Theater en Dans

Hanafubuki

Una Casa Cascata (première)

cultuurcentrum Berchem, vr 22 sep 2017 tot za 23 sep 2017

Una Casa Cascata is een objecttheatervoorstelling die voor zowel kleine als grote mensen heel wat te bieden heeft. Op een laag zand speelt zich het verhaal van een kleine groep mensen af. Een miniatuurdorp uit karton, een ontmoeting onder het maanlicht en dino's in een prehistorische jungle.

Atelier Cantina

Koken en theater

Elsschot, vr 22 sep 2017 - 18.00 uur tot vr 8 dec 2017 - 21.00 uur

Laika en Elsschot zoeken mensen die zin hebben om hun recepten en hun levensverhalen te delen. Een reeks workshops over eten en herinneringen.

AFGELAST | Cultuur aan Tafel

Marokko

252 CC, vr 22 sep 2017 - 19.00 uur

Cultuur aan tafel is letterlijk een initiatief om mensen op een laagdrempelige manier te laten proeven van verschillende culturen. Niet enkel van voedsel, maar ook van activiteiten. Gezelligheid troef!
afgelast

B.S.O.

The wedding singer

cultuurcentrum De Kern, vr 22 sep 2017 - 20.15 uur

Muzikale feestproductie in pure jaren ’80-stijl!

B.S.O.

The wedding singer

cultuurcentrum De Kern, za 23 sep 2017 - 14.30 uur

Muzikale feestproductie in pure jaren ’80-stijl!

B.S.O.

The wedding singer

cultuurcentrum De Kern, za 23 sep 2017 - 20.15 uur

Muzikale feestproductie in pure jaren ’80-stijl!

B.S.O.

The wedding singer

cultuurcentrum De Kern, zo 24 sep 2017 - 14.30 uur

Muzikale feestproductie in pure jaren ’80-stijl!

Johan Petit

Best Of

cultuurcentrum De Kern, do 28 sep 2017 - 20.15 uur

Rasacteur, vriend-van-het-huis en bekende Antwerpenaar Johan Petit stemde ermee in om voor ons openingsweekend een show in elkaar te steken. Best of...

DE KOLONIE MT & Peter De Graef

Twee Zielen

cultuurcentrum Berchem, vr 29 sep 2017 - 20.30 uur

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid.
uitverkocht

Ontroerend Goed

£¥€$ (“Lies”)

cultuurcentrum Berchem, wo 4 okt 2017

U kan 'lies' zien in de titel, of 'eyes', of Pond, Yen, Euro en Dollar. Hoe dan ook, leugens of valuta, het gaat over geld. Ontroerend Goed nodigt u uit om in de huid te kruipen van de grootgeldbezitters. De 1%, de superrijken. Diegenen die de touwtjes in handen hebben. De gezichten die we n

De ronde van Begijn

Comedian Begijn Le Bleu staat als koersfanaat op de planken

ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis, vr 6 okt 2017 - 20.30 uur

Een heerlijke show waar iedereen zijn of haar wielerhart kan ophalen.

Moderne architectuur in Mariaburg

Wandeling met toelichting door Jo Van Bouwel

252 CC, zo 8 okt 2017 - 14.00 uur

Jo Van Bouwel, architect en voormalig directeur van Academie Noord, selecteerde 18 huizen die tussen 1920 en 2010 werden gebouwd in de wijk Sint-Mariaburg. Hij vertelt in detail hoe de gebouwen zijn gerealiseerd en wat er bijzonder is aan elke woonst.

Clique Magique In-Team

Magische zondagen

252 CC, zo 8 okt 2017 - 19.30 uur

In 2004 sloegen drie Ekerse families met dezelfde passie voor de goochelkunst de handen in elkaar en richtten ze de goochelclub Clique Magique op. Kasteel Hof De Bist wordt dit jaar hun nieuwe thuishaven.

Ikiloliki (instapklas tot 3de kl)

'De Studio on Tour' met woordeloos poppenfeest door Froe Froe

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, do 12 okt 2017 tot vr 13 okt 2017

Waarin blauw met rood speelt en wit en rood een roze baby wordt. Daar waar de roze baby witte vleugeltjes krijgt en een blauwe staart en zal wegvliegen met de blauwe aap en de witte vogel.

Ultima Thule & Zefiro Torna

B.I.G.

cultuurcentrum Berchem, do 12 okt 2017 - 20.30 uur

Na het succesvolle en zeer ontroerende ‘NERF’, werken Ultima Thule en Zefiro Torna opnieuw samen aan een thema uit Ovidius’ Metamorfosen. ‘B.I.G.’ wordt een voorstelling over groeien. Eén pop, gemanipuleerd door drie acteurs. De pop groeit maar raak. Tot ze bijna niet meer beheersbaar is.

Tom Clement & MartHa!tentatief

Wassalon

cultuurcentrum De Kern, vr 13 okt 2017 - 20.15 uur

Met Wassalon onderzoekt beeldend kunstenaar en enthousiaste, goedlachse mens Tom Clement (je kan hem kennen van zijn bijdrage aan de Wijkfeesten in 2015, of van de worksshopreeks Graphic Novels die hij gaf in lagere scholen) het leven dat zich ontvouwt binnen de kleine wereld van een wassalon.

Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens

Folie à deux

252 CC, za 14 okt 2017 - 20.30 uur

Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens staan aan het begin van hun acteercarrière. Beide dames studeren eind dit jaar af aan de masteropleiding drama van de LUCA School of Arts. Voor de creatie van hun mastervoorstelling Folie à deux sloten ze zich enkele weken op in de podiumzaal van Hof De Bist.

Pascale Platel's TET talk

Hoe overleef ik mijn omgeving

co Sint-Andries, zo 15 okt 2017 - 15.00 uur

Pascale Platel confereert over haar ontgroening in de manhaftige grootstad Gent en draait tussendoor een plaatje uit de soundtrack van haar jeugd.

Theater Antigone

Nachtasiel

cultuurcentrum Berchem, di 17 okt 2017 - 20.30 uur

Wat doet armoede met een mens? Regisseur Raven Ruëll voert ‘Nachtasiel’ op als een intens sociaal drama. Een aanklacht tegen de vernietigende gevolgen van de neoliberale pletwals waarin we (over)leven. Een noodzakelijke oefening in empathie.

