant voor een trip naar een verrassend universum. Four Aces Guitar Quartet naait ze aan elkaar met gitaarbewerkingen van Russische klassiekers en hoogtepunten uit het repertoire van Bach.

Mathieu & Guillaume

Als ik van u was

cultuurcentrum Merksem, za 14 apr 2018 - 20.15 uur

Iedereen weet het altijd beter. Van zoveel meningen zou een mens nog beginnen twijfelen aan alles of net volharden in boosheid. Mathieu & Guillaume doen gewoon hun goesting en botsen daarbij wel eens tegen de muur. Een voorstelling met songs en verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen.

Mathieu & Guillaume

Als ik van u was

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 14 apr 2018 - 20.15 uur

Iedereen weet het altijd beter. Van zoveel meningen zou een mens nog beginnen twijfelen aan alles of net volharden in boosheid. Mathieu & Guillaume doen gewoon hun goesting en botsen daarbij wel eens tegen de muur. Een voorstelling met songs en verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen.

Pitou + And Then Came Fall

Closer in club Nova

ontmoetingscentrum Nova, wo 18 apr 2018 - 19.30 uur

Van maart tot juni drukt Club Nova op vier woensdagen het fijne Closer-festival tegen de borst. Curator Gregory Frateur stelt vier clubconcerten samen met onbekend talent uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan intieme settings, nieuwe geluiden én feestmomenten!

Jean Bosco Safari & Nicolas Mortelmans

Cultuurcafé

Elsschot, wo 18 apr 2018 - 19.30 uur

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

Con alma

Foyerconcert Croque Musique

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, vr 20 apr 2018 - 12.00 uur

Een jazz kwartet om u tegen te zeggen: Gitarist Walter speelde jaren klassieke jazz in Ierland. Bernard en Jo, op piano en contrabas, kennen elkaar van de Antwerpse Jazzstudio. Zangeres Marie volgde onder andere les bij Sofie en Tutu Puoane. Haar stem maakt het geheel helemaal af!

Dana Winner

Uit bewondering

cultuurcentrum Merksem, vr 20 apr 2018 - 14.00 uur

Dana Winner brengt een ode aan de bewonderenswaardige mensen en momenten uit haar leven. Uit die bewondering is er een prachtige en originele voorstelling ontstaan. Bekende Dana Winner-nummers en zorgvuldig geselecteerde covers worden mooi afgewisseld met ouder werk en nieuw materiaal.

Mark Foggo (UK)

Cockerill's

Gravenhof, vr 20 apr 2018 - 20.00 uur

Foggo verzamelde in 1987 een nieuwe groep, Mark Foggo's Skasters genaamd; met vast bandlid sinds 1982 saxofonist Paul Berding en drummer George Coenraad.

Dana Winner

Uit bewondering

cultuurcentrum Merksem, vr 20 apr 2018 - 20.15 uur

Dana Winner brengt een ode aan de bewonderenswaardige mensen en momenten uit haar leven. Uit die bewondering is er een prachtige en originele voorstelling ontstaan. Bekende Dana Winner-nummers en zorgvuldig geselecteerde covers worden mooi afgewisseld met ouder werk en nieuw materiaal.

Jim Cole, Tom Kestens & Nina Babet

Prince tribute: Minneapolis, a walk through Paisley Park

cultuurcentrum Merksem, za 21 apr 2018 - 20.15 uur

Een unieke tribute gebaseerd op het leven en succes van Prince. Iedereen kent zijn hits, maar ken je ook de songs die hij schreef voor andere artiesten. Deze pareltjes worden stuk voor stuk in de spotlights gezet gedurende deze voorstelling. ‘Minneapolis’ voert je mee naar de hoogdagen van Prince.
afgelast

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

De Takken & vrije jam

cultuurcentrum Merksem, wo 25 apr 2018 - 19.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

De Takken

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 25 apr 2018 - 19.00 uur

De Takken zien zichzelf als jongste spruit van een lange geschiedenis van de muziek. Ze springen van de hak op de tak met Grieken, Joden, Ieren, Belgen, Duitsers en de occasionele Afro-Amerikaan.

Bloemen noch kransen - Gregory Frateur zingt Nina Simone

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, wo 25 apr 2018 - 20.00 uur

2ste editie van een concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. De muzikaal veelzijdige frontman van pop band Dez Mona vertolkt het repertoire van een invloedrijke artieste in de wereld van jazz, blues en R&B.

