Theater en Dans

de KOE, De Nwe Tijd en Staatstheater Mainz

Forsterhuberheyne

cultuurcentrum Berchem, wo 25 apr 2018 - 20.30 uur

Een briefwisseling tussen het beroemde echtpaar Therese Heyne en George Forster vormt het hart van deze voorstelling over wisselingen. Stemmings-, regerings- en liefdeswisselingen. Een stuk over revoluties dus. Over veranderingen in een tijd dat in Europa de allereerste ideologische oorlog woedt.

Maud Vanhauwaert, Tom Kestens & Geert Waegeman

Mijn punt is eigenlijk.

cultuurcentrum Merksem, do 26 apr 2018 - 20.15 uur

Op het spanningsveld tussen poëzie, muziek en experiment. Tussen broos en bruut. Tussen grappig en gevaarlijk. Maud Vanhauwaert, Geert Waegeman en Tom Kestens scheppen een magische wereld, vol ontwapenend spervuur, kwetsbare heavy metal en grootmoedige niemendalletjes.

Cantina

Laika en Valetta 2018, culturele hoofdstad van Europa

Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal, vr 27 apr 2018 tot zo 29 apr 2018

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, in Italië een koude kelder en in Mexico een plaats met een speciale sfeer. Cantina van Laika is dat alles samen. Schuif mee aan tafel en laat je overdonderen.

CANTINA, canned Dreams, good Food

Laika en Valetta 2018, Culturele hoofdstad van Europa

BLOK-BLOC, vr 27 apr 2018 tot zo 29 apr 2018

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, in Italië een koude kelder en in Mexico een plaats met een speciale sfeer. Cantina van Laika is dat alles samen. Schuif mee aan tafel en laat je overdonderen.

Cultuur aan Tafel

Spaanse Avond

252 CC, vr 27 apr 2018 - 19.00 uur

Cultuur aan tafel is letterlijk een initiatief om mensen op een laagdrempelige manier te laten proeven van verschillende culturen. Niet enkel van voedsel, maar ook van activiteiten. Gezelligheid troef!

Zielzoekers

Mokhallad Rasem/Theater Malpertuis en Toneelhuis

ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, vr 27 apr 2018 - 20.00 uur

Begin 2017 verbleef de Iraaks-Belgische theatermaker Mokhallad Rasem in het asielcentrum van Menen. Hij sprokkelde er verhalen van de inwoners voor een solovoorstelling die hij ook zelf speelt. Op die manier hoopt hij de nieuwsfeiten een gezicht - en zo ook menselijkheid - te geven.
volzet

Zuidpool & Arsenaal / Lazarus

M.A.D.

cultuurcentrum De Kern, vr 27 apr 2018 - 20.15 uur

M.A.D. is een tragikomisch duet, een morbide paringsdans en een lucide sprookjesparabel vlak voor Doomsday – in één. Een nieuwe, snijdend actuele tekst van Jorgen Cassier, op maat van rasacteurs Sofie Decleir en Willy Thomas, die voor het eerst in duo op scène staan.

Karlijn Sileghem, Tine Embrechts, Ronny Mosuse, Aram Van Ballaert & Hugo Matthysen

Onbevreesd (met vis)

cultuurcentrum Merksem, vr 27 apr 2018 - 20.15 uur

Tine Embrechts en Karlijn Sileghem kijken de wereld recht in de ogen. Moeiteloos slagen ze erin onderwerpen als rottende relaties, winkelen met wijsheid, totale trendverslaving en stuitende stemmingswisselingen tot één briljante brij te kneden.

Gili

Charlatan

252 CC, vr 27 apr 2018 - 20.30 uur

Al meer dan tien jaar waarschuwt mentalist Gili ons tegen de gevaren van manipulatie door kwakzalvers die misbruik maken van de goedgelovigheid van hun medemens. Maar wat gebeurt er als Gili zich zélf inlaat met charlataneske praktijken?

Clique Magique In-Team

Magische zondagen

252 CC, zo 29 apr 2018 - 19.30 uur

In 2004 sloegen drie Ekerse families met dezelfde passie voor de goochelkunst de handen in elkaar en richtten ze de goochelclub Clique Magique op. Kasteel Hof De Bist wordt dit jaar hun nieuwe thuishaven.
uitverkocht

Maelstrom

Brief aan mijn kind

cultuurcentrum De Kern, do 3 mei 2018 - 20.15 uur

Op voorhand vragen Maelstrom en de organisatoren het lokale publiek om zelf een brief te schrijven aan hun (fictieve) kind, en met die brieven maakten zij dan de voorstelling Brief aan mijn Kind. Op elke speelplek gaan ze op zoek naar lokale briefschrijvers, uit alle lagen van de bevolking.