Vitalski speelt Victor Glorieux

Liedjes en verhaaltjes van de eenzaamste mens van de wereld

ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis, di 17 okt 2017 - 20.30 uur

Een unieke gebeurtenis met Vitalski, 's lands officiële nachtburgemeester

Zaki

Ondeugend ouder worden

ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis, do 19 okt 2017 - 14.00 uur

Humoristische levensinzichten van Zaki

De Bende van de Prins

Donderdag

cultuurcentrum Merksem, vr 20 okt 2017 - 20.15 uur

Slagerij Vandenbergh is geweldig goed gelegen. Alleen jammer dat slagerij Verbiest er net naast ligt. En dat Julie Verbiest verliefd is. Op Mario Vandenbergh. Er hangt vandaag donder in de lucht. In een hilarische stijl ontspint er zich een verhaal op leven en dood. Een hedendaagse Romeo en Julia.

I Solisti del Vento & Vic De Wachter

Der Kaiser

cultuurcentrum De Kern, za 21 okt 2017 - 20.15 uur

“Teveel noten, mijn beste Mozart.” Zoals over alles had Zijne Koninklijke & Keizerlijke Hoogheid Joseph II ook over muziek een uitgesproken mening. Een verlicht despoot weet bij bepaling nu eenmaal alles beter dan zijn onderdanen.

Dimitri Verhulst - Godverdomse dagen op een godverdomse bol

Muziektheater

vrijetijdscentrum de Schelde, za 21 okt 2017 - 20.30 uur

Schrijver Dimitri Verhulst en gitariste Corrie van Binsbergen werkten samen aan dit literair concert gebaseerd op Verhulsts 'Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol'. Zijn geschiedenis van de mensheid vormt de basis voor een boeiende muzikale en literaire trip.

Clique Magique kids show

Magische zondagen voor de kleintjes

252 CC, zo 22 okt 2017 - 14.30 uur

In 2004 sloegen drie Ekerse families met dezelfde passie voor de goochelkunst de handen in elkaar en richtten ze de goochelclub Clique Magique op. Kasteel Hof De Bist wordt dit jaar hun nieuwe thuishaven.

Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke

Adela en Helena

cultuurcentrum De Kern, do 26 okt 2017 - 20.15 uur

Het boeiend relaas van Adela en Helena wordt op een ontroerende manier op het toneel gebracht door een absolute topcast! Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke in een regie van Ignace Cornelissen naar een tekst van Kris Van Steenberge.

Gène Bervoets

Verbeter de wereld

ontmoetingscentrum Nova, za 28 okt 2017 - 20.15 uur

Een autobiografische theatermonoloog over het leven van Phil Bosmans. De tekst werd geschreven op basis van een uitgebreid bronnenonderzoek maar ook op basis van nieuwe gesprekken met mensen die hem van dichtbij hebben gekend.

Van Hoeren en Boeren

Marilou Mermans

Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal, zo 29 okt 2017 - 15.00 uur

Marilou Mermans (Fabian van Fallada, ‘Confituur’, ‘Meisjes’, Familie….) neemt je in deze monoloog mee in de leefwereld van een oude prostituee. Ze beschouwt haar leven in al haar wijsheid, maar misschien is niet alles zoals het lijkt op het eerste zicht.

Alexander Vantournhout & Bauke Lievens

Raphaël

cultuurcentrum Berchem, vr 3 nov 2017 - 20.30 uur

Twee lichamen ontmoeten elkaar. Het ene lichaam is actief en handelt, het andere lijkt een levenloos ding. Samen dansen ze een geforceerd duet. Een wankele dans waarin de één de ander tracht te manipuleren tot ideale sparringpartner.

Hans Van Cauwenberghe & Gueladii Ba

Edmond en Samba

cultuurcentrum Merksem, za 4 nov 2017 - 20.15 uur

Edmond, een veertienjarige Vlaamse jongen, trok te voet naar het goddeloze Wallonië om er duizend meter onder de grond op zoek te gaan naar een beter leven. Samba moet in Mauritanië onderduiken en slaat op de vlucht. Hij onderneemt een tocht als verstekeling en komt uiteindelijk in Antwerpen aan.

Hans Van Cauwenberghe & Gueladii Ba

Edmond en Samba

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 4 nov 2017 - 20.15 uur

Edmond, een veertienjarige Vlaamse jongen, trok te voet naar het goddeloze Wallonië om er duizend meter onder de grond op zoek te gaan naar een beter leven. Samba moet in Mauritanië onderduiken en slaat op de vlucht. Hij onderneemt een tocht als verstekeling en komt uiteindelijk in Antwerpen aan.

Compagnie Cecilia

Cabane

cultuurcentrum Berchem, wo 8 nov 2017

‘Cabane’ is een tragikomische ode aan het leven in al zijn onvolmaaktheid. Over in de hoek zitten waar de klappen vallen en weer rechtkruipen. Een verhaal over zonen van vaders en vaders van zonen, over broederliefde en over troost, bakken troost. Want soms is één plus één toch drie.

Compagnie Cecilia

Cabane

cultuurcentrum Berchem, do 9 nov 2017

‘Cabane’ is een tragikomische ode aan het leven in al zijn onvolmaaktheid. Over in de hoek zitten waar de klappen vallen en weer rechtkruipen. Een verhaal over zonen van vaders en vaders van zonen, over broederliefde en over troost, bakken troost. Want soms is één plus één toch drie.

Kopergietery

Mémé - De Peetmoeder

cultuurcentrum De Kern, do 9 nov 2017 - 20.15 uur

Een familieverhaal als geen ander: pa is dood. Ma leeft. Eén zoon is gebleven, de ander vertrokken. Maar elk jaar komen ze samen. Een keer. Een gouden regel van ma. Dan wordt er een foto getrokken ... Onder de treurwilg ... die Pépé nog met zijn eigen handen heeft geplant ...
uitverkocht

MUZIEKTHEATER DE KOLONIEMT & Peter De Graef

Twee zielen, drie levens, zes mensen: unieke vertelkracht in een web van zang en klank.

cultuurcentrum Deurne, vr 10 nov 2017 - 20.30 uur

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid.

Schapgezel

’17-’18… Of waarom een paard plots wel eetbaar is!

cultuurcentrum Merksem, za 11 nov 2017 - 20.15 uur

Een vader blijft alleen achter in een oorlog die niemand wilde. In een denkbeeldig gesprek met zijn verdwenen dochter vertelt hij ons de bezetting door de Pruisen, de verloren familieleden, de gruwel, het verdriet… Diepgang, maar met plaats voor humor.