Venus in Flames

cultuurcentrum Deurne, do 26 apr 2018 - 20.30 uur

Jan De Campenaere aka Venus in Flames, singer-songwriter, maker van pareltjes van songs als ‘Better Man’, ‘Cynthia’s Gone’, ‘Hanging On’, ‘Easy Way Out’, etc. Teveel om op te noemen.
volzet

De platenkast van...

Nico Sturm

Gravenhof, do 26 apr 2018 - 20.30 uur

Het verloop van de eerste seizoenshelft van Bar Louisa leest als een voetbalmatch: er was de gedecideerde aftrap van Axl Peleman, sprankelende ingevingen van Charlotte Timmers volgden, en Johan Petit zorgde nog voor heel wat beklijvende momenten.

Concertband Antwerpen

Lenteconcert

cultuurcentrum De Kern, za 28 apr 2018 - 20.00 uur

Op 28 april speelt Concertband Antwerpen een uitdagend programma met muziek uit films, cartoons en tv-series. Bijhorende beeldfragmenten worden geprojecteerd op het witte doek, zo komt u helemaal in de sfeer…

Frank Vander linden

Een nieuw jaar, een nieuwe Frank

cultuurcentrum Merksem, za 28 apr 2018 - 20.15 uur

Begin 2018 brengt Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, nogmaals een solo-album uit en komt hij naar Merksem voor een intiem concert. Een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

Quinteto Astor

het hart is een reiziger

252 CC, za 28 apr 2018 - 20.30 uur

Quinteto Astor meets Brel. Wat als Brel niet naar Parijs, maar naar Buenos Aires was afgereisd? Wat als de tango terugreist naar Europa?

Andrea Croonenberghs, Chelsy & Geena Lisa

Eurovizie

cultuurcentrum Merksem, do 3 mei 2018 - 14.00 uur

Er was een tijd waarin het Eurovisie Songfestival echt iets betekende in Vlaanderen. Dat is voorbij, of niet helemaal? Nu is er ‘Eurovizie’, een concert vol liedjes uit de Eurovisie jaren ‘50, ‘60 en ‘70 gespekt met anekdotes en feiten. Drie klassevrouwen brengen de grootste klassiekers tot leven.

Ensemble Les Abbagliati

Aperitiefconcert: De vrouwen van de koning

cultuurcentrum Merksem, zo 6 mei 2018 - 11.30 uur

Dit intieme programma is een poëtische en muzikale vertelling over de liefdes en lusten van Lodewijk XIV. Hoeveel vrouwen heeft hij niet gehad? Zijn sterren, zijn vrouwen gaven glans aan het Franse Hof. We laten de vrouwen van de koning spreken vanuit het diepst van hun gedachten.

WE RE-INSIST!

Teun Verbruggen, Nicolas Thys e.a.

cultuurcentrum De Kern, do 10 mei 2018 - 20.15 uur

Bijgestaan door vijf talentrijke jazzmuzikanten uit het Koninklijk Conservatorium Antwerpen blazen Teun Verbruggen en Nicolas Thys We Insist! nieuw leven in.

Pieter Embrechts & Sun*Sun*Sun String Orkestra

Onderwoud

cultuurcentrum Merksem, vr 11 mei 2018 - 20.15 uur

Samen met het magistrale Sun*Sun*Sun String Orkestra komt Pieter de prachtige songs uit zijn album ‘Onderwoud’ in intieme vorm voorstellen, met strijkersarrangementen van Tom Pintens en Steven Cornillie. Daarnaast mag je je ook verwachten aan een aantal nieuwe songs en verrassende covers.

Jokke Schreurs Kwartet

Wannes in Jazz

cultuurcentrum Merksem, za 12 mei 2018 - 20.15 uur

De composities van Wannes Van de Velde zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Jokke Schreurs koos ervoor ze te benaderen alsof het jazz-standards zijn. Hij heeft ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd en gaat erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek.

Jokke Schreurs Kwartet

Wannes in Jazz

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 12 mei 2018 - 20.15 uur

De composities van Wannes Van de Velde zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Jokke Schreurs koos ervoor ze te benaderen alsof het jazz-standards zijn. Hij heeft ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd en gaat erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek.