Eric Arnal-Burtschy

Deep are the woods 3+

cultuurcentrum Berchem, vr 4 mei 2018 tot wo 9 mei 2018

Licht is een danser. Klinkt dat gek? Kom kijken hoe het kan. Kunstenaar Arnal-Burtschy toont dat in een donkere ruimte licht een prachtige danser is. Hoe? Door een illusie met licht en rook te bouwen. Hand in hand of net alleen ga je erin op verkenning.

Eric Arnal-Burtschy

Deep are the woods

cultuurcentrum Berchem, vr 4 mei 2018 tot wo 9 mei 2018

In een veertig-minuten durende performance nodigt kunstenaar Arnal-Burtschy je uit in een magisch universum waarin hij aan de hand van licht en rook verschillende ruimtelijke illusies creëert die rechtstreeks op je inwerken. Als een kathedraal zonder muren daagt het licht je uit om je perceptie van

Brief aan mijn kind

Maelstrom

ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis, za 5 mei 2018 - 14.00 uur

Voor 'Brief aan mijn kind' lever jij de grondstof.

Suzanne Grotenhuis | De NWE Tijd

On Ice

cultuurcentrum Berchem, wo 16 mei 2018 tot do 17 mei 2018

Waarom besluit een jonge theatermaker een ijspiste te kopen? En waarom biedt deze ijspiste de ‘oplossing’ voor een gebroken hart? Je komt het te weten in een 75 minuten durende wervelwind op schaatsen waarin verhalen zich in duizelingwekkend tempo opvolgen maar niets aan het toeval wordt overgelaten

Annie MG Schmidt

Els Dottermans en Katelijne Verbeke

ontmoetingscentrum Nova, do 17 mei 2018 - 20.15 uur

Nee deze keer geen ‘Jip en Janneke’, maar wel een stuk over het leven van Annie MG Schmidt zelf! Annie MG Schmidt was immers een zeer bijzondere vrouw. Els Dottermans en Katelijne Verbeke slagen er in om met tekst en muziek een aangrijpend beeld op te hangen van deze kranige dame.

Bart Van Loo

Napoleon

cultuurcentrum De Kern, do 17 mei 2018 - 20.15 uur

Met zijn gekende bevlogenheid en zin voor humor legt Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De kleine keizer komt bij hem tot leven, wordt een mens van vlees en bloed die onder zijn huid kruipt.

Brief aan mijn kind

Theatermatinee

vrijetijdscentrum de Schelde, zo 20 mei 2018 - 15.00 uur

Publiek en artiest creëren samen een unieke voorstelling.

Pascale Platel

Petites Pensées de Pascale

ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis, do 24 mei 2018 - 20.30 uur

Pascale Platel haalt een tiental klassieke filosofen van onder het stof.

Theater Froefroe

Zaratoestras

cultuurcentrum De Kern, vr 25 mei 2018 - 20.15 uur

De lucht is donker en paars. Gertrude en Johan, al 40 jaar man en vrouw en kinderloos, rollen met een omgebouwde theaterwagen over verlaten wegen op zoek naar een jong publiek.

Sien Eggers, Sofie Palmers & Jessa Wildemeersch

L’étude

cultuurcentrum Merksem, vr 1 jun 2018 - 20.15 uur

In ‘L’étude’ ontmoeten drie vrouwen mekaar en wagen ze zich aan een studie over Shakespeare. Naarmate hun studie vordert, vermengen de levens van de vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd. Hoe relevant zijn Shakespeares vrouwenrollen vandaag nog?

Macbeth

Model 2.9: Kroniek van een voorspelde zelfvernietiging

Gravenhof, vr 8 jun 2018 tot zo 24 jun 2018

Geïnspireerd door Shakespeare en 100 jaar mensheid vertelt Macbeth – model 2.9 het verhaal van de generaal die te horen krijgt dat hij heerser zal worden.

Koen De Preter

DANCING

cultuurcentrum Berchem, vr 15 jun 2018 - 20.30 uur

Choreograaf Koen De Preter maakt voor het eerst sinds Les mots…toujours les mots bien sûr (2004) opnieuw een solo voor zichzelf. Het is geleden sinds J O U R N E Y (2014, met de 89-jarige Alphea Pouget) dat hij nog zelf op de planken stond.

Dochters van Eva

cultuurcentrum Merksem, za 16 jun 2018 - 20.15 uur

Dochters van Eva zijn vrouwen voorbij vijftig die gedurende een jaar in dans en beweging duiken. Ze laten zich inspireren door een thema en geven dat artistiek vorm. Met kostuums, belichting en muziek ontstaat een eigen voorstelling door de deelnemers aan de workshops.

Dochters van Eva

cultuurcentrum Merksem, zo 17 jun 2018 - 15.00 uur

Dochters van Eva zijn vrouwen voorbij vijftig die gedurende een jaar in dans en beweging duiken. Ze laten zich inspireren door een thema en geven dat artistiek vorm. Met kostuums, belichting en muziek ontstaat een eigen voorstelling door de deelnemers aan de workshops.