SKaGeN | Clara Van den Broek

De Vloed

cultuurcentrum Berchem, za 11 nov 2017 - 20.30 uur

Aan zee woont een verliefd paar. Op een ochtend liggen er aangespoelde lichamen op het strand, waaronder een kind. Een voorstelling over onze (on)mogelijkheid tot empathie, over hoe we ons gedragen als iets ons geluk bedreigt, over de impact van de wereld op ons privéleven.

Gène Bervoets - Phil Bosmans: Verbeter de wereld

Matinee

vrijetijdscentrum de Schelde, zo 12 nov 2017 - 15.00 uur

Theatermonoloog met Gène Bervoets over leven en werk van Phil Bosmans, de bezieler van de Bond Zonder Naam.

Clique Magique In-Team

Magische zondagen

252 CC, zo 12 nov 2017 - 19.30 uur

In 2004 sloegen drie Ekerse families met dezelfde passie voor de goochelkunst de handen in elkaar en richtten ze de goochelclub Clique Magique op. Kasteel Hof De Bist wordt dit jaar hun nieuwe thuishaven.

Jij tussen vele anderen (1ste tot 4de lj)

door Siska Goeminne & Merel Eyckerman

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, di 14 nov 2017

Siska vertelt, nu eens uitbundig, dan weer ingetogen of spannend. Merel tekent prachtig live, in een bijzonder decor. Bart Voet maakte een klein en fijn liedje.

Hans Van Cauwenberghe

Edmond en Samba

ontmoetingscentrum Nova, do 16 nov 2017 - 20.15 uur

EDMOND, een veertienjarige katholieke Vlaamse jongen, trok naar Wallonië om er 1000 meter onder de grond op zoek te gaan naar een beter leven. SAMBA moet in Mauritanië onderduiken omwille van zijn “gevaarlijke” muziek. De confrontatie van deze twee verhalen is EDMOND EN SAMBA. Een migratieverhaal.

Suzanne Grotenhuis / De Nwe Tijd

On Ice

cultuurcentrum De Kern, za 18 nov 2017 - 20.15 uur

In 2012 verraste actrice Suzanne Grotenhuis met het originele en hartverwarmende Zwarte Woud Forever (selectie Theaterfestival 2013, Roel Verniersprijs). Nu is ze terug met de opvolger On Ice, en zet daarmee haar zoektocht voort.

de KOE

Hellogoodbye

cultuurcentrum Berchem, wo 22 nov 2017 tot do 23 nov 2017

Acht acteurs laten in een symbiose van ontvangst – en afscheidsceremoniën vijfendertig personages opkomen en afgaan. De Koe probeert het midden te ontlopen in een komedie, uitsluitend opgebouwd met aankomst- en vertrekscènes uit Russische en westerse literatuur aangevuld met eigen teksten.

Kluizelaar (instapklas tot 3de kl)

door Simone de Jong

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, do 23 nov 2017

Een beeldende voorstelling over een mini-huis. De zonderlinge bewoner zegt dat hij niet thuis is, maar we horen hem wel. Spannende en geestige voorstelling over alleen zijn en thuis komen

Groote Vrouwen

de Hoorakelbende Brasschaat

252 CC, do 23 nov 2017 - 20.30 uur

Er wordt gezegd dat achter iedere grote man een sterke vrouw staat. De Groote Oorlog van ’14 – ‘18 werd niet enkel door de mannen gevoerd. De soldaten werden ondersteund door vrouwen – groot of klein, jong of oud. Hun authentieke verhalen worden verteld tijdens dit aangrijpende theaterstuk.

Cultuur aan Tafel

Vluchtelingen van toen en nu

252 CC, vr 24 nov 2017 - 19.00 uur

Oorlog is jammer genoeg van alle tijden. Cultuur aan tafel is letterlijk een initiatief om mensen op een laagdrempelige manier te laten proeven van verschillende culturen. Deze avond zoomt in op vluchtelingen van toen en nu.

Madam Fortuna

Gemeenschap van schurken- Première

cultuurcentrum Deurne, vr 24 nov 2017 - 20.30 uur

Een Gemeenschap van schurken gaat over ons allemaal terwijl we opgesloten zitten in een VIP-room zonder nooduitgang. Wie zijn wij in deze wereld die zichzelf op eigen houtje lijkt te transformeren? Of zit er dan toch iemand achter de knoppen?

Dimitri Leue / Rataplan

Vanbinnen Bang Vanbuiten

cultuurcentrum De Kern, za 25 nov 2017 - 20.15 uur

Na het Lortcher-syndroom en De diepte van het Dal is dit het derde deel van het drieluik over de wondere wereld van de psyche. Dementie en depressie vormden de vorige keren de achtergrond van een familiedrama. Nu is het een liefdesverhaal dat te kampen heeft met angsten en psychoses.

Madam Fortuna

Gemeenschap van schurken

cultuurcentrum Deurne, za 25 nov 2017 - 20.30 uur

Een Gemeenschap van schurken gaat over ons allemaal terwijl we opgesloten zitten in een VIP-room zonder nooduitgang. Wie zijn wij in deze wereld die zichzelf op eigen houtje lijkt te transformeren? Of zit er dan toch iemand achter de knoppen?

Madam Fortuna

Gemeenschap van Schurken

cultuurcentrum Deurne, zo 26 nov 2017 - 14.00 uur

Een Gemeenschap van schurken gaat over ons allemaal terwijl we opgesloten zitten in een VIP-room zonder nooduitgang. Wie zijn wij in deze wereld die zichzelf op eigen houtje lijkt te transformeren? Of zit er dan toch iemand achter de knoppen?

Santa’s Wife – De Reizende Poolster

Helene Bracke – Jelle Vasterhaeghe

Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal, zo 26 nov 2017 - 15.00 uur

Het is weer bijna kerst… Bomen krijgen lichtjes, gevels krijgen kleur, schouwen ademen de gezellige geur van het haardvuur. Iedereen wacht vol spanning op de komst van de Kerstman. Iedereen….behalve één vrouw. Maak kennis met de vrouw achter de Kerstman en beleef kerst als nooit tevoren !

Bara Sigfúsdóttir

Being

cultuurcentrum Berchem, do 7 dec 2017 - 20.30 uur

Gedreven door een nieuwsgierigheid naar andere culturen en de ontwikkeling van beweging in andere contexten dan de hare, reisde Sigfúsdóttir in 2014 af naar Iran. Ze geraakte geïntrigeerd door het talent van twee lokale dansers en deze artistieke affiniteit resulteerde in de nieuwe creatie, ‘Being’.