Euterpe Baroque Consort

Ospedale della Pieta

cultuurcentrum Deurne, zo 13 mei 2018 - 11.00 uur

Het Euterpe Baroque Consort werd in 2007 opgericht onder impuls van artistiek leider Bart Rodyns. Dit ensemble bestaat inmiddels uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten, die op een historisch doorleefde manier ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek

Moonboat + Piquet

Closer in club Nova

ontmoetingscentrum Nova, wo 16 mei 2018 - 19.30 uur

MOONBOAT is de band rond Michaël Lamiroy. Hun eerste single, Stone In The River, is nu via YouTube te bekijken en is meteen een pareltje in de stijl van Nick Drake. Piquet is het vrolijk kwartet rond Lien Moris. Haar muziek gaat van ingetogen naar punk en oosterse psychedelica.

Lies & Jeroen

Foyerconcert Croque Musique

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, vr 18 mei 2018 - 12.00 uur

Lies & Jeroen brengen een gevarieerd repertoire, van bloedmooi gearrangeerde kleine, intieme kleinkunstnummers tot opwekkende popfolk.

Laïs

Omhelst de kleinkunst

cultuurcentrum De Kern, vr 18 mei 2018 - 20.15 uur

De taal kruipt waar zij niet gaan kan, zeker als deze taal in het bloed zit, zeker als het de taal betreft waarin men ooit geboren is: ongetwijfeld tot vreugde van velen, en in elk geval met frisse zin en grote geestdrift van hun kant, keren de drie dames van Laïs terug naar het Nederlands.

Maaike Cafmeyer, Bram Nolf en Piet Van Bockstal

De toverfluit in een note(n)dop

cultuurcentrum Berchem, di 22 mei 2018 - 15.00 uur

Die Zauberflöte is wellicht de belangrijkste opera die Wolfgang Amadeus Mozart ooit schreef. In “De Toverfluit in een note(n)dop” brengen hoboïsten Bram Nolf en Piet van Bockstal samen met actrice Maaike Cafmeyer een pocket-versie van dit meesterwerk.

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

De Nouveau

cultuurcentrum Merksem, wo 23 mei 2018 - 19.00 uur

Sterk Onversterkt presenteert naar analogie met haar gelijknamige zomerfestival een reeks stroomloze caféconcerten in Merksemdok zonder draadjes, micro's of versterkers! Vóór deze gratis concerten kan je nog genieten van een heerlijke Volxkeuken.

De Nouveau

Sterk Onversterkt & Volxkeuken

ontmoetingscentrum Merksemdok, wo 23 mei 2018 - 19.00 uur

De Nouveau is eigenlijk een uit de hand gelopen jamsessie tussen vrienden. Met een opzwepende mix van folk, country en bluegrass staan deze vier muzikanten garant voor vingervlugge muziek waar je vrolijk van wordt.

Jean Bosco Safari

Private Revolution

cultuurcentrum Deurne, do 24 mei 2018 - 20.30 uur

Jean Bosco Safari, zanger, songwriter en performer werd geboren in Rubago, Rwanda. Op zesjarige leeftijd werd hij geadopteerd door een Vlaams echtpaar uit Merksem. Deze muzikale duizendpoot is niet thuis te brengen onder één noemer
volzet

Bloemen noch kransen - Senne Guns zingt Freddie Mercury

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, wo 30 mei 2018 - 20.00 uur

3ste editie van een concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. Indie popzanger Senne, die een MIA-nominatie kreeg, vertolkt het repertoire van de legendarische frontman van Queen, bekend om zijn flamboyante podiumpersoonlijkheid.

Leonore

Foyerconcert Croque Musique

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, vr 8 jun 2018 - 12.00 uur

Leonore is de groep en het alter ego van de Brusselse singer-songwriter Chloë Nols. Hun intieme, dromerige popsongs zijn diep melancholisch en bieden troost in al hun kwetsbaarheid.

Evil Empire Orchestra

Closer in club Nova

ontmoetingscentrum Nova, wo 13 jun 2018 - 19.30 uur

Van maart tot juni drukt Club Nova op vier woensdagen het fijne Closer-festival tegen de borst. Curator Gregory Frateur stelt vier clubconcerten samen met onbekend talent uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan intieme settings, nieuwe geluiden én feestmomenten!