De kinderen van Komarov

Ticket naar de zon

cultuurcentrum De Kern, vr 8 dec 2017 - 20.15 uur

Retro sciencefiction op het toneel, het kàn. Het jaar is 1974. De Koude Oorlog houdt de wereld in haar greep. Met een tweede maanmissie hopen de Amerikanen de Sovjets finaal te treffen. Maar de hoogmoed komt voor de val.

Pascale Platel

Pascale Platel’s TET Talk

cultuurcentrum Merksem, vr 8 dec 2017 - 20.15 uur

Dit is een simpel verhaal en het begint niet hier. Het begint bij een meisje dat droomde van haar prins. Pascale Platel confereert over haar ontgroening in de manhaftige grootstad Gent en draait tussendoor een plaatje uit de soundtrack van haar jeugd.

Gene Bervoets

Verbeter de wereld - over het leven van Phil Bosmans

cultuurcentrum De Kern, za 9 dec 2017 - 20.15 uur

Deze theatermonoloog, geschreven op basis van een uitgebreid bronnenonderzoek maar ook op basis van nieuwe gesprekken met mensen die hem van dichtbij hebben gekend, wil niet zomaar een klassiek levensverhaal brengen, maar juist dieper graven...

Vers Geweld - 'Woorden in wording'

Theater - Slam poetry

vrijetijdscentrum de Schelde, zo 10 dec 2017 - 15.00 uur

Vier jonge poëtische talenten smijten zich op het podium en geven het beste van zichzelf. Creatieveling Johan Petit, het brein achter Klein Jowanneke, volgt hen na met een bloemlezing uit zijn werk.

Berlin

Zvizdal

cultuurcentrum Berchem, wo 13 dec 2017 - 20.30 uur

Door het mislukken van een kernproef en de ontploffing van een reactor neemt het leven van de mensen in en rond de stad Pripyat een drastische wending. De mensen van zo’n 90 steden en dorpen in een straal van 30 km rond de reactor worden geëvacueerd uit hun huizen om er niet meer weer te keren.

Het Gevolg en B12vzw

Lost boys

252 CC, do 14 dec 2017 - 20.30 uur

Peter Pan begint met een voorwoord van de auteur J.M. Barrie. Daarin draagt hij het werk op aan ‘de vijf broers’. Zonder hen, zo schrijft hij, zou dit verhaal nooit hebben bestaan. Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman verplaatsen zich in de figuur van Barrie.

De Speelman

Hechten

cultuurcentrum De Kern, vr 15 dec 2017 - 20.15 uur

In HECHTEN zoeken Wim Vande Voorde, Gert Brackx en Lise Verrijcken naar manieren om om te gaan met de wonden uit hun leven.
uitverkocht

Gène Bervoets

Verbeter de wereld

cultuurcentrum Merksem, do 21 dec 2017 - 14.00 uur

Gène Bervoets brengt een verrassende monoloog over het eigenzinnige leven van Phil Bosmans. Bervoets graaft diep naar het hoe en waarom van Bosmans’ buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid.

Gène Bervoets

Verbeter de wereld

cultuurcentrum Merksem, do 21 dec 2017 - 20.15 uur

Gène Bervoets brengt een verrassende monoloog over het eigenzinnige leven van Phil Bosmans. Bervoets graaft diep naar het hoe en waarom van Bosmans’ buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid.

Maarten Westra Hoekzema

Komiek / Freak

cultuurcentrum De Kern, vr 12 jan 2018 - 20.15 uur

“Een lach na een grap van mij is de ultieme bevestiging. De stilte na een grap een misverstand.”, aldus Komiek. Niets is voor Komiek zo pijnlijk als een zaal die niet lacht. Alsof iedereen hem haat. Alsof iedereen hem dood wil. En toch doet hij het. Toch staat hij er. Keer op keer.

De Speelman

Hechten

cultuurcentrum Berchem, vr 12 jan 2018 - 20.30 uur

Halfbroers Gert (Matteo Simoni) en Wim (Bruno Vanden Broecke) strijden beiden om de gunst van de intelligente maar hopeloos verwarde Lise (Ruth Beeckmans). Lise wil iets doen met haar leven. Iets zinvols. Ze weet alleen niet zo goed wat ze wil. En met wie.

Aïcha Cissé/kunstZ

Prêt-à-Aimer

ontmoetingscentrum Nova, do 18 jan 2018 - 20.15 uur

Prêt-à-Aimer is een monoloog van Aïcha Cissé, gespijsd met autobiografische elementen, literatuuronderzoek en een melting pot aan getuigenissen van singles op zoek naar een lief.

De Roovers

Arabische Nacht

cultuurcentrum De Kern, vr 19 jan 2018 - 20.15 uur

Een appartementsblok in een stad op een warme zomernacht. De achtste, negende en tiende verdieping hebben geen water. Alsof het water op de zevende verdieping ergens verdwijnt. Lomeier, de conciërge hoort het water achter de muren stromen en gaat er naar op zoek.

Sanderijn Helsen & Anna Vercammen

Hoe de speeltuin de wereld redt (première)

cultuurcentrum Berchem, wo 24 jan 2018 tot do 25 jan 2018

Een reeks ontmoetingen tussen twee vrouwen in een zelfverzonnen speeltuin. Hunkeren ze naar de kindertijd? Willen ze ontsnappen aan de wereld der grote mensen? In deze fictieve arena, waar wereldleiders ondersteboven in het klimrek hangen, tasten Anna en Sanderijn het woord ‘volwassenheid’ af.

Cantens, Timmermans & Verelst

De drie mannen van Ypsilanti

cultuurcentrum De Kern, za 27 jan 2018 - 20.15 uur

Peter de Graef schreef De drie mannen van Ypsilanti naar aanleiding van een artikel over drie psychiatrische patiënten die er allemaal van overtuigd waren de reïncarnatie van Jezus te zijn. Bij een onderlinge confrontatie verklaarden ze elkaar voor gek.

Burning Bridges | Jens Van Daele

Nachthexen I

cultuurcentrum Berchem, di 30 jan 2018 - 20.30 uur

Van Daele start een cyclus over heldinnen doorheen de wereldgeschiedenis. Een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. Energieke dans, emotioneel teksttheater en zinderende livemuziek versmelten tot een beklijvend geheel, gebracht door een louter vrouwelijke cast van internationale allure.

Toneelgroep Nunc

Elk Alleen

cultuurcentrum Berchem, do 1 feb 2018 - 20.30 uur

Benjamin Van Tourhout duikt in de archieven van de Franse Revolutie om een voorstelling te maken die op zoek gaat naar de gelijkenissen tussen toen en nu. Figuren als Marie-Antoinette, Lodewijk XVI en Robespierre zullen elk hun eigen gelijk vurig verdedigen en op zoek gaan naar medestanders.

Theater FroeFroe

Gitte (12+)

cultuurcentrum Merksem, vr 2 feb 2018 - 20.15 uur

Toen Gitte vijf jaar was, werd ze door haar moeder achtergelaten bij een weeshuis. Ze groeit er op en leert zakkenrollen, maar wordt betrapt en veroordeeld. Zo gaat dat met dat soort meisjes. Gitte kan kiezen tussen de galg of naar Sevilla gaan en daar de Spaanse aanvalsplannen achterhalen

Vluchtwegen (4de tot 6de lj)

door Tableau nr.1 & jeugdtheater Kip met kop

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, di 6 feb 2018

‘Een heel revelerende voorstelling die je verlaat met veel begrip’ (De Morgen) Vluchtwegen van de Britse auteur Nick Wood vertelt het spannende verhaal van Andrea en Riva. Twee kinderen die met hun familie op de vlucht zijn voor het geweld en de groeiende haat van de omgeving in hun eigen thuisland

De Kolonie mt & Vic De Wachter

De Wattman

cultuurcentrum De Kern, do 8 feb 2018 - 20.15 uur

De Wattman is een verhaal over hoe één gebeurtenis een krater kan slaan in iemands bestaan. De tramreis van Leon is een metafoor voor de kleine mens in een wereld die alsmaar krankzinniger lijkt te worden. Muzikanten scheppen een plateau voor rasacteur Vic De Wachter.

Cultuur aan Tafel

Roma

252 CC, vr 9 feb 2018 - 19.00 uur

Cultuur aan tafel is letterlijk een initiatief om mensen op een laagdrempelige manier te laten proeven van verschillende culturen. Niet enkel van voedsel, maar ook van activiteiten. Gezelligheid troef!

Bert & Fred

8 years, 5 months, 4 weeks, 2 days

cultuurcentrum Merksem, za 10 feb 2018 - 20.15 uur

Hij is Bert. Zij is Fred. Samen zijn ze Bert & Fred. Logisch. Bert & Fred leven samen, werken samen en spelen samen. Het liefst met vers geslepen keukenmessen, muizenvallen en vogelpikpijltjes. Veilig is anders, maar spannend is het wel! Bert & Fred brengen spectaculair en grappig circus.

Pascale Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck

TOTDATZEERDOET - Over liefde en wellust

cultuurcentrum Deurne, za 10 feb 2018 - 20.30 uur

Pascale Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck gaan samen op zoek naar DE LIEFDE maar verwarren die soms met WELLUST. Met trom en paukenslag, met gefluister, gezang en gelach en met heel veel goesting. Maar geloven ze er nog wel in ?

KVS | Valentijn Dhaenens

Onbezongen | het politieke beest onthuld

cultuurcentrum Berchem, za 10 feb 2018 - 20.30 uur

Na successen ‘DeGrotemond’ en ‘DeKleineOorlog’ maakt Dhaenens nu een solo waarin retoriek centraal staat. ‘Onbezongen’ gaat over de homo politicus die in zijn ontembare drang naar macht zichzelf uiteindelijk vernietigt. Of hoe het genie van de politicus uiteindelijk ook zijn ondergang betekent.

Katelijne Verbeke & Daan Hugaert

Doek

cultuurcentrum Berchem, di 13 feb 2018 - 14.30 uur

Niemand wil meer met Richard werken. Richard is de belichaming van de clichéacteur. Hij drinkt, speelt op café voor onbegrepen kunstenaar, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend. Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde. Hoewel, verhelderend?

Clique Magique kids show

Magische zondagen voor de kleintjes

252 CC, zo 18 feb 2018 - 14.30 uur

In 2004 sloegen drie Ekerse families met dezelfde passie voor de goochelkunst de handen in elkaar en richtten ze de goochelclub Clique Magique op. Kasteel Hof De Bist wordt dit jaar hun nieuwe thuishaven.

WArd/waRD │Ann Van den Broek

FF+REW 60:00 (Revisited)

cultuurcentrum Berchem, di 20 feb 2018 - 20.30 uur

Twaalf jaar na datum herneemt Van den Broek deze krachtige en dynamische voorstelling. In retrospectief is dit stuk de grondlegger van haar oeuvre, met in de kiem thema’s die haar later werk typeren zoals het vertalen van emoties naar een fysieke taal.

Prêt-à-Aimer

Aïcha Cissé/kunstZ

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, do 22 feb 2018 - 20.00 uur

Een voorstelling met grappige en triestige anekdotes. Een prettig gestoorde kijk op de liefde. Aïcha tracht het universeel verlangen naar liefde te ontrafelen. Met semi-autobiofgrafische elementen en een meling pot aan getuigenissen licht ze een tip van de sluier op.

Ontroerend Goed

Fight Night

cultuurcentrum Berchem, do 22 feb 2018 - 20.30 uur

Vijf spelers. Vijf rondes. Jouw stem. Eén overlevende. Een politieke boksmatch vermomd als theatraal spel. Alle tactieken zijn veroorloofd om de overwinning te behalen. De kandidaten vechten niet met hun vuisten, maar met woorden. Het publiek, gewapend met een stembakje, beslist wie blijft of gaat.

Theater Malpertuis

Europa in de herfst

cultuurcentrum De Kern, vr 23 feb 2018 - 20.15 uur

Het is onrustig in de wereld. De vluchtelingenstromen zorgen voor angst en paniek. Het multiculturele project ligt onder vuur. Overal steken protectionisme en nationalisme weer de kop op.

Vitalski

Victor Glorieux

ontmoetingscentrum Nova, za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Een unieke gebeurtenis! Vitalski, 's lands officiële nachtburgemeester, gekend om zijn bijzonder snelle humor en spitsvondige vertellingen, kruipt in de huid van zijn fictieve, zeer tragische Nonkel, genaamd Victor Glorieux — hij is 70 jaar oud, maar voelt zich er hooguit 69.

Nico Sturm & Jonas Van Geel

Gisteren was het geweldig!

cultuurcentrum Deurne, za 24 feb 2018 - 20.30 uur

Gisteren was het geweldig! is de liefdevolle clash tussen kompanen Nico Sturm en Jonas Van Geel. Een ode aan de vriendschap, een botvieren van hun liefde voor de oude revue, een onderzoek naar de kracht van een duo : hoe kunnen twee mensen een leven lang elkaar lief hebben en vrolijk blijven…

Clique Magique In-Team

Magische zondagen

252 CC, zo 25 feb 2018 - 19.30 uur

In 2004 sloegen drie Ekerse families met dezelfde passie voor de goochelkunst de handen in elkaar en richtten ze de goochelclub Clique Magique op. Kasteel Hof De Bist wordt dit jaar hun nieuwe thuishaven.

Stuk (1ste tot 6de lj)

door Cie Flamingie

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, do 1 mrt 2018

'Koppen rolden door de straten. Het volk probeerde het koninginnenrijk te verlaten. Maar vluchten is niet zonder gevaar. De mensen onderdrukten hun verdriet dan maar.' Een muzikale voorstelling over af en toe ongelukkig mogen zijn.

Maryam Kamal Hedayat

Genderless

cultuurcentrum Berchem, do 1 mrt 2018 - 20.30 uur

Maryam K. Hedayat onderzoekt in haar multimediale voorstelling GENDERLESS, de nood aan een nieuwe definitie van gender. GENDERLESS zoekt antwoorden op de vraag of én hoe we functioneren vanuit overgeleverde concepten, verhalen en clichés om man- vrouwrollen te identificeren.

Joris en de geheimzinnige toverdrank (2de tot 6de lj)

van Roald Dahl door Theater De Kreeft

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, di 6 mrt 2018

Een wereldklassieker van Roald Dahl over de kwajongensdroom van kleine Joris, gebracht door Roald Dahl-specialist Marc Reynaerts.
volzet

Arsenaal / Lazarus

De zonder zon zon

cultuurcentrum De Kern, vr 9 mrt 2018 - 20.15 uur

De zonder zon zon is een universeel sprookje geschreven op de huid van onze tegenwoordige tijd. Bernard is een tovenaar met opmerkelijke verwezenlijkingen op zijn actief. Het gaat echter niet goed met hem. Het roer moet om. Nabil, zijn trouwe leerling, wil hem daar graag bij helpen.

Nico Sturm & Jonas Van Geel

Gisteren was het geweldig!

cultuurcentrum Merksem, vr 9 mrt 2018 - 20.15 uur

‘Gisteren was het geweldig!’ is de liefdevolle clash tussen Nico Sturm en Jonas Van Geel. Een ode aan de vriendschap, een botvieren van hun liefde voor de revue en bestofte moppen.

Dounia Mahammed

Salut copain

252 CC, vr 9 mrt 2018 - 20.30 uur

Deze monoloog is geïnspireerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaan Paul Auster. De tekst getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal en humor. Dounia zet de taal in als medium om op de scène te filosoferen, dromen, wankelen.

Dying for life

Osama Abo Amro

ontmoetingscentrum Nova, do 15 mrt 2018 - 20.15 uur

Osama Abo Amro arriveerde in de zomer van 2015 in Antwerpen en vond via het opvangcentrum van Kapellen, de weg naar kunstZ. Samen met 7 andere jonge vluchtelingen uit Syrië en Irak die in het centrum verbleven, schreven ze zich in voor de kunstZacademie.

Bart Van Loo

Napoleon

cultuurcentrum Merksem, vr 16 mrt 2018 - 20.15 uur

Met zijn gekende bevlogenheid en zin voor humor legt Bart Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De kleine keizer komt bij hem tot leven, wordt een mens van vlees en bloed die onder zijn huid kruipt. Een melange van woord en muziek. Een mix van geschiedenisles en cabaret.

Arsenaal/Lazarus

De zonder zon zon

cultuurcentrum Deurne, za 17 mrt 2018 - 20.30 uur

Een verhaal over ontploffingen en crisissen, over de schade die onze ongefundeerde meningen veroorzaken, over afscheid, vriendschap en ouderdom, over magie, geloof, overtuigingen en waarheid.

Gisteren was het geweldig!

Nico Sturm & Jonas Van Geel

cultuurcentrum Berchem, di 20 mrt 2018

Kompanen Sturm & Van Geel doen gouden duo’s zoals De Woodpeckers, Snip en Snap, Peppi en Kokki, Siegfried en Roy en Simon and Garfunkel herleven in de zoektocht naar de oorsprong, evolutie en kracht van de lach. Verwacht je aan een muzikale ode aan de vriendschap en de liefde voor de oude revue.

Kast-eel (instapklas tot 3de kl)

door Picalili

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, di 20 mrt 2018

Een grappige, muzikale voorstelling over het impulsief fantaseren van een buitengewoon koppel. Opstaan… tanden poetsen… boterhammen… aankleden… niets is wat het lijkt! Als voor iedereen de dag begint, staat voor hen de wereld stil en verliezen ze zichzelf in hun fantasie!

Nico Sturm en Jonas Van Geel

Gisteren was het geweldig!

cultuurcentrum De Kern, vr 23 mrt 2018 - 20.15 uur

Gisteren was het geweldig! is de liefdevolle clash tussen kompanen Nico Sturm en Jonas Van Geel. Een ode aan de vriendschap, een botvieren van hun liefde voor de oude revue, een onderzoek naar de kracht van een duo: hoe kunnen twee mensen een leven lang elkaar lief hebben en vrolijk blijven.

Maelstrom

Brief aan mijn kind

252 CC, vr 23 mrt 2018 - 20.30 uur

Zou jij een brief voor ons willen schrijven?’ Voor deze theatervoorstelling verzamelen acteurs Thomas Janssens en Jorre Vandenbussche, Maelstorm, brieven aan kinderen. Brieven die de kinderen pas te lezen zullen krijgen wanneer ze volwassen zijn en op eigen benen staan.

DE KOLONIEMT & Vic De Wachter

deWattman | dernière

cultuurcentrum Berchem, za 24 mrt 2018 - 20.30 uur

Op 10 mei 1940 om 7u krijgt trambestuurder Leon Vermast de opdracht om zijn tramrit naar Hoboken te onderbreken. Hij moet onmiddellijk terug sporen naar Mortsel om daar psychiatrische patiënten op te halen die een bombardement op hun instelling overleefden.

SKaGeN

Slapend Rijk | De weg van het geld

cultuurcentrum Berchem, wo 28 mrt 2018 - 20.30 uur

SKaGeN gebruikt alles wat in haar macht ligt om u te overtuigen. Wat we precies verkopen, is niet meteen duidelijk. Maar dat het van levensbelang is, staat buiten kijf. Geraffineerd ontzenuwen we uw vooroordelen. Charmant en met souplesse nemen we de lange weg om u te winnen voor wat we verkopen.

Theater Malpertuis

Onze Koen

cultuurcentrum Merksem, za 31 mrt 2018 - 20.15 uur

‘Onze Koen’ is een liefdesgeschiedenis. Even hilarisch als herkenbaar. Het is tevens het verhaal van ouders die kinderen opvoeden. We doen wat we kunnen, maar hebben in wezen geen idee hoe het moet. We tasten als blindemannen tot we vastlopen en alleen staan tussen de grote vragen van het leven.

Bollylicious

Bombay Express

cultuurcentrum Berchem, za 31 mrt 2018 - 20.30 uur

Een opzwepende Indische dansvoorstelling met veel humor, muziek, kleurrijke kostuums en een goede dosis glitter & glamour. Een originele interpretatie van de Bollywood dansstijl, waarbij authenticiteit en ambiance hand in hand gaan.

Theater Malpertuis

Ivanov

cultuurcentrum Berchem, vr 6 apr 2018 - 20.30 uur

Regisseur Piet Arfeuille situeert ‘zijn’ Ivanov in een praatzieke samenleving die zich uit verveling overgeeft aan futiliteiten en overbodigheden. Een pittige Tsjechov, gespeeld door klassebakken waaronder Lukas Smolders, Tania Van der Sanden, Mark Verstraete, e.a. die op niks dan lof kon rekenen

Cantina

een voorstelling van Laika en Valetta 2018, culturele hoofdstad van Europa

Elsschot, vr 13 apr 2018 tot zo 15 apr 2018

Een ‘cantina’ in Spanje is een eetstandje dichtbij het station, in Italië is het een kelder om wijn te laten rijpen, en in Mexico is het een lokale eet- en drinkgelegenheid met een typische sfeer. Cantina van Laika is dat alles samen.

Theater Antigone

Oeps

cultuurcentrum Merksem, vr 13 apr 2018 - 20.15 uur

In ‘Oeps’ legt Theater Antigone je de wereld van vandaag uit. Ze tonen de absurditeit van de werkelijkheid, de eindeloze en uitzichtloze carrousel van geopolitieke spelletjes. Een carrousel die eigenlijk terug te voeren is tot één langgerekt groot taartgevecht.

Dounia Mahammed

Salut Copain

cultuurcentrum Berchem, di 17 apr 2018 - 20.30 uur

‘Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij.’ Schipperend tussen vertwijfeling en verwondering, zet Dounia taal in als medium om op scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen, bevragen. Om uiteindelijk iets te vertellen over de mens en het mens-zijn. Een voorstelling van gedachten.

Cantina

Laika en Valetta 2018, culturele hoofdstad van Europa

ontmoetingscentrum Nova, vr 20 apr 2018 tot vr 20 apr 2018

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, in Italië een koude kelder en in Mexico een plaats met een speciale sfeer. Cantina van Laika is dat alles samen. Schuif mee aan tafel en laat je overdonderen.

Cultuur aan Tafel

Armenië

252 CC, vr 20 apr 2018 - 19.00 uur

Cultuur aan tafel is letterlijk een initiatief om mensen op een laagdrempelige manier te laten proeven van verschillende culturen. Niet enkel van voedsel, maar ook van activiteiten. Gezelligheid troef!

Het Nieuwstedelijk

Een ontgoocheling

cultuurcentrum De Kern, vr 20 apr 2018 - 20.15 uur

Een voorstelling over de verwachtingen die ouders in hun kinderen stellen en de impact van zulke verwachtingen op die kinderen. Over leeglopen, wanneer alle verwachtingen worden weggespoeld. Een Ontgoocheling (1914) is een vroege Elsschotnovelle, door Adriaan Van Aken bewerkt voor het muziektheater

Vera Tussing

Mazing

cultuurcentrum Berchem, za 21 apr 2018 - 20.30 uur

Wat betekent samenzijn in deze tijd? Vijf dansers komen in beweging door de aanwezigheid van het publiek. Uit eenvoudige sociale interacties komt een netwerk van handelingen tevoorschijn. ‘Mazing’ herbevestigt de kracht van de aanraking in dit digitale tijdperk. Een prikkeling voor gehoor, zicht en

de KOE

Forsterhuberheyne

cultuurcentrum Berchem, di 24 apr 2018 - 20.30 uur

Een briefwisseling tussen het beroemde echtpaar Therese Heyne en George Forster vormt het hart van deze voorstelling over wisselingen. Stemmings-, regerings- en liefdeswisselingen. Een stuk over revoluties dus. Over veranderingen in een tijd dat in Europa de allereerste ideologische oorlog woedt.

Maud Vanhauwaert, Tom Kestens & Geert Waegeman

Mijn punt is eigenlijk.

cultuurcentrum Merksem, do 26 apr 2018 - 20.15 uur

Op het spanningsveld tussen poëzie, muziek en experiment. Tussen broos en bruut. Tussen grappig en gevaarlijk. Maud Vanhauwaert, Geert Waegeman en Tom Kestens scheppen een magische wereld, vol ontwapenend spervuur, kwetsbare heavy metal en grootmoedige niemendalletjes.

Cantina

Laika en Valetta 2018, culturele hoofdstad van Europa

Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal, vr 27 apr 2018 - 19.00 uur

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, in Italië een koude kelder en in Mexico een plaats met een speciale sfeer. Cantina van Laika is dat alles samen. Schuif mee aan tafel en laat je overdonderen.

Zuidpool & Arsenaal / Lazarus

M.A.D.

cultuurcentrum De Kern, vr 27 apr 2018 - 20.15 uur

Op de vooravond van een schijnbaar onafwendbaar militair conflict ontmoeten de hoogste gezagvoerders van twee vijandige naties elkaar voor het eerst onder vier ogen.

Karlijn Sileghem, Tine Embrechts, Ronny Mosuse, Aram Van Ballaert & Hugo Matthysen

Onbevreesd (met vis)

cultuurcentrum Merksem, vr 27 apr 2018 - 20.15 uur

Tine Embrechts en Karlijn Sileghem kijken de wereld recht in de ogen. Moeiteloos slagen ze erin onderwerpen als rottende relaties, winkelen met wijsheid, totale trendverslaving en stuitende stemmingswisselingen tot één briljante brij te kneden.

Gili

Charlatan

252 CC, vr 27 apr 2018 - 20.30 uur

Al meer dan tien jaar waarschuwt mentalist Gili ons tegen de gevaren van manipulatie door kwakzalvers die misbruik maken van de goedgelovigheid van hun medemens. Maar wat gebeurt er als Gili zich zélf inlaat met charlataneske praktijken?

Cantina

Laika en Valetta 2018, culturele hoofdstad van Europa

Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal, za 28 apr 2018 - 19.00 uur

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, in Italië een koude kelder en in Mexico een plaats met een speciale sfeer. Cantina van Laika is dat alles samen. Schuif mee aan tafel en laat je overdonderen.

Cantina

Laika en Valetta 2018, culturele hoofdstad van Europa

Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal, zo 29 apr 2018 - 19.00 uur

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, in Italië een koude kelder en in Mexico een plaats met een speciale sfeer. Cantina van Laika is dat alles samen. Schuif mee aan tafel en laat je overdonderen.

Clique Magique In-Team

Magische zondagen

252 CC, zo 29 apr 2018 - 19.30 uur

In 2004 sloegen drie Ekerse families met dezelfde passie voor de goochelkunst de handen in elkaar en richtten ze de goochelclub Clique Magique op. Kasteel Hof De Bist wordt dit jaar hun nieuwe thuishaven.

Maelstrom

Brief aan mijn kind

cultuurcentrum De Kern, do 3 mei 2018 - 20.15 uur

Op voorhand vragen Maelstrom en de organisatoren het lokale publiek om zelf een brief te schrijven aan hun (fictieve) kind, en met die brieven maakten zij dan de voorstelling Brief aan mijn Kind. Op elke speelplek gaan ze op zoek naar lokale briefschrijvers, uit alle lagen van de bevolking.

Cultuur aan Tafel

The land of the Enlightened (film)

252 CC, vr 4 mei 2018 - 19.00 uur

Cultuur aan tafel is letterlijk een initiatief om mensen op een laagdrempelige manier te laten proeven van verschillende culturen. Niet enkel van voedsel, maar ook van activiteiten. Gezelligheid troef!

Eric Arnal-Burtschy

Deep are the woods 3+

cultuurcentrum Berchem, vr 4 mei 2018 - 19.00 uur

Licht is een danser. Klinkt dat gek? Kom kijken hoe het kan. Kunstenaar Arnal-Burtschy toont dat in een donkere ruimte licht een prachtige danser is. Hoe? Door een illusie met licht en rook te bouwen. Hand in hand of net alleen ga je erin op verkenning.
uitverkocht

Eric Arnal-Burtschy

Deep are the woods

cultuurcentrum Berchem, vr 4 mei 2018 - 20.00 uur

In een veertig-minuten durende performance nodigt kunstenaar Arnal-Burtschy je uit in een magisch universum waarin hij aan de hand van licht en rook verschillende ruimtelijke illusies creëert die rechtstreeks op je inwerken. Als een kathedraal zonder muren daagt het licht je uit om je perceptie van

Suzanne Grotenhuis | De NWE Tijd

On Ice

cultuurcentrum Berchem, wo 16 mei 2018 tot do 17 mei 2018

Waarom besluit een jonge theatermaker een ijspiste te kopen? En waarom biedt deze ijspiste de ‘oplossing’ voor een gebroken hart? Je komt het te weten in een 75 minuten durende wervelwind op schaatsen waarin verhalen zich in duizelingwekkend tempo opvolgen maar niets aan het toeval wordt overgelaten

Annie MG Schmidt

Els Dottermans en Katelijne Verbeke

ontmoetingscentrum Nova, do 17 mei 2018 - 20.15 uur

Nee deze keer geen ‘Jip en Janneke’, maar wel een stuk over het leven van Annie MG Schmidt zelf! Annie MG Schmidt was immers een zeer bijzondere vrouw. Els Dottermans en Katelijne Verbeke slagen er in om met tekst en muziek een aangrijpend beeld op te hangen van deze kranige dame.

Bart Van Loo

Napoleon

cultuurcentrum De Kern, do 17 mei 2018 - 20.15 uur

Met zijn gekende bevlogenheid en zin voor humor legt Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De kleine keizer komt bij hem tot leven, wordt een mens van vlees en bloed die onder zijn huid kruipt.

Helka | Helder Seabra

Obscura

cultuurcentrum Berchem, do 24 mei 2018 - 20.30 uur

Telefoon, internet, sms, whatsapp, Facebook, skype, .. Vandaag zijn er zoveel hulpmiddelen om met elkaar in contact te komen. Toch staan we meer dan ooit ver van elkaar. Een vals gevoel van ‘nabijheid’. Mieke Laureys en Seabra partneren voor deze voorstelling en tasten elkaars fysieke en mentale kun

Theater Froefroe

Zaratoestras

cultuurcentrum De Kern, vr 25 mei 2018 - 20.15 uur

De lucht is donker en paars. Gertrude en Johan, al 40 jaar man en vrouw en kinderloos, rollen met een omgebouwde theaterwagen over verlaten wegen op zoek naar een jong publiek.

Sien Eggers, Sofie Palmers & Jessa Wildemeersch

L’étude

cultuurcentrum Merksem, vr 1 jun 2018 - 20.15 uur

In ‘L’étude’ ontmoeten drie vrouwen mekaar en wagen ze zich aan een studie over Shakespeare. Naarmate hun studie vordert, vermengen de levens van de vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd. Hoe relevant zijn Shakespeares vrouwenrollen vandaag nog?

Koen De Preter

Dancing

cultuurcentrum Berchem, vr 15 jun 2018 - 20.30 uur

De Preter staat voor het eerst sinds lang weer zelf op de planken. Hij daagt zichzelf uit als danser en trekt alle registers open: radicaal, poëtisch, absurd, romantisch, beklijvend en rauw. Eclectisch zoals in een maffe discotheek. Een solo in tijden van crisis. DIY. Een zoektocht naar vrijheid.

Dochters van Eva

cultuurcentrum Merksem, za 16 jun 2018 - 20.15 uur

Dochters van Eva zijn vrouwen voorbij vijftig die gedurende een jaar in dans en beweging duiken. Ze laten zich inspireren door een thema en geven dat artistiek vorm. Met kostuums, belichting en muziek ontstaat een eigen voorstelling door de deelnemers aan de workshops.

Dochters van Eva

cultuurcentrum Merksem, zo 17 jun 2018 - 15.00 uur

Dochters van Eva zijn vrouwen voorbij vijftig die gedurende een jaar in dans en beweging duiken. Ze laten zich inspireren door een thema en geven dat artistiek vorm. Met kostuums, belichting en muziek ontstaat een eigen voorstelling door de deelnemers aan de workshops.